reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Joooaaa doskonale wiem co czujesz, ja te we wtorek bylam pelna euforii :-) bardzo sie ciesze no i oczywiscie Ci gratuluje, a raczej Wam ;-)
Pumi te bulgotki to Twoja myszeczka :-D Dzidzia ma racje, jesli nie wierzysz to posluchaj meza lub szwagra tam dopiero beda BULGOTY ;-) ja z poczatku tez nie wiedzialam co i jak, dopoki nie posluchalam malzonka - jemu to sie przelewalo

jestem
PUMI wanienka boska ale proponuję kupić drugą bo kąpanie półrocznego malucha w wannie dla dorosłych po dorosłych????? niezbyt higieniczne a skóra osiąga dobrą barierę ochronną w wieku 3 lat !!!!!! chyba ze za każdym razem codziennie dezynfekcja ale środki dezynfekujące dla niemowląt i małych dzieci są dosć drogie A co do dzidzi to naciesz sie stanem aktualnym czyli ciążowym bo to że sie chce juz mieć to ..... czasem nie wystarcza i to 9 miesięcy bardzo szybko minie a potem nie raz chciałaby sie być znowu w ciąży WSZYSTKO W SWOIM CZASIE
ANJA78 zgadzam sie z tobą co szleństw zakupowych nie ma co odzież jest strasznie droga a na krótko ja tez kupiłam sobie dżinsy bo bardzo lubię i zimą można przepękać a fajnie wyglądają no i dzięki bogu ze tuniki modne a zaraz zima to ciągnie sie jakiś sweter L i jakoś to będzie gorzej z kurtką bo nie wiem czy sie zmieszczę................ GRATULUJE DZIEWUSZKI

DZIDZIA214 ładny super brzusio JA mam wiekszy!!!!!!!!!!!

PELAŚKA85 wiem coś o szyjce ja narazie mam krótką ale baz rozwarcia całe szczęscie 3maj sie

ESTI23 co do słuchawek lekarskich nie sądzę zeby samemu można było wysłuchać zapalenie oskrzeli chyba ze lekarz poinstuuje mame jaki to szmer ostre zapalenie jednak wysłuchac mozna bez!!!!!!!! ale bez przesady chyba jakaś przesadna mamusia

Joa fajnie ,ze kolejna laska w brzuszku, ale nie kupuj wszystkiego rozowego, bo mojej kolezance 3 razy na USG dziewuszka wychodzila a potem przed porodem sie ptaszek pokazal...Antos jest przesliczny haha:-D
Pumi nie schizuj!:sick:
Jestem tak bardzo przejeta losem kasi z grudniowek,ze szkok, dziewczyna ma 24 lata a dzicko najprawdopodobniej z Zespolem. dzielna kobieta!

Cześć kobitki!:-)
Zajeło mi sporo czasu zanim nadrobiłam lekturę z kilku dni. :surprised:
Co do szaleństwa zakupowego to ostatkiem sił się powstrzymuje żeby nie wykupić całego sklepu z ubrankami, na "szczęście" mąż postawił mi warunek że do puki nie wiemy czy to chłopiec czy dziewczynka do puty w tygodniu mogę kupić jedną rzecz dla maleństwa - faceci to tacy racjonaliści:crazy:. Zobaczymy jak się urodzi córeczka tatusia czy nie będzie jej rozpieszczał tak jak do tej pory mamusie :tak:

Anja wlasnie weszlam na watek grodniowek bo tez czasami ich podczytuje i teraz siedze i rycze bo tak mi tej dziewczyny zal ze musi przez to wszystko przechodzic. Jest bardzo dzielna kobieta i bardzo ja podziwiam za to ze tak walczy, ja tez mam tyle lat co ona i jestem poprostu przerazona, nie moge powstrzymac lez, tak samo wczoraj w sklepie widzialam kobiete z taka mala dziewczynka tez chora i poprostu lzy same cisna sie do oczu na taki widok, i tak sobie mysle za co te malenstwa tak strasznie cierpia chyba nigdy tego nie pojme!!!!

mi juz wykluczono zespol downa i wodoglowie wiec odetchnelam z ulga...ale nie mozna myslec takze o sobie, zawsze bałam ze sie bedzie cos nie tak, ale modlitwa robi swoje...

reklama
Tak jak już wcześniej pisałam.. w galeriii brzuchatek... Chyba mam toxo. Znaczy norma jest do 6, ja mam 30 :( Mam zrobić kolejne badania. Jestem załamana.

Pumi dzięki. Spójrz co ja znalazłam

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Ponieważ u dorosłych mamy do czynienia najczęściej z postacią bezobjawową toksoplazmozy kobieta ciężarna nie zdaje sobie sprawy , że przechodzi ciężką, bardzo groźną dla swojego dziecka infekcję. Zarazek przechodzi przez łożysko i prowadzi do uszkodzenia rozwijających się tkanek i narządów : przede wszystkim mózgu i oka .W konsekwencji dochodzi do wodogłowia, niedorozwoju psychoruchowego , umysłowego, ślepoty, małoocza, jaskry, zaćmy.
Zdarza się, że dziecko rodzi się pozornie zdrowe, a toczące się, nierozpoznane zakażenie powoli uszkadza mózg lub gałkę oczną prowadząc do niedowidzenia czy upośledzenia umysłowego .

Toksoplazmoza w I trymestrze ciąży powoduje bardzo duże uszkodzenie płodu- zwykle śmiertelne. Dochodzi zatem do poronienia lub obumarcia płodu.
W II i III trymestsze skutki mogą być jw.
Prawdopodobieństwo uszkodzenia płodu przy zachorowaniu matki na toksoplazmozę wynosi 30-50 %!!.

Szok..................

poza tym widziałam ptaszka :-):-):-)lekarz mówi że to na 99% synuś. cieszę się, bo mam w domu córcię :-) ale dół i tak jest.............:baffled::baffled:
[/SIZE][/FONT]

Do góry