reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Co do kapusty kiszonej to ja będę jutro gotować kwaśnicę, taką zupkę pycha palce lizać mnimu mniamu:-p.Jeśli ktoś lubi kwaśne i będzie miał ochotę to podam przepis:tak:
A teraz uciekam, bo mężuś się niecierpliwi,niestety mamy tylko jeden komp Może za becikowe kupie sobie laptopa?fajnie by było:rofl2::happy2:Ale dzidzia ważniejsza;-):tak:

reklama
Pumi czuje sie troszke lepiej, ale przeraza mnie to, ze musze isc spac, boje sie, ze powtorzy si wczorajsza noc... choc antybiotyk juz chyba dziala....
ale Ci dobrze jedziesz gdzies na weekand... my mielsimy jechac do Zakopca, ale choroba wypadla,,, a tak chcialam polazic po dolinkach...:(
D obiecal, ze pojedziemy na jesien- i tak nie wierze:-D
mam nadzieje, ze jutro bedzie ladna pogoda, bo chce na polko wyjsc, nawdychac powietrza

Dzisiaj zaczął się u mnie 19 tydzień:szok:Za tydzień będzie 20 i już półmetek, połowa ciąży tylko zostanie, nie wiem kiedy to tak szybko zleciało:happy:.Mam nadzieję, że te kolejne 20 tyg tez szybko minie i będę mogla w końcu przytulić swoje maleństwo:tak:
Rodzę jako jedna z pierwszych, oby tylko nie w grudniu:no:.Wszystkie pewnie już nie możemy się doczekać aby tulic nasze szkraby:rofl2:

Dzidzia -dobrze ze choc odrobinke lepiej - szkoda ze cie to wstretne chorobsko dopadlo
co do wyjazdu do pensylwani - to juz wspominalam ze mamy tam dom w lesie-bo ja kiedys smecilam mezowi ze dusze sie w nowym jorku i nie moge non stop spedzac czasu w dwupokojowym mieszkaniu a na zewnatrz same betonowe chodniki, tlumy ludzi i zero zieleni. i co weekend nudzilam ze ma mnie gdzies do parku albo na lono natury zabierac i mial juz dosc wymyslania niedzielnych wycieczek i kupil dom 3 godziny drogi od miasta w lesie nad jeziorem z dala od cywilizacji. no i ma swiety spokuj-ja juz nie pisne slowka ze mi zle w tym ciasnym mieszakniu, bo w kazdy weekend mam wolnosc, nature i przestrzen!!!!!!!
kotek wyszedl z szafy i spi pod lozkiem( nie mialczy hihih).
po wizycie u fryzjerki-mina mie sie cieszy-chociaz nie mialam jakis gigantycznych odrostow ale mi troszke wloski rozjasnila.
Esti ty sie nie chwal przepisami- przygotuj dodatkowe nakrycie przy stole bo przyjezdzam na pysznosci.
albo dwa nakrycia bo wezme meza. albo nie dwa ale trzy -szwagier sie jeszcze zalapie hihihih
Asia - bo zapomnialam dodac- zaoferuj siostrze ze jak juz sprzatac to hurtem- umyj jej okna, odkurz w samochodzie i moze pomaluj ogrodzenie na zewnatrz zeby odswierzyc nieco kolor
504.gif

Pumi tylko spokojnie, rozumiem Cię - ja tez jestem ostatnio wyczulona na wszystko. Nie denerwuj się
Asia to Ty masz ciekawie z rodziną. Moja bratowa jak jestem u niej w gościach to nawet szklanki mi nie pozwoli myć, żebym sie nie przemęczala. A Ty masz takie loty z siostrą :-( jakas znieczulica z niej jest
Esti ja juz jestem w 20tc :-D

Esti - mnie sie codziennie sni moje dziecko. takie malutkie, bezbronne i takie kochaniutkie. a wierzcie lub nie- ale wczoraj jak sie wieczorem polozylam do lozka spac-czulam jak sie rusza- i to nie bylo burczenie we flakach ani ruchy jelit- to sie moje dziecko krecilo. dzis rano jak wracalam z manhatanu az mi brzuch zafalowal z lewej i czulam ze cos mnie od srodka szturchnelo. i to tez nie flak. niech sceptycy sie ze mnie smieja a ksiazki zaprzeczaja ze to nie mozliwe bo u pierworodek dopiero kolo 19-20 tyg to mozliwe -ale ja czulam juz jak moja dzidzia harcuje!!!!
528.gif

faktycznie Asia super masz siostrzyczke.... wspolczuje...
ja mam taka siostre, ze jakby tu w Polesc ebyla to by kolo mnie latala i robila pysznosci, ale akurat tak sie trailo, ze jej teraz nie ma:zawstydzona/y: jak mieszkala z nami to mialam rewelacyjnie, tzn. zero sprzatania, bo ona jest maniaczka, wiec sie nie mieszalam:-D
Pumi tez chcialabym takiego domku....
z D planujemy cos budowac, ale szukamy dzialki.... zreszta narazie to nie chce sieprzeprowadzac, bo tu mi dobrze;-)

Pumi mi lekarz powiedzial, ze od 14 czy 16 tyg. czuje sie ruchy dziecka- tak maja te szczesliwsze... Est poproszze o przepis na kwasnice, przed ciaza wuielbialma wszystkoc o ostre i kiszone, naprawde czasami szlam, po kapuste, kupowalam pol kilo i wpiepszalam, teraz tak nie mam.... lubie kwasne ale nie az tak jak wczesniej, wczesniej nieprzepadalam za slodyczami a teraz ciagnie mnie do krowek.... a lekarz powiedzial, ze chlopiec bedzie....

reklama
Do góry