reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

reklama
U mnie biało. Okres przyjdzie pewnie jutro albo max w środę. Pms pełną parą. Robimy na razie przerwę i nie będziemy podchodzić do 3 IUI, dopóki nie zrzucę kilku kg.
Zaczynam dzień z sokiem marchewkowym i chlebkiem bananowym zrobionymi wczoraj przez męża. Miłego dnia!
Przykro..
Ja uwielbiam sok z marchewki i pomarańczy lub jabłek.
Masz jakieś eko źródło marchewek?

Jako że social media mnie śledzą na maxa, to pokazuje mi się mnóstwo contentu około-staraczkowego. W tym tygodniu są trzy ciekawe webinary/warsztaty. Może którejś z Was się jakiś spodoba i skorzystacie :)
Ooo ciekawe. Warsztat z Nowum z Joanna Kot może być fajny, bylam w grudniu, tylko zasada jest taka że włączamy kamerki.
Nie podobała mi się tylko praca w parach, odpowiadanie na pytania, wchodzenie w role- no nie czułam się z tym komfortowo.

z botoksem nie wiem, ale kwas w pierwszej fazie cyklu można:)
Lekarka dr chirurg szczękowy mówiła mi, że najlepiej zabiegi robić w 1 fazie cyklu wtedy wiadomo, że nie ma ciąży. Toksyna botulinowa jest przebadana, stosowana w neurochirurgii, ortopedii..
I jest lekiem na receptę. Działa 10 do 15 dni na mięśnie w ktore zostala podana, paraliżując je i na tym koniec. Nie ma migracji po całym ciele.
Natomiast pseudo botoks robiony przez kosmetolożki to nie jest lek.Bo niby skąd taka kosmetolożka może mieć lek ? Nie wypisze sobie recepty. No i idąc dalej te preparaty nie są badane, więc nie wiadomo czy np są czyste, i nie wiadomo jak mogą wchodzić w reakcje,tak więc jak chcecie botoks to tylko u lekarza.

Koniecznie! 😁
To jak, czujesz się spokojniejsza po wizycie? ❤️
Zdecydowanie bo bardzo się bałam, że będzie coś w niedrożnym jajowodzie. Teraz już wiem, że będzie dobrze 😏 musi 💪 czekam teraz z niecierpliwością na Was wszystkie, najlepiej na wrześniówki, choć z @Mademoiselle_Nika zamykamy miesiąc prawie, ale na październikowych mamach też będzie wspaniale ❤️

Ostatnia edycja:
Lekarka dr chirurg szczękowy mówiła mi, że najlepiej zabiegi robić w 1 fazie cyklu wtedy wiadomo, że nie ma ciąży. Toksyna botulinowa jest przebadana, stosowana w neurochirurgii, ortopedii..
I jest lekiem na receptę. Działa 10 do 15 dni na mięśnie w ktore zostala podana, paraliżując je i na tym koniec. Nie ma migracji po całym ciele.
Natomiast pseudo botoks robiony przez kosmetolożki to nie jest lek.Bo niby skąd taka kosmetolożka może mieć lek ? Nie wypisze sobie recepty. No i idąc dalej te preparaty nie są badane, więc nie wiadomo czy np są czyste, i nie wiadomo jak mogą wchodzić w reakcje,tak więc jak chcecie botoks to tylko u lekarza.
A ile się utrzymuje taka toksyna botulinowa? 🤔

reklama
Do góry