mamaoliwierkaimarcelka
Fanka BB :)
aChciałam dodać zdj ale coś nie wyszlo
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
aChciałam dodać zdj ale coś nie wyszlo
Nadmiar męskich hormonów. U mnie jest minimalnie przekroczona maksymalna norma testosteronu dla kobiet, więc nie ma to za bardzo wpływu na cykle, ale na wygląd mojej cery i włosów już tak. No i mam lekki hirsutyzm, co mnie wkurza najbardziej – na szczęście w miejscach niewidocznych dla osób postronnych.a co to jest hiperandrogenizm??
Tak, ocena równowagi cytokin jest jednym z badań które robi się, zagłębiając w immunologię. Ja nie robiłam, bo u mnie inne wyszły źle i lekarz powiedział, że przy takich wynikach cytokiny również będą rozjechane, więc nie ma sensu wydawać pieniędzy na dodatkowe badanie.Dziewczyn czytalyscie o tym ?
Ja i tak trzymam za Was najmocniej kciuki, żebyście chociaż to jedno szczęście przy sobie miałyPrzykro mi
Mam nadzieję, że wreszcie się uda. Mi, Tobie. Każdej na tym forum. A co za tym idzie nasze przypadki finalnie może komuś pomogą. A diagnozy będą szybsze.
Mogę wysikać, zastrzyk pewnie się jeszcze utrzymuje ale domyślam się, że nie o takie chodziZdecydowanie potrzebujemy tutaj jakiś dwóch porządnych kresek
U mnie Acard jest włączony na stałe, a teraz jeszcze lekarz od owulacji każe mi brać heparynę (w związku z mutacjami, do pozytywnego testu w dawce 0.4, a później 0.6) + encorton (ale to już w związku z immuno).No właśnie jak ja czytam o tych badaniach na trombofilie itp o których często tutaj mowa to zawsze kwestia acard/heparyna od pozytywnego testu. Ale co da mi ta wiedza kiedy w ogóle ciąży nie ma? a acard tez biorę profilaktycznie na własna rękę, bo przynajmniej okres jest przyjemniejszy, bez skrzepów
Niestety nie jest łatwo trafić na lekarza, który kompleksowo potraktuje nasz przypadekJa słyszałam: no ma Pani dwurożną macicę, ale to nie jest problem aktualnych poronień. Proszę się starać.
A nagle: No może trzeba zrobić histeroskopie i korekcja tej lekkiej przegrody, która tworzy dwurożną się uda.
Rzygać mi się już chce.
Jak coś to jest opcja edycji napisanej wiadomości jak się coś przekręci, nie trzeba pisać nowejjak to mówią. Slownik mi przekreca
I dobrze mówi. Wróżę, że jak większość dziewczyn, które tutaj przychodzą szybciutko przejdziesz na mamusieSię rozpisałam ale nie mam tak nikogo z kim mogłabym od serca pogadać. Faceci często nas nie rozumieją mój mówi co będzie to będzie
A badalas kiedyś Trab i Anty Tpo? O,7 mieści się w normie więc spoko.Widzę Dziewczyny, że wszystkie macie wyższe TSH. Ja będąc w ciąży miałam teraz 0.3. Niestety w pierwszej nie robiłam, więc nie mam porównania. Podobno to jest skorelowane ze wzrostem hcg. Natomiast jak się cofnęłam w badaniach, to mam zawsze 0.7/0.8. To jest ok? Nie mam żadnych objawów nadczynności. Będę w przyszłym tygodniu robić pakiet od endo.