reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

A ja mam takie głupie pytanie. Czy faza lutealna samoistnie może się wydłużyć?
Ja nie wiem🤷‍♀️ daje się proga po owulacji żeby wydłużyć ale tak samoistnie 🤔, dlatego zapytałam amused o to🙈 sama mam dość krótką fazę lutealna 11 dni i chętnie bym podjęła działania na wydłużenie jej bez leków🙂

reklama
Lekarz powiedział, że duży procent kobiet w okolicy owulacji ma plamienia i nie jest to nic nadzwyczajnego.
Ale jednorazowe,a nie kilka dni pod rząd przed owulacją... może coś być nie tak, ja bym to chciała wyjaśnić, już nawet nie chodzi o prokreacje, ale o zdrowie.
Może ten lekarz ma wywalone i Cię zbywa, a inny chciałby się przysłużyć do zdiagnozowania przyczyny. Pomyśl o tym.

Ja nie wiem🤷‍♀️ daje się proga po owulacji żeby wydłużyć ale tak samoistnie 🤔, dlatego zapytałam amused o to🙈 sama mam dość krótką fazę lutealna 11 dni i chętnie bym podjęła działania na wydłużenie jej bez leków🙂
Ja mam dość krótkie cykle, bo do 26 dni, ale w pierwszym cyklu od wdrożenia progesteronu wydłużył mi się on do 32 dni. Zaraz kończę 2 cykl z progesteronem, ale mam nadzieję, że nie będzie tak długo trwał.
Tylko ja mam go podanego po to, by poprawić szanse na implantację, a nie wydłużyć cykl.

Ja mam dość krótkie cykle, bo do 26 dni, ale w pierwszym cyklu od wdrożenia progesteronu wydłużył mi się on do 32 dni. Zaraz kończę 2 cykl z progesteronem, ale mam nadzieję, że nie będzie tak długo trwał.
Tylko ja mam go podanego po to, by poprawić szanse na implantację, a nie wydłużyć cykl.
Ja tak samo mam, też cykle 25 , 26 dni, więc dość krótkie z braniem proga dopochwowego tylko o dzień góra o dwa dłuższą lutealna mam.
Cykle od 2 lat jak w zegarku 2 cykle tylko niestandardowe od tego czasu i obydwa podczas podróży.

Ale jednorazowe,a nie kilka dni pod rząd przed owulacją... może coś być nie tak, ja bym to chciała wyjaśnić, już nawet nie chodzi o prokreacje, ale o zdrowie.
Może ten lekarz ma wywalone i Cię zbywa, a inny chciałby się przysłużyć do zdiagnozowania przyczyny. Pomyśl o tym.
Lekarz ten powiedział, że do 4 dni nawet takie plamienie może trwać. U mnie to jest taki śluz wymieszany bialy brązowy, czasami są w tym żyłki jak pod koniec okresu. Dokładnie lekarzowi określiłam,że mam tak od zawsze, trwa to kilka dni i jak to wygląda. Raczej nie zbył mnie. I to o czym piszesz, to jednorazowy rozowy śluz zazwyczaj w momencie samej owulacji a te plamienia ktore są u mnie to okołoowulacyjne. Przynajmniej ja rozumiem, że to coś zupelnie różnego.

Ostatnia edycja:
No ja osobiście tez nie mam pojęcia 🤷🏼‍♀️ brałam dużo supli z intencją żeby podbić progesteron, może się udało 😅

reklama
Ja tak samo mam, też cykle 25 , 26 dni, więc dość krótkie z braniem proga dopochwowego tylko o dzień góra o dwa dłuższą lutealna mam.
Cykle od 2 lat jak w zegarku 2 cykle tylko niestandardowe od tego czasu i obydwa podczas podróży.
A przez ile czasu bierzesz proga przy takiej długości cyklu? Bo ja się zastanawiam, czy ja przypadkiem nie biorę go za długo...

Do góry