reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
hej hej

jeżyk super, że obyło się bez gorączki!

U nas do teraz stany podgorączkowe, ale do 38 już nie dochodzi no i zachowanie małego zupełnie inne - wczoraj cały dzień przespał i nie było z nim kontaktu nawet jak się na chwilę obudził, ale wieczorem już zaczął na nowo nawiązywać kontakt wzrokowy i głużyć ładnie :tak:

Żelka u nas najdłuższa przerwa w ulewaniu to był jeden cay dzień od rana do późnego wieczora, ale tylko raz tak się zdarzyło. Poza tym po każdym jedzonku ulewa :-( nawet jak mu się odbije ładnie to i tak ulewa, od początku też śpi na poduszce klinie żeby główka była wyżej. Nic to nie daje... a je raz wolniej raz szybciej ale ogólnie chyba szybko, bo jedno karmienie trwa najczęściej 15 minut

A ten Nutrition jak podawać jeśli karmię piersią? może spróbujemy

Ostatnia edycja:
O właśnie nieobecna, czy to idzie podać dziecku karmionemu piersią?

emilchen, częstsze podnoszenie Marianki do odbicia pomaga, ale oczywiście jak poleży już gdy ją przewijam to i tak mi później uleje. Jednak ciągle to ta niedojrzałość mięśnia zwieracza przełyku. Jak się dużo też nałyka powietrza to to mleko później unosi się z bąbelkami niestety

Nulini, a próbowałaś rozbierać pieluszkę? Moja bez pieluchy leży kochana przez jakieś 15 min. Nawet jakby miał pół dnia leżeć nago, byle pomogło ;-)

emilchen no i tu jest w łaśnie problem z tym podawaniem, ja dawałam rozuszczony w wodzie (bo mi sie nie chciało mleka odciagać) strzykawką po policzku zeby chociaz troche łyknęła, ale słabo nam to wychodziło. chciałabym żeby moja jadła 15 min ... u nas jedzenie expres od 5 do 10 min i koniec ...

fuckkk wywaliło mi post

nieobecna - 3mam kciukasy i zdawaj relacje na bieżąco, my dołączamy wieczorem :-)

Też się zastanawiałam jak to podać bo Alicja ma problem nawet z espumisanem :-/ myślałam żeby odciągnąć trochę mleka i podać strzykawką po nurofenie ale w czym to wymieszać bo nie bardzo chcę z butli bo się boję że piersi nie będzie potem chciała ssać?!

Dziewczyny a spróbujcie łyżeczka,ja tak daje krople.Medela ma też taki kubeczek do karmienia specjalnie.my juź po szczepieniu,płakała dosyć mocno,teraz $pi.waży 5 kg,główka już 40 cm,duża i zdrowa rośnie.Nina też po bilansie,waży 15,5 kg i mierzy 103 cm,znowu mamy skierowanie go kardiologa.zeba wyrwałam,pół buzi mnie boli,masakra...

McPearl, pod tym względem moje dziecko jest wyjątkiem od reguły, NIENAWIDZI być goły, przewijanie w nocy to wyścigi, bo tak się drze...

No i niech mi ktoś powie, ze Mały Potwór nie jest złośliwy po tatusiu :confused2:

Godzina 14, dzwonię do męża, Młody drze się jak opętany.
Godzina 14.30, mąż wraca z pracy, daję Młodemu pociamkać cycka (bo nażarty, ale się drze, więc szukam chwili wytchnienia).
Odkładam Potwora - CISZA!!!
Leży, gapi się, guga, zaciesza, a w końcu usypia zadowolony :wściekła/y:

Cholerna popisówka!!!

Jadę do Lidla przepuścić kupę kasy na pocieszenie, bo od wrzasków dudni mi w uszach :wściekła/y:

Mój też ulewa. Ale jakoś mało spektakularnie chyba, bo nie pomyślałam nawet by coś z tym robić.
Krztusi też się czasem. Fontanny mam takie, że nie raz mi monitor zapryskało...

Jeżyk też złożyłam i czekam. Dziś odebrałam lokalną, krakowską. Córka ma dzięki niej darmowe przejazdy komunikacją miejską, a to spore udogodnienie ;)

Nulini moj to samo
Jak jes5esmy sami to wrzask jak wraca ł dziecko nie do poznania io co mi ciagle chodzi...

Jezyk ale chyba franka samego nie zostawiasz w domu jak chlopakow zaprowadzasz?

Stokrotka moj sie rzuca drze i wije przy cycku

reklama
O właśnie też muszę złożyć.
Jakieś papiery muszę mieć do tego?
A laski, które mają tel w Play, z kartą dużej rodziny macie ok 40 zł rabatu jeśli przechodzicie na ofertę Formuła Rodzina :-) w tv się o tym nie mówi, a można ładnie zaoszczędzić więc nie to, że namawiam tylko informuję ;-)

Ja czekam na jutro :-D
Od rana zakupy, a później babskie wyjście :-D
Przeżywam jak mrówka okres :-D

Do góry