reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Mój Oskarek jest ruchliwy i ciekawy świata i nawet szpitalne łóżko go nie zatrzymało. Usiadł w nim 2 razy tak śmiesznie bo przygarbiony był :-)

Jest duży bo waży 8 kg a domu zaliczył już w kroki w czworakowaniu poszedł do przodu, prostuje rączki podkurcza nózki i siup do przodu. Do tyłu też już chodzi.

W lipcu mamy kolejną wizytę w szpitalu, mamy położyć się na kilka dni i chcą zrobić małemu laryngoskopię bo nie podoba im się oddech małego i ponoć do pół roku dzieci na krtań nie chorują i trzeba sprawdzić czy krtań ma prawidłową budowę. Do tego dochodzi przedłużająca się sapka.Niestety to badanie odbywa się w pełnej narkozie i to mnie przeraża. Nie mogę spać, żołądek mnie boli w nocy, o siwieniu włosów nie wspomnę. Poddawałyście może takiemu badaniu Wasze dzieci lub innemu w narkozie? Można być wtedy z dzieckiem??

Agulqa - jak się czuje Twoja siostra??

Krzywe nóżki o ile kolanka idą na zewnątrz to fizjologia i same się prostują z wiekiem.

Ostatnia edycja:
reklama
Tosia miała operację w narkozie i skończyło się nocą na OIOMie, bo dostała reakcji alergicznej na rurkę do intubacji, spuchło gardło i nie mogła oddychać samodzielnie.

Unita Tymek podobnie dupke podnosi leżąc na brzuchu, odpycha się przy tym nóżkami i tak pełza śmiesznie ;) a jak sie na plecy przewróci to później próbuje się usilnie przekręcić z powrotem na brzuszek jak nie z jednej strony to z drugiej ale jeszcze troszke mu brakuje.

Karpana zdrówka dla was!

Ostatnia edycja:
reklama
hej :)

u nas jakaś nadprodukcja śliny i dziwny kaszel (chyba z tym związany) - póki co obserwuję :confused2:

puszek okruszek waży niecałe 6,5 kg. ale silna jest bestia i pewnie zaraz zacznie biegać, bo widzę, że ściga się z bratem :-D:-D;-)

mój młody chodzi do ortopedy (mamy teraz w czerwcu kontrolę), bo jak był maluch to nas pediatra wysłała z powodu nóżek w kształcie U (odwrotne U). ortopeda stwierdził, że to naturalne i kolejną fazą będzie kształ nóżek mniej więcje w X (sprawdziło się). podobno dopiero od 3 roku życia można dostrzec ewentualne wady i je korygować (chyba, ze już wcześniej dzieje się coś poza tym fizjologicznymi zmianami) ;-)

Do góry