reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

hej dziewczyny

Ostatnio tak rzadko wchodzę, że nawet nie daję rady nadrabiać, nie mówiąc już o pisaniu :baffled: Dominik ciągle domaga się noszenia na rękach - ogólnie jest już spokojniejszy, zaczął ładnie spać w nocy ! (zasypia o północy, krótkie pobudki na karmienie ok. 3-4, potem ok.6) ale w dzień śpi krótko i nie lubi leżeć sam :sorry2:

Badanie moczu w końcu wyszło dobrze :-D i idziemy na szczepienia w środę

Wczoraj skończył 2 miesiące :-D a dzisiaj ma równe 9 tygodni :-)

Czytałam o cudownych radach babć , dotyczących karmienia ;-) moja teściowa zaproponowała, żeby Dominikowi dawać kleik ryżowy albo marchwiankę :-D:szok::rofl2: jak miał miesiąc i pojawiły się problemy z biegunkami

reklama
hej!

u nas nocki takie sobie, ale ja i tak nie mam co liczyć na dospanie nad ranem, bo młody budzi się w przedziale 6-7, więc i ja muszę wstać, chociażby młoda jeszcze spała. wczoraj np. o 6:15 jeszcze przy zapalonym świetle, bo na dworze ciemno, co robiłam? - prasowałam... a o 7:30 miałam już mieszkanie wysprzątane... :-D. jakie dni są dłuuuuuuuugie :szok:

jadlyście zupy z biedry (takie w miseczkach do podgrzania). mniam mniam polecam szparagową :tak::tak:

My po spacerze. Udało nam się godzinkę pochodzić. Ogólnie dziś brzydko i chyba zaraz lunie. Ciekawe ile Franek jeszcze pospi w domu.
Mama wykorzystała że wyszlismy i poparła firany i pomyła okno. Nosz zabić to za mało.

Emilchen- super że siuśki już ok.

Nulini, w tej pierwszej lodówce - tam gdzie sałatki, ogórki kiszone, kapusta kiszona, szpinak świeży itp. od razu przy wejściu (chyba w większości biedronek układ jest ten sam).

jezyk, my ponad godz. na spacerze, ale teraz w domu coś się już młoda wierci. nie da się oszukać :baffled:

A u nas znów tyłek czerwony :( Nosz qrde nie mam sił juz :(
Do tego mała ma straszna wysypkę na twarzy, szyi a nawet na uchu. Mocno czerwone te krostki pojawiają sie gdy sie złości, płacze. Bledną kiedy jest spokojna. Ewidentnie cos jej szkodzi... Kupy tez rzadziutkie pomimo stosowania tez mm. No cóż... Przechodzę na dzien, dwa tylko na mm zeby zobaczyć czy to uczulenie jest od mojego mleka.
Jaka herbatke polecacie na dopajanie?

Nulini, serio dobra ;-)

hmm... no właśnie młoda też ma taka wysypkę drobniutką na czole. lekarka powiedziała, że to jakaś reakcja alergiczna. ale tylko na czole :confused:

reklama
Mlody też ma. A jak się wkurza to widać lepiej. Wczoraj pediatra nam powiedziała że to na pewno nie alergia (jest też akergologiem) tylko jeszcze poporodiwe zmiany. U nas to łojotokowe zapalenie i w niczym tłustym nie myć i nie smarowac. Tylko wodą. Ja jej ufam bo to naprawdę super lekarka.

W ogóle po wczorajszej wizycie jestem mega zadowolona. Mały waży 4610.

Do góry