reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

reklama
Ja z kolei jestem najstarsza i jednak nasza najmłodsza siostra ma z tego tytułu sporo profitów, choć równocześnie nie miala szans na życie „z rodzeństwem”, bo my się wyprowadziłyśmy gdy ona miała odpowiednio 4 i 5 lat. Nasi rodzice mówią, że mają najstarszą córkę, najmłodsza i jedynaczkę ;)

Dla mnie to młoda jest dorosłym dzieckiem - ma dopiero 20 lat ;) Relacja między nami jest super, świetnie się dogadujemy i w sumie, mimo różnicy wieku, nie wyczuwa się między nami wielu różnic światopoglądowych czy innych.
Gdy moja najmłodsza siostra będzie miała 20 lat, ja będę mieć 44. Ciekawe jak będzie wtedy wyglądać nasza relacja.

Gdy moja najmłodsza siostra będzie miała 20 lat, ja będę mieć 44. Ciekawe jak będzie wtedy wyglądać nasza relacja.
Ładna jest ta różnica wieku u Was ;) Znam rodzinę, w której mama z córką rodziły miesiąc po miesiącu i to dziecko lepiej dogaduje z dziećmi siostry niż z nią samą. Ale sądzę, że nie ma tu reguły - wszystko zależy od ludzi, których sytuacja dotyczy :)

Mi dokucza wówczas, gdy chce patrzeć w telefon/komputer lub czytać w aucie książkę albo gdy w aucie są jakiekolwiek odświeżacze powietrza - wyczuwam je wraz z otwarciem drzwi i nie jestem w stanie przetrwać bez nudnosci w ich obecności. Jeśli muszę siedzieć z tyłu - zawsze muszę siedzieć na środkowym miejscu i widzieć drogę. Wtedy jest w miarę ok ;)

A z ciekawostek - gdy jestem w ciąży, jest mi niedobrze w aucie (niezależnie od innych czynników) i to nawet gdy jestem kierowcą 🤦‍♀️
Ja mam tak, że jak tylko świeci mocno słońce (może być zima) to w aucie robi mi się słabo i biedobrze. Niezależnie czy jestem w ciąży czy nie.

Ładna jest ta różnica wieku u Was ;) Znam rodzinę, w której mama z córką rodziły miesiąc po miesiącu i to dziecko lepiej dogaduje z dziećmi siostry niż z nią samą. Ale sądzę, że nie ma tu reguły - wszystko zależy od ludzi, których sytuacja dotyczy :)
No to u nas między siostra, a córką jest 7 miesięcy różnicy. Siostra jest bardzo zazdrosna o córkę, co ja i tak w sumie z nią nie mieszkałam. Ogólnie lubią się, dogadują, ładnie bawią, ale siostrze brakuje mnie i jak sama ich odwiedzam, to jest w siódmym niebie.

reklama
Słuchajcie, czy jak brałyście progesteron po owulacji przez 10 dni, to po odstawieniu ile czasu czekałyście na okres? U mnie już 4 dni po odstawieniu, dziś 32 dzień cyklu i dalej nic. Przy moich naturalnych cyklach 26 dni, takie oczekiwanie na okres jest już męczące, tym bardziej, że nie wiem już kiedy się go spodziewać. Wcześniej było z nim jak w zegarku...

Do góry