reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

My już też byłyśmy na spacerze w spacerówce,zdziwiona srasznie była.zaliczyłyśmy już dzisiaj spacer i wizyte u rehabilitantki,teraz siedzimy w domu.wieczorkiem jeszcze M z nią wyjdzie.

reklama
Hej, ho! My przed chwilą ze spaceru wróciliśmy. Skwar jak nie wiem co. W głębokim się jeszcze wozimy, ja tam się boj,ę jeszcze w spacerówce małego wozic. Jem "pudełko" i jadę na trening.... Jutro chyba ziemniaczka podam małemu :-)

Lay, a czego się bać w spacerówce??? Oparcie się rozkłada na płasko, ja mam materacyk z gondoli włożony, a przynajmniej przewiewniej, niż w pudle...

My w spacerówce już od jakiegoś czasu, ale teraz w te upały to super opcja :-D

Emilchen - a skąd pediatra wie że mały ma wiotkość krtani? Mieliście badania?
Nam powiedzieli w szpitalu że żeby coś takiego stwierdzić trzeba zrobić laryngoskopię w narkozie. Przeraża mnie ta narkoza najbardziej. Mały też charczy aż odkrztuszam za niego w odruchu.

My wozimy się w głębokim ale pewnie niebawem zrobimy skos do spacerówki.

Bada m - a po co Ci podnóżek do takiego maluszka ( może nie skumałam o co chodzi ale podnóżek zdaje funkcję jak nózki są już długie )

Ostatnia edycja:
Ja tez nie rozumiem czego sie bac w spacerowce, przeciez wiadomo, ze takie male dzieci nie sa wozone na siedząco tylko na płasko, ew z delikatnie uniesionym oparciem (cos jak w lezaczku).

karpanna a te wasze badania sa pod kątem wiotkości krtani? Nasza to już dawno stwierdziła, bez badań, po prostu stwierdziła i nawet i książeczce to mamy wpisane! a jeśli wam to stwierdza, to co z tym zrobić? ja czytałam, ze jakas czesc dzieci to ma i potem się wyrasta...(?)

reklama
Emilchen - Oskarek ma od urodzenia sapkę no i teraz miał to zapalenie krtani. Lekarzom nie podoba się jego oddychanie bo chrząka, posapuje itd. Laryngoskopia mają zrobić żeby obejrzeć krtań czy nie ma wiotkości i czy nie ma wad jej budowy. cały czas się namyślam czy go poddać temu badaniu - patrz pełna narkoza. Mówili też że niektóre dzieci mają brodawczaka ludzkiego w krtani czyli kłykciny. Ja mam łeb jak sklep od myślenia o tym.

Doggi - mogłabyś zapytać o zdanie swoją teściową o zasadność wykonania laryngoskopii u tak małego dziecka ??

Ja w gondoli mam podniesione oparcie wtedy mały lepiej widzi i lepiej mu sie oddycha po tej chorobie.

Ostatnia edycja:
Do góry