reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
hmm... ale takie kupy na cycu są chyba normalne. tzn. nie sama woda, ale żółte ziarenka + reszta wodnista, wsiąkająca w pieluchę. ja innych u niemowlaka na tylko na cycu nie widziałam.

tzn. widziałam, jak młody miał chwilową nietolerancje białka. wtedy zdarzały się ze śluzem i takimi czarnymi kropeczkami.

nasze krostki są inne. może potem dam radę wrzucić foto.

Lay widze ze masz tak super nocki jak i ja
My u rodzicow i maly spac nie chcial caly dzien zaxnal 10min temu

Lay ja wsio na tablecie i tez ciagle laduje

Nulini moj wujek mowi zeby smoczka w cukrze zamoczyc tl mlody bedzie go chcial...

Yggam ja na pewno mam malotresciwe i mlody ciagle glodny dlatego placze...

Nulini tez bym chciala miec dalej a mam blok obok...

Emilchen twojz tesciowa niech do mojej zadzwoni, dogadaja sie ;-)

Moj ma chrostki na buzce i glowce ale malutkie, wyczuwalne, tyle ze nie czerwone

Aaaa jeszcze o krxykach itp. Jekitka pracują, jak w brzuchu bulgocze to dobrze. Układ nerwowy jeszcze nie jest w pełni dojrzały i brzuszek wysyła bodziec do mózgu że cos się dzieje, a maleństwo nie umie sobie z tym poradzić. Stad prężenie, nerwy, płacz.
Kolka jest wtedy kiedy codziennie o stałej porze minimum trzy godziny dziecko jest nie do uspokojenia. Dlatego jak sobie purknie czy zrobi kupkę to się uspokoja, przez niedojrzały jeszcze układ nerwowy właśnie. Tak może być do czwartego miesiąca.

A widzisz jeżyk u mnie położna i kolega ratownik medyczny twierdza ze chwilowe spięcia w brzuchu to tez kolka.
Moja mała tak miała dzisiaj dwa razy. Trwało to moze Max 15 minut. Ale był płacz okropny. Luźna kupka i bączki poszły i spokoj.

LayDeek ja też jestem w takiej sytuacji jak Ty :-) Mały chyba kolek nie ma, ale czasem go brzuszek boli i jest bardzo marudny, wtedy masaż pomaga ;-)

No to w takim razie u nas też nie kolki, bo płacz przez cały dzień ale nie ciągły, tylko tak 5 minut wrzasku, 5 minut spokoju i po pierdkach i kupie wcale się nie uspokaja :-S

reklama
To co mają nasze dzieci nazywa się foch a nie kolka ;) moja dzisiaj cały dzień się drze a od razu po wzięciu na ręce spokój. Oczywiście daje się nosić tylko w pionie, w pozycji jej plecy do mojej klatki piersiowej bo wtedy wszystko widzi. Ja liczę, że to jakiś skok rozwojowy i za kilka dni przejdzie ;)

Do góry