reklama
Nie boicie sie juz wozić w spacerówce? Ja co prawda raz zaliczyłam spacer w "spacerówce", ale jakos sie jeszcze boje. Natomiast zacznę od przyszłego tygodnia, bo kupiłam komplet nakładkę z poduszka antywstrząsową: https://www.lelablanc.com/shop/prod...ozek/komplet-wkladka-royal-flamingoskola.html
MommyTigger
Fanka BB :)
Hej, ho! My przed chwilą ze spaceru wróciliśmy. Skwar jak nie wiem co. W głębokim się jeszcze wozimy, ja tam się boj,ę jeszcze w spacerówce małego wozic. Jem "pudełko" i jadę na trening.... Jutro chyba ziemniaczka podam małemu :-)
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
Lay, a czego się bać w spacerówce??? Oparcie się rozkłada na płasko, ja mam materacyk z gondoli włożony, a przynajmniej przewiewniej, niż w pudle...
My w spacerówce już od jakiegoś czasu, ale teraz w te upały to super opcja
My w spacerówce już od jakiegoś czasu, ale teraz w te upały to super opcja
Emilchen - a skąd pediatra wie że mały ma wiotkość krtani? Mieliście badania?
Nam powiedzieli w szpitalu że żeby coś takiego stwierdzić trzeba zrobić laryngoskopię w narkozie. Przeraża mnie ta narkoza najbardziej. Mały też charczy aż odkrztuszam za niego w odruchu.
My wozimy się w głębokim ale pewnie niebawem zrobimy skos do spacerówki.
Bada m - a po co Ci podnóżek do takiego maluszka ( może nie skumałam o co chodzi ale podnóżek zdaje funkcję jak nózki są już długie )
Nam powiedzieli w szpitalu że żeby coś takiego stwierdzić trzeba zrobić laryngoskopię w narkozie. Przeraża mnie ta narkoza najbardziej. Mały też charczy aż odkrztuszam za niego w odruchu.
My wozimy się w głębokim ale pewnie niebawem zrobimy skos do spacerówki.
Bada m - a po co Ci podnóżek do takiego maluszka ( może nie skumałam o co chodzi ale podnóżek zdaje funkcję jak nózki są już długie )
bada m.
Fanka BB :)
karpanna jak nogi są długie to są zgięte w kolanach i w tedy podnóżek nie jest potrzebny,a teraz nogi/stopy mu po prostu wystają bez żadnego podparcia http://212.47.219.162/dynamic/timg/a/8/a8d24c42bc00ea8e3823af863b6c674d.jpg mam taki wózek i nie mam regulowanego podnóżka jak np. w tym wózku http://img13.allegroimg.pl/photos/oryginal/54/06/80/19/5406801929 gdzie nogi/stopy byłyby podtrzymywane
inaczej nie umiem Ci tego wytłumaczyć ;-)
inaczej nie umiem Ci tego wytłumaczyć ;-)
Ostatnia edycja:
karpanna a te wasze badania sa pod kątem wiotkości krtani? Nasza to już dawno stwierdziła, bez badań, po prostu stwierdziła i nawet i książeczce to mamy wpisane! a jeśli wam to stwierdza, to co z tym zrobić? ja czytałam, ze jakas czesc dzieci to ma i potem się wyrasta...(?)
reklama
Emilchen - Oskarek ma od urodzenia sapkę no i teraz miał to zapalenie krtani. Lekarzom nie podoba się jego oddychanie bo chrząka, posapuje itd. Laryngoskopia mają zrobić żeby obejrzeć krtań czy nie ma wiotkości i czy nie ma wad jej budowy. cały czas się namyślam czy go poddać temu badaniu - patrz pełna narkoza. Mówili też że niektóre dzieci mają brodawczaka ludzkiego w krtani czyli kłykciny. Ja mam łeb jak sklep od myślenia o tym.
Doggi - mogłabyś zapytać o zdanie swoją teściową o zasadność wykonania laryngoskopii u tak małego dziecka ??
Ja w gondoli mam podniesione oparcie wtedy mały lepiej widzi i lepiej mu sie oddycha po tej chorobie.
Doggi - mogłabyś zapytać o zdanie swoją teściową o zasadność wykonania laryngoskopii u tak małego dziecka ??
Ja w gondoli mam podniesione oparcie wtedy mały lepiej widzi i lepiej mu sie oddycha po tej chorobie.
Ostatnia edycja: