reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Anja, o ty!!;-):-):-):-) no nie mów troszkę brzuszek widać:tak:
ja też oglądałam ten baby boom po polsku. Mówili , że nie ma już gdzie opychać rodzących matek, bo znowu wyż sie szykuje. kurde:no:.
ja jestem z wyżu mój mąż także , ale słabo, ze nasze maleństwo tez z wyżu będzie. Trudniej o dobrą uczelnie i pracę i będzie musiało sie natrudzić , żeby sie przebić:no::no:
Pumi ja proponuję rybkę po grecku ale w delikatnej formie. zamiast smażyć rybkę weź ją na parę lub ugotuj. Marchewkę zetrzyj na tarce ugotuj z odrobina soli i łyżką cukru, a jak cebuli nie możesz to dodaj dla urozmaicenia smaku startą pietruszkę też zagotowaną. Jeśli nie możesz koncentratu pomidorowego to nie dodawaj, ale według mnie nie zaszkodzi ci. Zdecyduj sama. polecam ci rybkę bo przed chwilą opchnęłam porcyjkę mojej chociaż nie byłam głodna ale nie mogłam się powstrzymać jest taka pyszna.:-):-)
nie martw się pomieszaniem języków. ja mam przyjaciela Niemca i Włocha i jak z nimi rozmawiam na żywo to używa trzech języków, bo na przykład akurat zapomniałam słowa po angielsku to zawsze dopomagam sobie niemieckim, co mnie szczerze zaskakuje.:szok:
A ostatnio podrywał mnie w pracy jakiś Rosjanin czy Białorusin, nie wiem dokładnie i dawaj po rosyjsku, a że ja z tych młodszych roczników, to w ząb go nie rozumiałam. Ale rozmawialiśmy po polsku przynajmniej ja , bo słowa często brzmią podobnie , a nie dbaliśmy obydwoje o znaczenie.
O boże gdyby mój mąż to przeczytał to bym lańsko dostała.:no::no: jest strasznie zazdrosny o obcokrajowców, a szczególnie o Niemca :rofl2:, bo zawsze z się z nim spotykam jak jest w Polsce.a jak mnie maż kiedyś bardzo wkurzy to pojadę do niego, dlatego mój mąż musi uważać i wie o tym hihih

no rzeczywiscie pustki..... dzis jakis dzwiny dzien.. ale to taka pogoda.. ja strasznie rozkojarzona jestem....
dzis ledwo co mozna bylo sie ze mna dogadac!!!
Pelaśka dobrze, ze pojechalas do tego szpitala... a teraz odpoczywaj ile mozesz...
Esti23 wlasnie ostatnio zastanawialam sie gdzie mozna takie sluchawki kupic, niestety u mnie w miescie nie ma sklepu medycznego.... nawet nie wiem gdzie tego szukac....

bardzo prosze o przepis na salatke kus kus!!!!!!
Esti- nie bylismy na tym przyjeciu-pogodzilismy sie dopiero wczoraj jak wreczylam P. mandat jako jego pokute. wlasciwie nie bylo szczegolnych przeprosin-po prostu zaczelismy rozmawiac.
co do tego ze tu jest taniej i wiekszy wybor dla dzieciaczkow to sie zgodze. przeraza mnie jak slysze o cenach w polsce. np za wozek ktory mi sie podoba musialabym dac 3 000 zl.
537.gif
wlosy sie jeza na glowie.
narobilyscie mi ochoty na stetoskop. akiedys znajomy doktor mi chcial dac bo mial chyba z 10 w domu to go wysmialam ze po co mi to. ide do sklepu medycznego -mam niedaleko domku- chyba mnie nie wysmieja jak poprosze o stetoskop?

Pelaśka dzięki bogu, ze pojechałaś do tego szpitala. tylko za bardzo nie myśl na ten temat, słuchaj lekarza i odpoczywaj. informuj nas na bieżąco. Będzie dobrze.:tak::tak:
Anja my tez zamawiamy grudniu, bo podobno lepiej przed remanentem. Ale pojadę dopiero po wózek po porodzie. najpierw będzie potrzebny fotelik
Esti co z twoim suwaczkiem:-(

hihihihi... Esti coz za slodziutki zyczenia........
znalazlam na necie, powiem D , zeby mi prezent zrobil, tzn nam.... bo ostatnio cos sie mily zrobil.... odpukac......
a co do kremow to tez uzywam mustelle i bardzo ja polecam, tzn tylko do biustu- fakt do tanich nie nalezy ale jest bardzo wydajna....
ja tez ide lulu, bo rano musze wczesnie wstac.....
buziaczki i spokojnej nocki

Jak ja idę spać to akurat wszyscy się zbierają:wściekła/y:
Dzidzia spróbuj na allegro albo jak będzie drogo, to popatrzę ile u mnie w Bialym i Ci będę mogla wysłać pocztą, ok?
KOleżnka chwali bo potem przy dzidzi się przydaje, jej mała zimą ciągle miała kaszelek przez 2 tygodnie więc zamiast codziennie biegać do lekarza czy na oskrzela nie poszło to sam sluchała,Mie wiem tylko czy jeśli ktoś nie jest lekarzem to odrózni.
Myszorka
pracuje w służbie zdrowia, więc może nam odpowie ,co kobitko o tym sądzisz?Zwykły laik wychwyci zmiany w oskrzelach czy płucach?

reklama
Sylka nie wiem co z suwaczkiem , próbowałam już wszystkiego, chyba coś sie zablokowało,Chyba będę musiała się zalogować pod innym pseudo to wtedy wklei mi nowy suwaczek

Do góry