reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Piotruś już wogóle nie chece jeździć w wózku Jak go wkładam to wyje

Tak to jest z naszymi dzieciaczkami :) Julcia w jego wieku też nie chciała. Koncert przez całe miasto był. A teraz jak idzie z nami koleżanka jakaś z wózkiem to ona tylko czycha jak do niego wskoczyć, aby nie musiała iść na nóżkach. i "ciociu bolą mnie nóżki ..." :-p:-p

reklama
Dziewuszki- ja spadam na cały weekend nad jeziorko.
Pogoda moze nie jest ciekawa ale pospacerowac chyba bedzie mozna.
Nad wozeczkiem to jeszcze pomysle. Jak bede musiała kupic sama to na pewno tanszy, a jak tescie kupia to im dam popalic:-p Ten wnuk nie moze byc gorszy niz tamten drugi. Ba- bedzie nawet lepszy/lepsza:-)Ha- bo to bedzie moje dziecko....
Poza tym tez juz chciałabym miec to maleństwo przy sobie..moc przytulic, wycałowac....
Ale jaja- a jeszcze pół roku temu mówiłam, że na razie nie chce dzieci. A teraz wszystko bym oddała- ale jazda :-D
W takim razie miłego łikendziku.

Asia tak to jest ja planowalam ponowne podboje Azji,Indie, Nepal, Chiny, juz sie prawie wiatalam z gaska(Azjatycka) jak pewnego pieknego majowego dnia zobaczylam 2 kreseczki, teraz gdzies mam dalekie wojaze. Bede mama!:-)

Anja czego to się nie robi dla dzidzi :-). Podziwiam takie osoby, które potrafia zmienic diametralnie swoje zycie... jesteś takim moim guru ;-)
Ewa to Twoja Julcia to mały cwaniaczek :-D
Asia miłego wypoczynku :-)

E tam Justice, po prostu zycie nauczylo mnie dystansu i wszystko oprocz chorob toleruje i sie smieje. Dramatu nie widze, bo podrozowalam juz bardzo duzo, mam 29lat i fantastycznego faceta a dzieci zawsze chcialam miec tylko decyzje zawsze odkladalam, bo "costam" nieodpowiedni facet, kariera etc a teraz wszystko sie super ulozylo kiedy najmniej sie tego spodziewalam:tak:Lepiej byc nie moglo, a do Indii i Chin jeszcze pojade! na emeryturze hehehe:-p
Jak sie za duzo planuje to sie czesto chrzani i potem rozczarowanie a tak..:-)

Sylka no masz racje- prawie identyczny. Musze oblukac gdzie we Wrocławiu mozna takie poogladac.
Kolorki sa zajefajne....
A ja w sumie chce cały zestaw- gondolkę, spacerówke i nosidełko. Moi znajomi mają i polecają. Podobno do wykorzystania.
Zobaczymy- w koncu jeszcze troche czasu zostało :-)

AsiaS doniedawna na stoisku w Astrze byl duzy wybór wózków w tym x-landery (posiedamy i polecamy)
do tego sklepy ASKOT na ul.św Jerzego i sztabowej :) to te w ktorych widzialam je rok temu :-)

fajnie przespalam pol popoludnia:szok: no ale coz, przeciez to nie ja jestem senna sama z siebie, tylko Dzidzius chce odpoczywac:-D wiec nie moglam inaczej....

przed chwila jak sie obudzilam to mam nadzieje,ze to bylo to- czyli ruszala sie Malenstwo... czasami cos czuje, albo slysze bulgotanie, ale boje sie, ze to nie to...
jutro jedziemy na zakupy wiec moze, jak bedziemy w Bielsku- bo mam taka nadzieje, ze u nas D tak jak i mnie nie spodobaja sie zadne tapety do pokiku DZidzi, to znajde sklep medyczny... bo ja musze miec te sluchawki;-)
co do wozka hm... mi tez sie bardzo podoba:-D

witam!
udanego wypoczynku wszystkim wczasowiczkom. ja tez dzis wieczorem -jak zwykle atakuje pensylwanie.
kupilam te sluchawki wczoraj i lapie dola: od dwoch dni nie czuje dzidzi jak sie rusza. niby wyczytalam taki przypadek na innym fotrum ze kilka dni moze byc cisza i potem sie dzidzia znowu odezwie. staram sie nie dolowac ale mnie smuci ten fakt.nic w sluchawkach nie slyszalam oprocz bulgotania moich flakow i nie czuje ruchow .
brzusio tez jakos sie mniejszy zrobil.
po co mnie kolezanka straszyla ze ta Ania z chicago poronila w koncu 5 miesiaca?
xx_placzek.gif
teraz bede za duzo rozmyslac
005.gif

reklama
Pumi masz natcyhmiast przestac!!!! ja tez tak mam!!! to normalne, dopiero po 22 tyg. jak sie nie czuje ruchow to moze to znaczyc cos nie dobrego!!!
przestan!!!!
a bulgotanie- to wlasnie Malenstwo!!!! nie zawsze, ale czeto, poniewaz to nasze pierwsze ciaze trudno nam odroznic bulgotanie naszych brzuszkow od ruchow Malnestwa...
a ja teraz wcinam fasolke szapragowa:)

Do góry