reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

reklama
Dziewczyny, kiedy najwcześniej można zrobić test od ewentualnego dnia zapłodnienia? Wpisałam się na 28 i to w sumie dzień spodziewanej miesiączki...
teoretycznie około 10-11 dpo . Implementacja trwa 6-12 dni plus 2 dni na wytworzenie HCG , dlatego niby się mówi że najbezpieczniej zrobić 14 dni po owulacji . Ile dni po owulacji jesteś i czym miałaś ja potwierdzona ?

teoretycznie około 10-11 dpo . Implementacja trwa 6-12 dni plus 2 dni na wytworzenie HCG , dlatego niby się mówi że najbezpieczniej zrobić 14 dni po owulacji . Ile dni po owulacji jesteś i czym miałaś ja potwierdzona ?
Nie, ja swoją owulacje miesiąc w miesiąc czuje bardzo dokładnie, to pierwszy miesiąc starań. Tak sobie myślę, że może spróbuje testować juz 25 stycznia 🤔

Nie, ja swoją owulacje miesiąc w miesiąc czuje bardzo dokładnie, to pierwszy miesiąc starań. Tak sobie myślę, że może spróbuje testować juz 25 stycznia 🤔
to będzie ile dni po odczuwalnej owulacji ? Jeszcze napiszę wiesz że to że ,,czujesz ,, owulację wcale nie musi oznaczać że napewno ona była ? Jeżeli nigdy jej nie potwierdzialas to tak naprawdę nie masz pewności . Skoro to dopiero początek to okej ,nie ma potrzeby narazie sprawdzania i można podejść do tego na luzie aczkolwiek dobrze żebyś miała tego świadomość że różnie z tym bywa . Ja też kiedyś myślałam że wiem kiedy jest owulacja , że mam bóle jajnika i tak dalej niestety błędnie . Teraz też mam bóle jajnika w różnych momentach i wcale to nie oznacza owulacji ☺️

Testuj i ucz się siebie :) jeśli to początek starań to tym bardziej ;) ja właśnie się tak uczę się, poprzedni miesiąc bardzo dużo mi dał, wiem kiedy miałam owulację (potwierdzone przez ginekologa) i teraz wiem jak ją wyczuć. Więc testuj i obserwuj siebie tylko na luzie bez spiny ;)

to będzie ile dni po odczuwalnej owulacji ? Jeszcze napiszę wiesz że to że ,,czujesz ,, owulację wcale nie musi oznaczać że napewno ona była ? Jeżeli nigdy jej nie potwierdzialas to tak naprawdę nie masz pewności . Skoro to dopiero początek to okej ,nie ma potrzeby narazie sprawdzania i można podejść do tego na luzie aczkolwiek dobrze żebyś miała tego świadomość że różnie z tym bywa . Ja też kiedyś myślałam że wiem kiedy jest owulacja , że mam bóle jajnika i tak dalej niestety błędnie . Teraz też mam bóle jajnika w różnych momentach i wcale to nie oznacza owulacji ☺️
No pewnie, ogólnie nie mam problemów z zajściem w ciążę, dwa razy zaszłam po seksie raz w mies 🫣 nie chciałam tego za bardzo pisać, bo wiem, ze są tu dziewczyny starające się długimi miesiącami i latami...
25 styczeń to byłoby 12 dni po owulacji.

Testuj i ucz się siebie :) jeśli to początek starań to tym bardziej ;) ja właśnie się tak uczę się, poprzedni miesiąc bardzo dużo mi dał, wiem kiedy miałam owulację (potwierdzone przez ginekologa) i teraz wiem jak ją wyczuć. Więc testuj i obserwuj siebie tylko na luzie bez spiny ;)
Ja jestem siebie dobrze nauczona, bo to starania o 6 bobo 🫣
U mnie owulacja jest okraszona bólem podbrzusza ok 1,5 dnia..często muszę brac tabletki, a brzuszek jak balonik 😏

Temat wiary to temat rzeka ale skoro sam jest anty to czemu nie może zrozumieć że Ty do kościoła nie chodzisz? Ja zostałam tak wychowana że chodziłam do kościoła do bierzmowania później rodzice dali mi wybór i przestałam chodzić słysząc co księża odpier... I tak samo dam wybór synowi. Za rok ma bierzmowanie
Już przerobiliśmy ten temat i teraz jest okej ☺️ też za dzieciaka chodziłam do kościoła, a później w kwestii bierzmowania miałam wolny wybór.

reklama
No każdy wierzący i praktykujący nie będzie nas rozumiał, więc temat kontrowersyjny 😉
Tylko ciekawa jestem czy ten każdy wierzący też trzyma się zasad " zero seksu przez ślubem " itp 😜 Bo wtedy popełnia ogromny grzech 😜
Moja wiara jest z Bogiem, nie z kościołem i takiego zdania jestem.

Okey, koniec tematu o wierzę, bo się pokłócimy wszystkie !! 😂 To jest taki sam temat jak polityka 😅
Zgadzam się 😁 nie ma co wchodzić w ten temat ☺️

Do góry