reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe II kreski - babyboom2021!

reklama
Naprawdę po pozytywnym może być za późno? Przeciez jasno jest powiedziane że po pozytywnym wyniku owu następuje między 24-36h.
po pozytywnym teście może nawet nie dojść do owulacji🙂 jak powiesz lekarzowi, ze masz owulacje tego i tego dnia cyklu, bo wtedy wychodzą Ci testy, to lekarz tylko się uśmiechnie i powie, ze testy to taka ciekawostka i nie należy im ufać😀

Ja jakoś nie mogę się przemoc do mierzenia temperatury 😭
Liczę, ze testy pomogą. Jest to pierwszy cykl z testami.
Dziewczyny trzymam kciuki żeby na koniec stycznia każda już miała dwie kreski!
A mnie przerażają testy owu... Sikanie do kubeczka. Jak Wy to robicie? Ja mam rękę obsikana aż do łokcia 🙈😂😂

W tym cyklu spróbuje wyceleowac również w przed dzień owu 🙂 zaczęłam mierzyć temp więc zobaczymy jak będzie 😊
dni płodne to nawet tydzień przed owu. Nie ma co strzelać w dzień owu czy dzień przed, tylko trzeba się regularnie starać co najmniej tydzień przed planową owu😉 plemniki na jajeczko poczekają (do 7 dni), owulacja na plemniki nie będzie czekać

po pozytywnym teście może nawet nie dojść do owulacji🙂 jak powiesz lekarzowi, ze masz owulacje tego i tego dnia cyklu, bo wtedy wychodzą Ci testy, to lekarz tylko się uśmiechnie i powie, ze testy to taka ciekawostka i nie należy im ufać😀

Oooo, to tez ciekawa informacja, warto wiedzieć na przyszłość. Plus jest taki- mam pewność, ze owulacja była potwierdzona przez lekarza

Zdjęcie

Załączniki

• IMG_8047.jpg
    IMG_8047.jpg
    59,1 KB · Wyświetleń: 69
reklama
A mnie przerażają testy owu... Sikanie do kubeczka. Jak Wy to robicie? Ja mam rękę obsikana aż do łokcia 🙈😂😂
mi tez się zdarza, dlatego nie lubię ich robić🤣 ale całkiem logicznie mi wychodzą, wież je robię, żeby wiedzieć, kiedy @ przyjdzie

Oooo, to tez ciekawa informacja, warto wiedzieć na przyszłość. Plus jest taki- mam pewność, ze owulacja była potwierdzona przez lekarza
jak potwierdzona przez lekarza to najważniejsze😁 można jeszcze badać progesteron tydzień po owu i wtedy tez mamy obraz czy ta owu była czy raczej nie.
Ja robię od półtora roku robię testy owu jednej firmy i już się ich nauczyłam i całkiem im ufam, ale to wszystko zależy od organizmu itd

Do góry