Nie było mnie na forum ponad tydzień, urlop M się skończył więc wróciliśmy do domku, a niestety przez ten czas nie miałam dostępu do internetu
My już na mm jesteśmy ponad miesiąc. Z kp zrezygnowałam kiedy N. miał 5,5, przestał przybierać na wadze i lekarka zaleciła dokarmiać i tak poszło, bo mały już nie chciał cycusia tylko butelkę, teraz wiem, że była to wina wysokiego podniebienia i zbyt krótkiego wędzidełka - bo bardzo się męczył przy jedzeniu, a z butelki wiele wysiłku go to nie kosztowało. A i z butelką był problem, bo nie mogliśmy dobrać odpowiedniej, aż w końcu trafiliśmy na NUK ze smoczkiem kauczukowym
My też jesteśmy już na 2 bebiko.
NULINI my też naraziem mamy odroczenie szczepienia przez neurologa, jedynie co to wzw mieliśmy 5 tyg. temu pierwszą dawkę i szykuje się druga za 3 tyg.
Czy któraś z Was ma może problem, że maluszek budzi się w nocy 2-3 razy na jedzenie? Ja już nie wyrabiam, bo nie mam już pomysłu co robić żeby go przestawić żeby w nocy nie jadł. W tym wieku dziecko teoretycznie powinno zjadać ok 210 ml jednorazowo , a u nas wygląda to tak , że mały zjada góra 150 ml...
Prócz tego zjada kaszki, kliki , owoce, chrupki, obiadki - postanowiłam sama je robić i od 2 tyg. konsekwentnie się tego trzymam , jedynie co mu nie podchodzi to ryba , bo albo wymiotuje albo ma ból brzuszka więc już odpuściłam.