reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

reklama
Jaki powinien być progesteron w 22-25 dniu cyklu żeby można było wnioskować, że owulacja się odbyła?
różnie się mówi, niektórzy lekarze mówią, że nawet powyżej 4 już to sugeruje. No ale 4 to jest brzydki prog, nie chcemy takiego.
Taki spoko progesteron w mojej opini to ponad 10. A ponad 15 elegancki.
A, i nie w dniu cyklu się liczy, tylko w dniu po owulacji. Bo jedna 22 dc może być 7 dpo, a inna 2 :)

Napiszę Wam jaką miałam wczoraj sytuację w pracy bo trochę mnie to męczy.
Mamy grupkę 4 osobową, w której się trzymamy - jemy razem śniadanka, obiadki itd. Wiedzą oni o mojej sytuacji, tzn niedawnym biochemie i przeprowadzkę (o której Wam ostatnio pisałam). Tutaj warto zaznaczyć, że w związku z przeprowadzką jestem na etapie szukania pracy, mam rozmowy rekrutacyjne, nawet z jednej firmy zaprosili mnie bezpośrednio do biura żeby „lepiej się poznać i umówić szczegóły”. O tym wszystkim znajomi z pracy wiedzą.
Wczoraj padło pytanie, tutaj cytuję : „jak nie chcesz to nie odpowiadaj, ale czy wy się teraz staracie o dziecko? Nie lepiej ci poczekać aż znajdziesz pracę? Przecież na jednej wypłacie nie dacie rady ”… powiem Wam że zamurowało mnie totalnie.. 😶
Z jednej strony rozumiem punkt widzenia, ale z drugiej - no kurczę.. poczułam się jak nieodpowiedzialna gówniara, która nie wie nic o życiu i myśli że pieniądze z nieba spadają..
Do końca dnia siedziałam ze łzami w oczach, i w sumie do teraz nie umiem sobie tego ułożyć w głowie.
Chyba najbardziej zabolał mnie fakt, że osoba która nie przeżyła tego co ja mogła zadać mi takie pytanie.
Co myślicie na ten temat?
Jeśli ludzie nie siedzą na Waszym koncie, to skąd mogą wiedzieć, ile wynosi ta jedna wypłata? Może więcej niż u nich w domu ich dwie. U nas np 1 wystarczy, śmiem twierdzić, że mój zarabia wiecej niż ktoś sobie myśli ile ta 1 wypłata może wynosić 🤯 i po drugie, co komu do tego? Ludzie się tak nauczyli pouczać innych i im radzić kierując się własnymi przekonaniami i wizją życia, a przecież każdy żyje i ma prawo żyć tak jak jemu pasuje, a nie dopasowywać się do czyiś stereotypów😉🙃 olej, zapomnij i nie myśl o tym, bo nie ma o czym.

Mam takie pytanie do Was na rozluźnienie atmosfery :D
Czy macie coś takiego, czego nie możecie się nauczyc mimo, ze dla innych to proste?
Moze nie odróżniacie brwi od rzęs? Prawej od lewej?

Oto mój wstyd:
Nie umiem czytać znaków mniejszości i większości. Jak jest <4, to nie mogę się nauczyć, czy to jest mniejsze od 4 czy większe. Muszę się srogo nad tym zastanowić a i tak nigdy nie jestem pewna :D
Nie umiem korzystać z mapy i nic znajdować na niej. Nie mam orientacji w terenie.
Ja się zgubiłam w centrum miasta z nawigacją, jak starałam się ją zrozumieć wyprowadziła mnie na tory i myślałam że zaje ...bią mnie narkomani 🙃🙃🙃 kompletnie nie czytam map,zgubiłabym się na szlaku w Bieszczadach 🙃🙃🙃

Współczuję gorszego czasu :(

Co do ana - specjalistka nie jestem, ale jakieś pojęcie mam (wynikajace z własnych doświadczeń), więc możesz pytać, jeśli masz ochotę - może akurat uda mi się odpowiedzieć na Twoje wątpliwości.
Na początek powiedz mi czy wysokie ana ma wpływ na zajście w ciążę?

Dziewczyny mam wyniki wkońcu nasienia.
Wiem że coś jest nie tak ale nie znam się nad tym.
Proszę o pomoc 🥰
Sorki za jakość No ale na telefonie nie można było tego otworzyć 😒

reklama
Do góry