reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Byłam dzis z Wersonem u lekarza. Od kilku dni mi charczy. A dzis przy odciąganiu glutkow zauważyłam ze sa one zielone. A to juz moze świadczyć o infekcji.
Na szczescie wszystko jest ok. Lekarka osłuchała i stwierdziła, że jest czyściutko. Profilaktycznie witaminka C, calcium, jakieś
kropelki do nosa.
Przy okazji ja zwazylam. 3 tyg temu 6990, dzis 7550. Ja sie pytam z czego??? :p
Podaje młodej warzywka, ale nie je jako posiłek. Póki co dostala marchewke, ziemniaka i brokuła. Z owoców jabłko i banan. A u Was jak z rozszerzaniem diety?

Ostatnia edycja:
reklama
Jagoda jadła już marchew,pasternak,dynie a teraz marchew z ziemniakiem.w kolejce czeka brokuł,szpinak z ziemniakiem i dynia z ziemniakiem.potem zaczne owoce dawać.zjada po pół słoiczka i do tego troche mleka.też rośnie jak na drożdżach.dzisiaj opanowała do perfekcji obracanie z pleców na brzuch.ja ją kłade grzecznie a ona myk i już na brzuchu.z 10 razy tak zrobiła,a jaką radoche mia£a...

Dobry ten artykuł o "wisiadełkach" ;)

Głowa mi pęka od 2 dni.... Padłam.... od 8 dni nie trzymam diety... w 5 tyg 6 kg schudłam, ćwiczę chętnie co 2 dzień wg. rozpiski ale moja dieta poszła w .... :wściekła/y: Muszę się nawrócić....

Karpanna zdrówka!

Suseł dynię i brokuł podajesz z słoiczka? My zaliczyliśmy na razie jabłko i marchew, zdecydowanie marchew wygrywa, dziś mały porwał mi nawet łyzeczkę i sam wpakował sobie do buzi :-D co do obrotów u nas lipa. Nie chce się mu i jakoś nie wykazuje zainteresowania obrotami. Na brzuszku i owszem-bajka, nawet "raczkowac" próbuje ale obroty?? :no:

U nas dzisiaj miał być szpinak z ziemniakiem, ale mnie to danie odrzuciło a co dopiero małego :-D także spasowałam po kilku lyzeczkach, jakoś sumienia nie miałam... U nas mały ma katar straszny, noc nieprzespana, bo aspirator nie wyciągał wszystkiego z noska i się biedak męczyl... Dzisiaj się wzięłam na sposób, dałam mu odrobinkę rub aromu (coś a'la vicks) na koszulkę i śpi, odetkal mu się nosek i lepiej oddycha... Idę spać, dobrej nocy ;-)

Lay, u nas nijak, powiem Ci za 1.5 miesiaca.

My mamy od jutra opiekunke, wreszcie bede mogla poskrecac meble I rozpakowac te wszechobecne kartony. Mam nadzieje, ze maly ja polubi I nie bedzie wrzeszczal, ze chce do mamy.

miłego dnia babole :happy: pogoda piękna zaraz idziemy na spacerek-drzemkę,bo synuś dziś był wyspany już o 5:40:-p
wczoraj zamontowałam na popołudniowy spacerek spacerówkę,ale niestety moja dla takiego maluszka się nie nadaje :-pprzede wszystkim przez brak podnóżka,więc teraz szukam jakiegoś fajnego ,małego wózka najlepiej używanego
czuć już wakacje pogoda coraz lepsza,a w szkole u moich dzieci oceny już wystawiają :tak:

Miłego dnia!
Gorąc i wiaterek, ale w domu jeszcze większa duchota więc wybywamy niebawem :-)

Bada my wczoraj przesiedliśmy się do parasolki i od razu lepiej nam się spaceruje :-D

Indi super z opiekunką!

Ale skwar.
Cieszę się, że w końcu ciepło się zrobiło.
Byłam od rana u sąsiadki marnować jej włosy, teraz obiadek w domku i po Nikole i 14 jedziemy.
Mój ma dzisiaj służbę więc dopiero jutro rano wróci.
Trzymajcie kciuki żebym nie osiwiała :p

reklama
karpanna zdrówka! współczuję tych przejść :-(
indi daj znać jak mały zareagował na opiekunkę

U nas postęp :tak: Dominiczek obrócił się wczoraj pierwszy raz z pleców na brzuch! Co prawda pewnie tylko raz mu się tak udało, ale co tam :-p:-p podobnie było ze stopą w buzi, jakieś 2 tygodnie temu mu się udało a póżniej już ani razu

Mały chory, ale dzisiejsza noc lepsza, bo ostatnio ciągłe pobudki były. Charczy cały czas, ale to przez wiotkość krtani - pediatra powiedziała, że on sobie nie umie odkaszlnąć przez tę wiotkość i może przez to być bardziej podatny na infekcje :-( wczoraj spróbowaliśmy zrobić inhalacje pierwszy raz, ale mały nie wysiedzi z maseczką, za dziki jest :sorry: Inhalator mam wypożyczony z przychodni na tydzień, jedynie musiałam dokupić własną maseczkę.
Mały waży niecałe 8 kg - ważyłam na domowe wadze ale w lekkim ubranku i wyszło równe 8.

Do góry