reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Moj wybredby nie jest, zezre wszystko co mu sie da. Dzisiaj musialam sie z nim podzielic salatka owocowa taka gotowa ze sklepu bo sie darl I otwieral paszcze jak widzial, ze ja jem :)

reklama
Dobry wieczór, moje dziecko zaczęło się właśnie sprawnie obracać z pleców na brzuch, obraca się o 180 stopni i próbuje wyjść do nas na łóżko :p my dzisiaj po szczepieniu, waży 7700 i mierzy 76cm. Zero gorszego samopoczucia i marudzenia, z tym że spał w dzień jakoś dwa razy po pół godziny. Dajemy już mleko 2, dzisiaj pierwszy dzień, zobaczymy czy bez reakcji będzie ;-)

Załączniki

• 1438797171626.jpg
    1438797171626.jpg
    16 KB · Wyświetleń: 48
My o 6-7 mleko 150. Potem po 10 owoc z jogurtem i za 30 min musi dobić że 120 mleka. Potem koło 14 obiadek i dobija mkekiem. Potem koło 17 mleko i 20.30 mleko na noc 210. Jeśli w nocy wstanie koło 3 to 120 mleka.
Kasia sluczny Twój maluch

Mój je tak : 7-8 mleko 150 z odrobina kleiku ryzowego, jak jest za gęste nie chce pić ani jeść ok 10 dostaje jabłuszko z biszkoptem później 11-12 mleko 150 ok 14 obiadek 16, 20, 23 mleko na noc z kleikiem ale zbyt wiele nie zje. Dolozyc cos w zamian za mleko? Jakie zupki robicie? A jaki jogurt?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dwie porcje niemleczne w tym wieku to i tak dużo, ale jak chcesz to coś daj. Jogurt polecam z jak najprostszym składem - mleko+kultury bakterii :-)

Indi jakie płatki dajesz?

Kasia ale przystojniak-muszę też się dziś pochwalić, mały też płynnie pięknie sam zaczął się turlać :tak: Kochany mój :-D

U nas również 99%mleko. Ok 7-7:20 mleko 160-240ml, 11-11:30 mleko 120-240ml, 15-15:30 warzywko/owoc/ jak są gorsze dni tak jak teraz to mleko 180-240ml , 19:00 mleko 180-240 , 23-24 mleko 200-240 w między czasie dostanie biszkopcika pomemla i jak ma ochote to wypije troche soku z woda. Jak mu się ten ząbek porządnie wybije to dalej będziemy dietę rozszerzać miąskiem, łososia chcę podać itp. Trzymacie się tego żeby nie doprawiać potraw?

a ten jogurt to własnej roboty, czy jakiejś firmy?mój do tej pory lubił pojeść i tak trovhę więcej ale wyszły mu 4 górne ząbki i od tamtej pory jakoś zniechęcił się do podjadania chrupek lub biszkoptów

Mommy ja staram sie nie solic, ziół używam

Andzelika nie pamietam ale na pewno Bieluch, Piątnica chyba też, trzeba skład czytać, w Lidlu chyba jakis też fajny był.

reklama
Mommy, rozne mamy, zaczelismy od rice krispies, potem byly kukurydziane, shreddies, wheetabix, ale ma tez takie dzieciowe kuleczki wielozbozowe.
Ja niczym nie doprawiam, przygotowuje mojego na szara rzeczywistosc, w ktorej matka naprawde kijowo gotuje :)

Dziewczyny, duzo mleka Wasze dzieci na raz pija. Moj teraz dopiero dobil do 150 a I tak czasem zostawia.

Do góry