reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Pumi juz zaczynasz świrować, jaki zespół Downa?? Mała nie ma zespołu downa a i sie dziwie, o ten niedowład miesni bo przeciez potrafi podnosic głowke jak jest na brzusiu, kopie nogami jak lezy na plecach itp. ale to akurat nawet jak sie okaze ze ma niedowład to rehabilitacja i szybko nadrobi.
Hyportopia to niedociśnienie, to coś co mam ja m.in. Zawroty i bole głowy, niekiedy zdarzaja sie omdlenia jak ktos z niskim cisnieniem wstanie za szybko z pozycji siedzącej lub leżącej.
Sama napisałas, ze to wszystko to podejzenia, choroba genetyczna i goz mozgu i małego tez podejzewano, zakarzenie wewnątrzmaciczne po 2 dobie zycia, potem mukowiscydoze (genetyczna śmiertelna choroba) a potem jeszcze wgłobienie wewnatrz jelitowe i wszystko wyeliminowane. Przez to, ze dostawał antybiotyk po porodzie to tez podejzewano, głuchote i bylismy w CZD i sie okazało, odpukać, ze słyszy super.
Jeszcze mamy wizytę u laryngologa z jego chrapaniem, co sie moze okazac niedojzała krtan, przerosniete migdałki lub krzywa przegroda nosowa. Widzisz ile rzeczy podejzewano u Dawida i sie dobrze skonczyło. U Dominisi też bedzie tak samo, tylko na podejzeniu sie skonczy.

Pumi juz zaczynasz świrować, jaki zespół Downa?? Mała nie ma zespołu downa a i sie dziwie, o ten niedowład miesni bo przeciez potrafi podnosic głowke jak jest na brzusiu, kopie nogami jak lezy na plecach itp. ale to akurat nawet jak sie okaze ze ma niedowład to rehabilitacja i szybko nadrobi.
Hyportopia to niedociśnienie, to coś co mam ja m.in. Zawroty i bole głowy, niekiedy zdarzaja sie omdlenia jak ktos z niskim cisnieniem wstanie za szybko z pozycji siedzącej lub leżącej.
Sama napisałas, ze to wszystko to podejzenia, choroba genetyczna i goz mozgu i małego tez podejzewano, zakarzenie wewnątrzmaciczne po 2 dobie zycia, potem mukowiscydoze (genetyczna śmiertelna choroba) a potem jeszcze wgłobienie wewnatrz jelitowe i wszystko wyeliminowane. Przez to, ze dostawał antybiotyk po porodzie to tez podejzewano, głuchote i bylismy w CZD i sie okazało, odpukać, ze słyszy super.
Jeszcze mamy wizytę u laryngologa z jego chrapaniem, co sie moze okazac niedojzała krtan, przerosniete migdałki lub krzywa przegroda nosowa. Widzisz ile rzeczy podejzewano u Dawida i sie dobrze skonczyło. U Dominisi też bedzie tak samo, tylko na podejzeniu sie skonczy.

widzisz Pumi nie zamartwiaj sie tak bo mleczko stracisz ... bedzie dobrze.

Pumi-musisz byc dzielna!A nie dostarczac sobie dodatkowych zmartwien i domysly wszelkie tego typu do niczego dobrego nie prowadza!Jestes silna,dzielna kobieta i dzieki temu nasza Mimisia jest radosnym sloneczkiem i nawet nie odczuwa,ze tak mocno sie o nia martwisz.Wyspij sie a od rana przywitaj ja pieeeknym usmiechem a nie zaplakana buzia....Bo biedna nie bedzie wiedziala o co chodzi i bedzie to dla niej dodatkowy straes! Kochamy cie i jestesmy z toba!!!

Esti ty tez nie masz lekko....Trzymaj sie tez dzielnie kobieto.Ucaluj nasza chudzinke kochana.Wszystko bedzie dobrze.

Tez przez antybiotyk musze chodzic z mala co 3 miesiace na badania uszu...

oj cos sie te nasze serduszka pochorowaly :-(
bedzi napewno dobrze :-) a po Mimisi na pewno nie widac downa te dzieci sa podobne wiem bo mam w rodzinie a Dominika jest sliczniutka i napewno zadnych powaznych zeczy u niej nie znajda:tak:

reklama
Do góry