reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Hej Wam.
Kurcze ja juz mam wózek wybrany ale w takiej cenie,że chyba serce mnie bedzie bolało jak go kupię.
Wózek Concord FUSiON+Gon+Fotel super wózek od SS (220041060) - Aukcje internetowe Allegro
Ale co tam, powiem mojej tesciowej,że taki prezent chcemy pod choinkę- i już!!!!!
Właśnie rozmawiłam z moim klientem ze Szwecji, ktory przekazał mi info o dziecku swojego brata.
Urodziło sie martwe. Było zawiniete pępowiną. Jakas masakra. Jak mu powiedziłam,że jestem w ciazy to miał wyrzuty sumienia,że mi o tym powiedział.
Podobno to wina lekarzy, bo wiedzieli o tym,że pępowina jest dookoła szyi a nikt nie podjął decyzji o cesarce.
Kurde zeschizowałam się....Juz sama nie wiem jaka decyzję podjąć- cesarka czy naturalny

reklama
czesc Dziewuszki.... ale dzis supcio pogoda, a ja od rana zalatwialam pare spraw...
teraz to najechetniej polozylabym sie wlozeczku i spala, ale ide chyba robic porzadki do D:-) jutro idziemy- mam nadzieje, ze D nie zmieni zdania- ogladac tapety, wykladziny, pierscionki i obraczki;-)brzuszke mnie znowu dzis boli pod zebrami....

Asia S wozke supcio... pokaze D, ale w sumie drogi jest, tyle, ze on naprawde przyda sie na pare lat , bo i spacerowk jest superowa:-) musze sobie dac do ulubionych:-)

a co do porodu, to teraz mam jakis okres, ze o tym czesto mysle... przeraza mnie bol... nacicinanie, czy pekniecie- Boze oby nie, albo zszywanie.... eh..... noc coz nie pierwsze i nie ostatnie bedziemy to przezywac wiec glowa do gory!!!!

Witajcie
Esti ja od 3 miesięcy tak nadsłu****e mojego Dziubatka :-D, a bolace uszy... kwestia przyzwyczajenia, w końcu czego sie nie zrobi dla własnych dzieci :-D
Sylka kto Ci takich bredni naopowiadał? Mustela ma bardzo przyjemny zapach i bardzo dobrze sięwchłania
Dzidzia ja od prawie miesiąca widzę u siebie ta cienka linię... wczesniej była troszeczke jasnijsza. A mam pytanie macie ja równiez nad pępkiem?? Bo u mnie sie delikatnie rysuje ;-]

Huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa chyba dzisiaj poczułam:-):-):-):-):-) dzidzie, cudowne uczucie. I nie były to jelita na pewno:-D:-D:-D
Też sie cieszę, ze już piątek, znowu wolne

Justice wyczytałam to na forum Baby boom: jaki krem na rozstępy, w polecam- odradzam. Dlatego sie dopytuje jeszcze, bo noszę się z zamiarem kupienia jakiegoś specyfiku.co prawda brzuszek jeszcze malutki ale coś czuję, ze skórę mam taka napiętą:crazy:
Asia S wózek super, ale troszkę drogi. Na początku tez myślałam o takich kompletach, ale się rozmyśliłam z uwagi na to, ze gondolki wstępnie na razie nie kupuję. Ale jeśli to ma być prezent to pewnie, pociągnij teściów po całości:-):-):-)
Jakby cię interesował troszkę tańszy to ja wybrałam bardzo podobny do twojego. ( spacerówka kosztuje około 1000 PLN, fotelik 350, a gondolka chyba 420, ale ja kupuję fotelik maxi cosi( w testach wychodzą najlepiej) bo pasują z odpowiednimi adapterami a gondolki chyba w ogóle. Zresztą zobaczę jak będzie potrzebna to kupię.a i do tego stelaża pasują akcesoria również Qinny.
W zasadzie to jest identyczny i ma te same funkcje. Nazywa się x-lander model XA. Też przednie koła ma zwrotne o 360 stopni, płynnie regulowane oparcie i takie tam. No w zasadzie to ten sam tylko firma inna.
nie mogę wkleić adresu więc podaje niżej , jak chcesz to sprawdź:
X-Lander - new adventures

Sylka no masz racje- prawie identyczny. Musze oblukac gdzie we Wrocławiu mozna takie poogladac.
Kolorki sa zajefajne....
A ja w sumie chce cały zestaw- gondolkę, spacerówke i nosidełko. Moi znajomi mają i polecają. Podobno do wykorzystania.
Zobaczymy- w koncu jeszcze troche czasu zostało :-)

mówiłam że identyczny i tańszy o prawie tysiala:-).
można też uchodzić spacerówkę za 800 stów , zależy w którym sklepie.
Masz rację z tym macaniem w sklepie, bo tak na prawdę na stornach internetowych, to czego sie dowiesz?
A ja sobie go dokładnie obmacałam i powiedziałam, ze wrócę do sklepu w grudniu. prowadzi się tak lekko i zwinnie tylko nie ma przekładanej rączki, ale moja koleżanka tez ma wózek bez tego bajeru i mówi, że da się przeżyć, bez katastrofy:crazy:
zresztą jeszcze dużo czasu nam zostało. A pieniądze i tak będziemy musiały wydać, tylko po co aż tak dużo?

reklama
Dobra kobitki, lecę do pracy:-(. Na szczęście to już piątek, a mnie zostało jeszcze niecałe 3 tygodnie pracy:-):-):-)
A o porodach jeszcze nie myślcie. zdążymy do tego dojrzeć:crazy:

Do góry