reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

reklama
hej hej

jeżyk super, że obyło się bez gorączki!

U nas do teraz stany podgorączkowe, ale do 38 już nie dochodzi no i zachowanie małego zupełnie inne - wczoraj cały dzień przespał i nie było z nim kontaktu nawet jak się na chwilę obudził, ale wieczorem już zaczął na nowo nawiązywać kontakt wzrokowy i głużyć ładnie :tak:

Żelka u nas najdłuższa przerwa w ulewaniu to był jeden cay dzień od rana do późnego wieczora, ale tylko raz tak się zdarzyło. Poza tym po każdym jedzonku ulewa :-( nawet jak mu się odbije ładnie to i tak ulewa, od początku też śpi na poduszce klinie żeby główka była wyżej. Nic to nie daje... a je raz wolniej raz szybciej ale ogólnie chyba szybko, bo jedno karmienie trwa najczęściej 15 minut

A ten Nutrition jak podawać jeśli karmię piersią? może spróbujemy

Ostatnia edycja:
O właśnie nieobecna, czy to idzie podać dziecku karmionemu piersią?

emilchen, częstsze podnoszenie Marianki do odbicia pomaga, ale oczywiście jak poleży już gdy ją przewijam to i tak mi później uleje. Jednak ciągle to ta niedojrzałość mięśnia zwieracza przełyku. Jak się dużo też nałyka powietrza to to mleko później unosi się z bąbelkami niestety

Nulini, a próbowałaś rozbierać pieluszkę? Moja bez pieluchy leży kochana przez jakieś 15 min. Nawet jakby miał pół dnia leżeć nago, byle pomogło ;-)

emilchen no i tu jest w łaśnie problem z tym podawaniem, ja dawałam rozuszczony w wodzie (bo mi sie nie chciało mleka odciagać) strzykawką po policzku zeby chociaz troche łyknęła, ale słabo nam to wychodziło. chciałabym żeby moja jadła 15 min ... u nas jedzenie expres od 5 do 10 min i koniec ...

fuckkk wywaliło mi post

nieobecna - 3mam kciukasy i zdawaj relacje na bieżąco, my dołączamy wieczorem :-)

Też się zastanawiałam jak to podać bo Alicja ma problem nawet z espumisanem :-/ myślałam żeby odciągnąć trochę mleka i podać strzykawką po nurofenie ale w czym to wymieszać bo nie bardzo chcę z butli bo się boję że piersi nie będzie potem chciała ssać?!

Dziewczyny a spróbujcie łyżeczka,ja tak daje krople.Medela ma też taki kubeczek do karmienia specjalnie.my juź po szczepieniu,płakała dosyć mocno,teraz $pi.waży 5 kg,główka już 40 cm,duża i zdrowa rośnie.Nina też po bilansie,waży 15,5 kg i mierzy 103 cm,znowu mamy skierowanie go kardiologa.zeba wyrwałam,pół buzi mnie boli,masakra...

McPearl, pod tym względem moje dziecko jest wyjątkiem od reguły, NIENAWIDZI być goły, przewijanie w nocy to wyścigi, bo tak się drze...

No i niech mi ktoś powie, ze Mały Potwór nie jest złośliwy po tatusiu :confused2:

Godzina 14, dzwonię do męża, Młody drze się jak opętany.
Godzina 14.30, mąż wraca z pracy, daję Młodemu pociamkać cycka (bo nażarty, ale się drze, więc szukam chwili wytchnienia).
Odkładam Potwora - CISZA!!!
Leży, gapi się, guga, zaciesza, a w końcu usypia zadowolony :wściekła/y:

Cholerna popisówka!!!

Jadę do Lidla przepuścić kupę kasy na pocieszenie, bo od wrzasków dudni mi w uszach :wściekła/y:

Mój też ulewa. Ale jakoś mało spektakularnie chyba, bo nie pomyślałam nawet by coś z tym robić.
Krztusi też się czasem. Fontanny mam takie, że nie raz mi monitor zapryskało...

Jeżyk też złożyłam i czekam. Dziś odebrałam lokalną, krakowską. Córka ma dzięki niej darmowe przejazdy komunikacją miejską, a to spore udogodnienie ;)

Nulini moj to samo
Jak jes5esmy sami to wrzask jak wraca ł dziecko nie do poznania io co mi ciagle chodzi...

Jezyk ale chyba franka samego nie zostawiasz w domu jak chlopakow zaprowadzasz?

Stokrotka moj sie rzuca drze i wije przy cycku

reklama
O właśnie też muszę złożyć.
Jakieś papiery muszę mieć do tego?
A laski, które mają tel w Play, z kartą dużej rodziny macie ok 40 zł rabatu jeśli przechodzicie na ofertę Formuła Rodzina :-) w tv się o tym nie mówi, a można ładnie zaoszczędzić więc nie to, że namawiam tylko informuję ;-)

Ja czekam na jutro :-D
Od rana zakupy, a później babskie wyjście :-D
Przeżywam jak mrówka okres :-D

Do góry