reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

@LadyCaro ja jeszcze niedawno też myślałam że in vitro jest nie dla nas, miałam przekonanie, że będziemy się starać tylko naturalnie. A teraz w głowie mi się przestawiło o 180 stopni i myśle, że in vitro to będzie dla nas jedyna szansa i na pewno nie zrezygnuje 🙈 ale ja już przestałam wyobrażać sobie siebie i moje małżeństwo bez dzieci. W sensie, byłoby ok, pewnie zamiast bycia rodzicami znaleźlibyśmy w sobie radość z ciociowania i wujkowania, podróżach, hobby itp ale na samą myśl czuje pustkę w sercu i wiem, że po czasie żałowałabym że nie zrobiłam wszystkiego co mogę 😌
ja to zupełnie rozumiem, tylko u mnie niestety w głowie nic się nie przestawiło 🥺 jak nie chciałam robić ivf tak dalej nie chcę, jednak do głowy doszło, ze raczej naturalnie nam się nie uda i będzie trzeba podejść... ja sobie wyobrażam moje życie bez dzieci także ten czynnik nie gra u mnie tak dużej roli. Nie wiem. Muszę to poukładać wszystko w głowie, przegadać z mężem.

reklama
Przepraszam, że pytam ale zawsze mnie intrygują takie sprawy😁 Dał sobie radę jako 16 letni ojciec? A matka dziecka ile miała lat, i czy tą 7ke to ma z tą jedną?
Matka miała 19. Zamieszkali z nami. Tak sobie radził, że drugie urodziło się 13 miesięcy po pierwszym 🙈 Rozstali się jak drugie dziecko miało 2 miesiące. Jego trzecie było juz z drugą kobietą i urodziło się 1,5 roku później 🤦‍♀️ Są małżeństwem od 24 lat. Mają 5 dzieci. Z tą pierwszą dwójką z poprzedniego związku wszyscy mamy mega kontakt (on najmniejszy bo był ojcem jakim był, nawet z jego żoną i dziećmi.mają lepszy niż z nim). Najstarsza jest nawet chrzestną mojej córki. Ale to zasługa naszych rodziców którzy robili wszystko żeby uczestniczyć w ich życiu. Przez parę lat płacili za niego alimenty. Najstarsza z rodzeństwa ma już 27 lat wiec to teoretyczne stara sprawa ale moją mamę to wszystko.boli do teraz. I do teraz wspomina jak to było zostać babcią w wieku 37 lat 🙈

Matka miała 19. Zamieszkali z nami. Tak sobie radził, że drugie urodziło się 13 miesięcy po pierwszym 🙈 Rozstali się jak drugie dziecko miało 2 miesiące. Jego trzecie było juz z drugą kobietą i urodziło się 1,5 roku później 🤦‍♀️ Są małżeństwem od 24 lat. Mają 5 dzieci. Z tą pierwszą dwójką z poprzedniego związku wszyscy mamy mega kontakt (on najmniejszy bo był ojcem jakim był, nawet z jego żoną i dziećmi.mają lepszy niż z nim). Najstarsza jest nawet chrzestną mojej córki. Ale to zasługa naszych rodziców którzy robili wszystko żeby uczestniczyć w ich życiu. Przez parę lat płacili za niego alimenty. Najstarsza z rodzeństwa ma już 27 lat wiec to teoretyczne stara sprawa ale moją mamę to wszystko.boli do teraz. I do teraz wspomina jak to było zostać babcią w wieku 37 lat 🙈
Młodzi ludzie są strasznie niedpowiedzialni😵‍💫😵🥴 Sama mam w rodzinie przyklad skrajnej nieodpowiedzialności i braku szczęścia przez podjęcie złych decyzji.
Staram się już na etapie 13,14 lat rozmawiać dużo z moimi córkami i uświadamiać je w tym temacie, ale życie co przyniesie nie wiem. Ja byłam odpowiedzialna, i bardzo długo dzieci nie chcialam mieć, i bałam się wpadki. Moja młodsza córka mowi, że nie lubi dzieci i ich nie planuje mieć, może kiedyś się jej odmieni to wtedy tylko jedno😉😊 odpowiadam jej, że to jest ok, jeśli ich nie chce,to nie musi mieć, to nie jest jej obowiązek.

Przepraszam, ale czy ludzie serio nie znają pojęcia antykoncepcji? 🙈

3 lub 4 cykl udany. Wtedy myślałam co będzie to będzie. I tem mi endokrynolog mówiła że może buc trudno bo niedoczynność hashimoto. A jakoś poszlo.
nie czekałam na owulacje nic nie liczyłam. We wrześniu był ślub na koniec miesiąca odstawiłam wtedy tabletki asubtela brałam. I 20 styczną 2020 test pozytywny. I test wtedy kupiłam jakoś nie wierząc że mogę być.

nie czekałam na owulacje nic nie liczyłam. We wrześniu był ślub na koniec miesiąca odstawiłam wtedy tabletki asubtela brałam. I 20 styczną 2020 test pozytywny. I test wtedy kupiłam jakoś nie wierząc że mogę być.
a wody trochę strsu miałam przed ślubem cała morfogia w dół poleciała. Lekarz rodzinny podejrzewał raka. Do tej pory mam zawsze niedobór białych krwinek ale taka moja uroda. Reszta się poprawiła.

3 lub 4 cykl udany. Wtedy myślałam co będzie to będzie. I tem mi endokrynolog mówiła że może buc trudno bo niedoczynność hashimoto. A jakoś poszlo.
No to myśle że tym bardziej nie masz się czym martwić. Pierwsza ciąża poszła sprawnie, teraz dopiero co odstawilaś antykoncepcję więc organizm potrzebuje chwili żeby wrócić na naturalne tory. Będzie dobrze ;)

reklama
a wody trochę strsu miałam przed ślubem cała morfogia w dół poleciała. Lekarz rodzinny podejrzewał raka. Do tej pory mam zawsze niedobór białych krwinek ale taka moja uroda. Reszta się poprawiła.
i się zastanawiam nad zmianą endokrynologa. W lutym mam wizytę zobaczę co dalej. W październiku tsh miałam 2,49. zwiększyła dawkę więc powinno teraz spaść trochę.

Do góry