reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

reklama
Zakaz na ruch kilkumiesięczny? Dlaczego? Miałaś laparoskopię czy laparotomię? Ja byłam na chorobowym 6 tyg a po chorobowym żyję i pracuje całkiem normalnie, ćwiczę też.
Miałam metotreksatem ale mimo że spadła beta to to się średnio wchłaniało i lekarz wołał aż się wchłonie zupełnie zanim dał mi zielone światło na ruszenie tyłka. Ogólnie to strasznie to długo trwało, beta długo spadała, potem się długo wchłaniało, obu nie było powtórki

możliwe że sobie wkręcam bo kilka razy zrobiło mi się niedobrze, dzisiaj też z rana i teraz jak powąchałam kawę, więc no chyba jednak sikne bo nie wiem czy umawiać gina czy psychoterapię
Sikaj sikaj, ale mam podobnie, mdli mnie jakoś no ale kurcze to chyba zdecydowanie za wcześnie nawet gdyby..może też dziś sikne 🤪

Ej, a tak z ciekawości czy w takiej sytuacji np. przysługuje Ci np. powiązanie jajowodów?
Czy nadal mimo, że ciąża może by dla Ciebie śmiertelna to nie, bo to Polska?
Nie zaproponowali mi tego, powiedzieli, że jak się przytrafi ciąża to żeby wybrać inny szpital albo dać im znać, to wezmą urlop 🤡 to było pół żartem pół serio 🫣🙃

Miałam metotreksatem ale mimo że spadła beta to to się średnio wchłaniało i lekarz wołał aż się wchłonie zupełnie zanim dał mi zielone światło na ruszenie tyłka. Ogólnie to strasznie to długo trwało, beta długo spadała, potem się długo wchłaniało, obu nie było powtórki
Ok, rozumiem. Ja miałam laparoskopię…. Jeszcze 1.5 cyklu i zaczynamy działać 😈 akurat teraz jestem w okresie owulacyjnym ale cóż jak trzeba pauzować jeszcze….

reklama
Nie zaproponowali mi tego, powiedzieli, że jak się przytrafi ciąża to żeby wybrać inny szpital albo dać im znać, to wezmą urlop 🤡 to było pół żartem pół serio 🫣🙃
Polska, kraj absurdów i głupota głupotę pogania.
Nie rozumiem tego wgl. Skoro jest tak wysokie ryzyko, to czemu kobieta nie może czuć się bezpieczna w swoim kraju? Tak jest chore 😡 .
Jakbym była Minister Zdrowia to od razu kobiety miałby z górki. Tylko obiecują,każdy po kolei (niekoniecznie podwiązanie jajowodów) no ale obiecują ,że będziemy miały, łatwiej ,lepiej a z tego tylko 💩.

Do góry