reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
a my byliśmy w mieście po podręczniki,niestety nie wszystkie były i trzeba zajrzeć jeszcze po niedzieli.Miki jest po obiadku,ja też.Zuzia pojechała z koleżanką i jej babcią na wycieczkę do juraparku do Solca Kuj.(pandi byłaś tam?)

aOla najważniejsze, żeby dziecko było zdrowe, a jak zacznie dorastać, to pewnie jeszcze cię zaskoczy, u mnie w rodzinie to dziewczynki jako maluszki są wysokie, a chłopcy niscy, a potem jak chłopaki nie wyskoczą w górę:szok::-D mój brat starszy o rok jako dziecko zwykle był o głowę pół głowy niższy drobniutki, a teraz urosły dorodny facet. Więc spokojnie.
Choć faktem jest, że trzeba pilnować jak dzieci rosną, bo też się zdarza, że dzieci w ciągu roku bardzo mało rosną a to może świadczyć o braku hormonu wzrostu.
Ale to można zauważyć po siatce centylowej, a jeśli twój synek ma wymiary w normie to spoko. Da radę, urośnie tylko ko mocno kochaj;-)
jooaa tak z tymi gośćmi niestety bywa, ci których się zaprasza bo wypada przychodzą tłumnie, a ludzie na których nam zależy zwykle nie mogą. Ale nie wiem dlaczego tak się dzieje... ale zobaczysz będzie dobrze.

Esti co do szczepień, wczoraj W. był z Leo na kontroli u pediatry, na pneumo.... szczepić będziemy około grudnia. Ale na te choroby dziecięce (świnka, ospa itd) nie co sama pani pediatra też potwierdziła nasze obawy, Leo i tak ma problemy neurologiczne nie będziemy go narażać. A tak w ogóle moje dziecię oszalało z przybieraniem na wadze i wczoraj ważony ma 5110g. gorzej, że napięcie mięśni ciągle jest niewłaściwe:-(

kobiety a co się dzieje z Pumi???????? od kilku dni w ogóle się nie odzywa.

Witam!:-)
Wszystkie dzieciaczki cudne i mamusie piękne:tak:
aOla mój Oli też chudzielec....ale za to żwawy..................jeszcze Piotruś nabierze ciałka.........najważniejsze żeby był zdrowy i nic mu nie dolegało.
Taki urok tych naszych dzieciaczków....................:-D:-D
Ciekawe co z Agnie i Pumi:confused::confused:

esti chodzimy na basen, a właściwie basenik, fakt to nasz 2tydzień, mi się wydawało, że widzę poprawę, a tu się okazuje, że tylko spokojniejszy się zrobił, bo nadal ma spięte mięśnie. na rehabilitacji Leon ma ćwiczenia na piłce, wałkach itp. żeby pobudzić go do używania mięśnie a nie spinania. Voyt na razie nie bo ta metoda może być dla niego zbyt drastyczna.
esti ja już bym wolała by Leoś był chudziaczkiem jak Oliś, a mój to przybiera na wadze ale za to ze sprawnością coś nie styka. Chce się przebujać na brzuszek, to do połowy się odegnie i koniec stęka jęczy by mu pomóc. A jak nie to wnerw. Denerwowanie przychodzi mu najłatwiej:cool:

reklama
Witam.Wczoraj do Was nie zajrzałam bo S wrócił z delegacji a mały urządził taki koncert na powitanie że przez 2 godziny darł się wniebogłosy.Dzisiaj też strasznie marudny jest.Czyżby zęby???

Do góry