reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

reklama
a co to jest hiperandrogenizm??
Nadmiar męskich hormonów. U mnie jest minimalnie przekroczona maksymalna norma testosteronu dla kobiet, więc nie ma to za bardzo wpływu na cykle, ale na wygląd mojej cery i włosów już tak. No i mam lekki hirsutyzm, co mnie wkurza najbardziej – na szczęście w miejscach niewidocznych dla osób postronnych.

No właśnie jak ja czytam o tych badaniach na trombofilie itp o których często tutaj mowa to zawsze kwestia acard/heparyna od pozytywnego testu. Ale co da mi ta wiedza kiedy w ogóle ciąży nie ma? 🙈 a acard tez biorę profilaktycznie na własna rękę, bo przynajmniej okres jest przyjemniejszy, bez skrzepów 🤷🏼‍♀️
U mnie Acard jest włączony na stałe, a teraz jeszcze lekarz od owulacji każe mi brać heparynę (w związku z mutacjami, do pozytywnego testu w dawce 0.4, a później 0.6) + encorton (ale to już w związku z immuno).

Ja słyszałam: no ma Pani dwurożną macicę, ale to nie jest problem aktualnych poronień. Proszę się starać.

A nagle: No może trzeba zrobić histeroskopie i korekcja tej lekkiej przegrody, która tworzy dwurożną się uda.
Rzygać mi się już chce.
Niestety nie jest łatwo trafić na lekarza, który kompleksowo potraktuje nasz przypadek :(

reklama
Widzę Dziewczyny, że wszystkie macie wyższe TSH. Ja będąc w ciąży miałam teraz 0.3. Niestety w pierwszej nie robiłam, więc nie mam porównania. Podobno to jest skorelowane ze wzrostem hcg. Natomiast jak się cofnęłam w badaniach, to mam zawsze 0.7/0.8. To jest ok? Nie mam żadnych objawów nadczynności. Będę w przyszłym tygodniu robić pakiet od endo.
A badalas kiedyś Trab i Anty Tpo? O,7 mieści się w normie więc spoko.

Do góry