reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Byłam dzis z Wersonem u lekarza. Od kilku dni mi charczy. A dzis przy odciąganiu glutkow zauważyłam ze sa one zielone. A to juz moze świadczyć o infekcji.
Na szczescie wszystko jest ok. Lekarka osłuchała i stwierdziła, że jest czyściutko. Profilaktycznie witaminka C, calcium, jakieś
kropelki do nosa.
Przy okazji ja zwazylam. 3 tyg temu 6990, dzis 7550. Ja sie pytam z czego??? :p
Podaje młodej warzywka, ale nie je jako posiłek. Póki co dostala marchewke, ziemniaka i brokuła. Z owoców jabłko i banan. A u Was jak z rozszerzaniem diety?

Ostatnia edycja:
reklama
Jagoda jadła już marchew,pasternak,dynie a teraz marchew z ziemniakiem.w kolejce czeka brokuł,szpinak z ziemniakiem i dynia z ziemniakiem.potem zaczne owoce dawać.zjada po pół słoiczka i do tego troche mleka.też rośnie jak na drożdżach.dzisiaj opanowała do perfekcji obracanie z pleców na brzuch.ja ją kłade grzecznie a ona myk i już na brzuchu.z 10 razy tak zrobiła,a jaką radoche mia£a...

Dobry ten artykuł o "wisiadełkach" ;)

Głowa mi pęka od 2 dni.... Padłam.... od 8 dni nie trzymam diety... w 5 tyg 6 kg schudłam, ćwiczę chętnie co 2 dzień wg. rozpiski ale moja dieta poszła w .... :wściekła/y: Muszę się nawrócić....

Karpanna zdrówka!

Suseł dynię i brokuł podajesz z słoiczka? My zaliczyliśmy na razie jabłko i marchew, zdecydowanie marchew wygrywa, dziś mały porwał mi nawet łyzeczkę i sam wpakował sobie do buzi :-D co do obrotów u nas lipa. Nie chce się mu i jakoś nie wykazuje zainteresowania obrotami. Na brzuszku i owszem-bajka, nawet "raczkowac" próbuje ale obroty?? :no:

U nas dzisiaj miał być szpinak z ziemniakiem, ale mnie to danie odrzuciło a co dopiero małego :-D także spasowałam po kilku lyzeczkach, jakoś sumienia nie miałam... U nas mały ma katar straszny, noc nieprzespana, bo aspirator nie wyciągał wszystkiego z noska i się biedak męczyl... Dzisiaj się wzięłam na sposób, dałam mu odrobinkę rub aromu (coś a'la vicks) na koszulkę i śpi, odetkal mu się nosek i lepiej oddycha... Idę spać, dobrej nocy ;-)

Lay, u nas nijak, powiem Ci za 1.5 miesiaca.

My mamy od jutra opiekunke, wreszcie bede mogla poskrecac meble I rozpakowac te wszechobecne kartony. Mam nadzieje, ze maly ja polubi I nie bedzie wrzeszczal, ze chce do mamy.

miłego dnia babole :happy: pogoda piękna zaraz idziemy na spacerek-drzemkę,bo synuś dziś był wyspany już o 5:40:-p
wczoraj zamontowałam na popołudniowy spacerek spacerówkę,ale niestety moja dla takiego maluszka się nie nadaje :-pprzede wszystkim przez brak podnóżka,więc teraz szukam jakiegoś fajnego ,małego wózka najlepiej używanego
czuć już wakacje pogoda coraz lepsza,a w szkole u moich dzieci oceny już wystawiają :tak:

Miłego dnia!
Gorąc i wiaterek, ale w domu jeszcze większa duchota więc wybywamy niebawem :-)

Bada my wczoraj przesiedliśmy się do parasolki i od razu lepiej nam się spaceruje :-D

Indi super z opiekunką!

Ale skwar.
Cieszę się, że w końcu ciepło się zrobiło.
Byłam od rana u sąsiadki marnować jej włosy, teraz obiadek w domku i po Nikole i 14 jedziemy.
Mój ma dzisiaj służbę więc dopiero jutro rano wróci.
Trzymajcie kciuki żebym nie osiwiała :p

reklama
karpanna zdrówka! współczuję tych przejść :-(
indi daj znać jak mały zareagował na opiekunkę

U nas postęp :tak: Dominiczek obrócił się wczoraj pierwszy raz z pleców na brzuch! Co prawda pewnie tylko raz mu się tak udało, ale co tam :-p:-p podobnie było ze stopą w buzi, jakieś 2 tygodnie temu mu się udało a póżniej już ani razu

Mały chory, ale dzisiejsza noc lepsza, bo ostatnio ciągłe pobudki były. Charczy cały czas, ale to przez wiotkość krtani - pediatra powiedziała, że on sobie nie umie odkaszlnąć przez tę wiotkość i może przez to być bardziej podatny na infekcje :-( wczoraj spróbowaliśmy zrobić inhalacje pierwszy raz, ale mały nie wysiedzi z maseczką, za dziki jest :sorry: Inhalator mam wypożyczony z przychodni na tydzień, jedynie musiałam dokupić własną maseczkę.
Mały waży niecałe 8 kg - ważyłam na domowe wadze ale w lekkim ubranku i wyszło równe 8.

Do góry