Już chyba o to pytałam, ale nie zauważyłam odpowiedzi. Więc jeszcze raz: czy dajecie maluchom gluten? w tych nowych przepisach o żywieniu daje się go wcześniej nawet karmionym piersią. A jeśli tak to w jakiej postaci? ja słyszałam o kaszy mannej, ale nie wiem jakie proporcje dokładnie - doczytałam że 2-3 gram czyli pół łyżeczki na 100 gram jedzenia ale czy liczyć pół łyżeczki suchej kaszy czy juz ugotowanej?
reklama
witam się popołudniowo dopiero, my po spacerku, Martysia z Nadią najpierw bardzo się polubiły, pomacały, pooglądały, a potem - jedna w krzyk, druga w krzyk wyglądało to... komicznie!!
Załączniki
pandorax- ja jeszcze nie podaje bo nie wiem co robic jak i ty:-(, informacji szukalam i co lekarz to inna opinia.
ja kupilam kaszke mleczno-pszenna z hippa po 5 miesiacu ale jeszcze czekam.:-)
ja kupilam kaszke mleczno-pszenna z hippa po 5 miesiacu ale jeszcze czekam.:-)
natka86
mamusia Zosieńki
tylko z tym glutenem to tak jest że po podaniu dawki trzeba odczekać 2 miesiące-to sie nazywa ekspozycja na gluten...
ale niewiem jak dlugo trzeba podawac,zeby zrobic ta przerwe..
ale niewiem jak dlugo trzeba podawac,zeby zrobic ta przerwe..
Anja78
matka superstar
Dziuba ma racje,spacer byl piekny z naszymi Jeczydlami, dziewczynki byly soba zafascynowane, dotykaly sie, usmiechaly do siebie az... Martysia scisnela Duskowa pulchna raczke i moja corcia sie troche wkurzyla ,lekko mowiac hehehe, byla afera i dym na cale Baltyckie, jedna krzyczala, druga plakala i tak na zmiane A ja z Dziuba mialysmy beke na calego, te sie darly a mysmy sie smialy bo wygladalo to groteskowo...fajniy spacer, mlode moglyby tylko wiecej spac
salik_agnieszka
styczniowa mama 08'
Pandi tak moj maly od miesiaca wcina gluten w kaszkach z hippa w sloiczku takie kaszki na dobranoc dostaje je na podwieczorek co jakis czas.
Ale wam zazdroszce tego spotkania laski :-) a zdjecia sa zajebiste :-)
Ale wam zazdroszce tego spotkania laski :-) a zdjecia sa zajebiste :-)
e-stera
Fan(ka)
Anja , Dziuba foty superowe a dziewczynki jak malowane
Ja z glutenem czekam.............za 2 tygodnie wizyta u pediatry to sie dopytam
Anula ale Twoja małą jest wcześniakiem i to 2 miesiące za wcześnie więc powinnaś sie jeszcze wstrzymać z glutenem, bo tak naprawdę to Zosia ma 3 mieisące nie 5 , bo się robi korygację
Ja z glutenem czekam.............za 2 tygodnie wizyta u pediatry to sie dopytam
Anula ale Twoja małą jest wcześniakiem i to 2 miesiące za wcześnie więc powinnaś sie jeszcze wstrzymać z glutenem, bo tak naprawdę to Zosia ma 3 mieisące nie 5 , bo się robi korygację
reklama
salik_agnieszka
styczniowa mama 08'
Anula sprobuj wstawic jakis suwaczek bedziemy pamietac ile mala ma :-)