reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

reklama
Dziewczyny wracam do was z mamusiek. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie na ławkę rezerwową. 🙂 Aktualnie czekam na poronienie i jeśli nic się nie skomplikuje to po krwawieniu wracam że stymulacjami i staraniami.
Strasznie mi przykro, że ten pierwszy cykl po drożności przyniósł tyle samo szczęścia co smutku... przytulam Cię💔

Ja miałam taką sytuację, że dzwoniłam na infolinię Luxmed, kobieta na infolinii wskazała mi konkretną placówkę współpracującą, potwierdziła, że wszystkie badania ze skierowania mogę tam wykonać, a przy pobraniu okazało się, że na badanie AMH nie mają kontraktu i dziewczyny z laboratorium powiedziały, że z tego co one wiedzą to tylko w placówkach Luxmed w Warszawie mogę to zrobić w ramach pakietu. Drugi telefon na infolinię i dokładnie taką informację otrzymałam, a więc za pierwszym razem zostałam wprowadzona w błąd. Już teraz wiem, że lepiej dzwonić do placówki współpracującej niż na infolinię Luxmed 😳😳

W ogóle wtedy nad tym moim badaniem AMH ciążyło chyba jakieś fatum, bo dopłaciłam wtedy 262 zł za wykonanie tego badania i tak czekałam i czekałam na wynik, który miał być max do 10 dni, a kiedy zadzwoniłam po 12 dniach okazało się, że laboratorium w ogóle tego nie zleciło do realizacji :oops: Chyba w życiu nie byłam tak wściekła jak wtedy. Jedyny plus tej sytuacji taki, że oddali mi pieniądze i w innym labo zrobiłam to o 100 zł taniej niż u nich.
No właśnie, dużo tam jest zamieszania i na infolinii konsultanci nie są zbyt dobrze poinformowani. No ale mimo wszystko warto korzystać z pakietu, bo chociaż te zwykle badania można zrobić na ich koszt. Zawsze to coś.

W sumie tak jak myślałam. Żadnych konkretów. Endometrium zgodne z betą, powiedział, że prog piękny i że bardzo dobrze, że taki wysoki. Nie wskazuje poki co.na zaśniad, a czy mnoga - mówił, żeby lepiej nie bo jestem po cesarce. Kazał brać acard 150 teraz. I więcej nic nie mógł powiedzieć, za tydzień kolejna wizyta ale już chyba u mnie w mieście..

No i wstawiam przyrost 😏 próg nawet nieco spadł 🤣Zobacz załącznik 1603004
woow, jaki progesteron 😍

Dziewczyny wracam do was z mamusiek. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie na ławkę rezerwową. 🙂 Aktualnie czekam na poronienie i jeśli nic się nie skomplikuje to po krwawieniu wracam że stymulacjami i staraniami.
Przykro mi z powodu Twojej straty. Tule bardzo ❤️ Wracaj do gry, jak tylko głowa i ciało Ci pozwolą.

reklama
Ja juz w **** lekarzy zmieniałam :/
Ale żaden z tych do 4 ciazy jak pojawiło się krwawienia, to wtedy dokładali progesteron. Do 3ciej ro chyba nawet proga nie miałam badanego😅 Żaden nic nie powiedział 🤷‍♀️
Teraz jesteśmy w klinice niepłodności i po tej 5 ciąży lekarz kazał i to i to. No i mega niski wyszedł. Ale dopiero teraz.
Ja się zastanawiam, bo zawsze jak badałam progesteron koło 22 dnia cyklu wychodził mi ok. 11-12. W pierwszej ciąży miałam 11 i lekarz stwierdził, że ok 🤷🏻‍♀️ straciłam tą ciążę. W drugiej nawet nie badałam i żałuję, bo może wiedziałabym dzisiaj więcej. Teraz w październiku chciałam betę i proga ale babka się tak spieszyła, że o progu zapomniała 🤷🏻‍♀️ i wiem, że nic nie wiem.

Do góry