reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Ewa Adu- ja o tych wadach kiedys czytalam ale nie chcialam ci o nich pisac bo bez sensu jest stresowanie ciebie w tym momencie. wolalam ominac te dane i poczekac na twoje dalsze badania. pamietaj! - nic nie jest jeszcze przesadzone!!!!!

reklama
Ewa najpierw zrob wszystkie badania i sie nie denerwuj na zapas zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze. mi ostatnio snilo sie ze robilam badania na toxo i wyszlo ze jestem chora a nikt mi nie chcial pomoc mimo ze mowilam ze jestem w ciazy. i od tamtej pory przesladuje mnie tamysl ze ja tez moglabym byc chora bo ja nie robilam badan na toxo:no:

mi juz wykluczono zespol downa i wodoglowie wiec odetchnelam z ulga...ale nie mozna myslec takze o sobie, zawsze bałam ze sie bedzie cos nie tak, ale modlitwa robi swoje...

Jakie badania zlecił Ci lekarz, że wykluczone zostały te choroby ??
Wiele z nas pewnie myśli o tym,ale tak naprawdę nie dopuszczamy do siebie tych myśli !!!

co do ptaszka to gratuluje- to bedzie piekna parka w domku. ja sie zaczynam stresowac przed 17 wrzesnia i usg. za duzo sie naczytalam dzis o chorobach na grudniowkach i na innym forum. zastanawiam sie czy beda mi robic te badania na dlugosc kosi nosowej? usg bede miec kolo 20 tc dopiero bo tu wykonuja tylko 2 razy podczas calej ciazy. to ze ja mialam juz 3 takie badania wynikalo z dolegliwosci jakie przeszlam. pocieszam sie faktem ze na kazdej wizycie lekarka mowi ze mam bardzo dobre wyniki.chyba by tak nie gadala zeby mnie uspokoic bo umieralam ze strachu przed kolejnym poronieniem?

MagdaRybka u mnie lekarz tez wykluczył jakiekolwiek choroby na podstawie badania USG.
Ewa wszystko bedzie ok, mysl pozytywnie - zwłaszcza o tym malym włascicielu ptaszka
Joooaaa chyba jest teraz remis, albo dziewczynki górują :-) aOLA musi uaktualnić listę ;-)

Ewa i Joa gratulacje z wyników badań które odkryły wam rąbek tajemnicy, tak skrzętnie skrywanej:-):-):-)
Ja dopiero za jakieś 3 tygodnie może będę wiedziała, ale wam zazdroszczę. Ja bym chciała dziewczynkę.;-)
czy te badania robi sie kilka razy na ciąże, bo ja robiłam na długo przed i lekarz wiedząc , ze jestem w ciąży nie zlecił mi ich po raz kolejny:crazy:
Właśnie zjadłam spaghetti mojego męża i kładę sie do łózia bo po całym tygodniu jestem trochę zmęczona:sick:
Pumi ty się tak nie denerwuj. Ja dzisiaj poczułam dzidzię pierwszy raz i cały dzień nasłuchiwałam kolejnego, a tu nic:-( jest mi bardzo przykro. Chciałam się upajać tą chwilą do nieprzytomności. a tu figa z makiem. Takie dowcipaski z naszych maleństw;-)

a mi lekarz wogole nie zlecil badan na toxo... nie mam raczej kontaktu z zwierzetami, ale chyba powinien?! znalazlam w domu sluchawki i naslu****e swojego Malestwa.. uszy rzeczywiscie bola- ale warto... tez jestem pelna obaw, mam nadzieje, ze Dzieci, ktore sa pod naszym serduszkiem sa zdrowiotkie... ewa_adu badz dobrej mysli, zobaczysz wszystko bedzie dobrze.....
ja dzis wzielam sie za porzadki i niepotrzebnie chowalam wysoko miski do szafki, na palcach stawalam, a teraz mnei kluje brzuszek- przyznaje sie, ze dalam plame i juz wiecej sobie nie pozwole....

ide spac bo juz pozno i nikogo nie ma
nie potzrebnie poczytalam i zaczelam schizowac.... nie mozemy Dziewczyny takich rzeczy czytac... i o tym pisac, mamy sie radowac i nie dopuszczac do siebie takich mysli....
buziaczki Kcohane

reklama
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]

Toksoplazmoza w I trymestrze ciąży powoduje bardzo duże uszkodzenie płodu- zwykle śmiertelne. Dochodzi zatem do poronienia lub obumarcia płodu.
[/SIZE][/FONT]

Jak to czytam to uświadamiam sobie że być może moje poronienie przed tą ciążą miało z tym jakiś związek :sick: A poroniłam zaraz na początku jak sie jeszcze nacieszyc dobrze nie zdążyłam ........:sick:

Do góry