MyszkaMiki30
Fanka BB :)
dokaldnie tak,bo to najprostsze co można powiedzieć . Zresztą oni nie mają raczej pojęcia jak bardzo to jest skomplikowane i ile rzeczy wpływa na to żeby doszło do zapłodnienia . Szczerze ? Dopóki nie mierzyłam się z tym problemem to sama nie wiedziałam . Myślałam że wystarczy seks bez zabezpieczenia w odpowiednim momencie i tyle . Ile razy ja próbuję ludzia wytłumaczyć że to tak nie działa , że jest dużo czynników które muszę współgrać , że wystarczy że jedna rzecz jest nie tak i już może być problem to i tak słyszę ,, no widzisz ,bo ty cały czas o tym myślisz , gadasz , szukasz po internecie,jakbyś przestała to robić i odpuściła to by się udało,, w mnie szlak trafia
Też myślałam, że wystarczy seks i będę w ciąży. Teraz walcząc z niepłodnością mam dużo większą wiedzę i to jest strasznie krzywdzące słyszeć - odpuść, odblokuj się i zajdziesz. To jakbym poszła na oddział onkologii i powiedziała - nie stresującie się to szybciej wyzdrowiejecie mimo, że nie mam o tym pojęcia co przechodzący takie osoby.
No i prawda jest taka, że w 99% jest jakaś przyczyna niepłodności i to trzeba diagnozować i leczyć, a nie "czekać aż blokada puści"