reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
goferek niestety w większości dostaje mm, właściwie już tego mojego mleka to może raz dziennie trochę dostaje. Zdarza mu się, że po 2 godzinach jest głodny, także faktycznie z tymi porcjami to bywa różnie. Cały czas jest na bebilonie, natomiast teraz kilka dni jest na enfamilu bo czekamy na przesyłkę z bebilonem ;-) Na enfamilu jest inne dawkowanie, bo między 1-2 miesiąca życia jest 150 ml a na bebilonie 120 ml. W sumie małemu teraz daję 120 ml tego enfamilu bo więcej nie byłby w stanie wypić tak sądzę :-) Powoli nam się kończy ta mała puszka, więc zastanawiam się czy nie przetestować Bebiko do czasu aż nam dojedzie przesyłka.
Któraś testowała to mleko? Porównywałam sobie jego skład z Bebilonem i praktycznie jest identyczny, tylko tańszy..

Chociażby ze względu na opakowanie.
Bebiko masz w zwykłym kartonie więc wychodzi tańsza produkcja ;-)
Jedno i drugie mleko jest produkowane przez tą samą firmę.
To jest coś na zasadzie jak produkty Biedry ;-)

No właśnie - Bebilon i Bebiko to ten sam producent i niemalże identyczny skład.
Ja teraz zrobię tak samo, jak przy Młodej - kupię jedno opakowanie Bebilonu, bo ta puszka jest zaje.bista, a później przesypuję Bebiko :-D

Nulini ja w Biedrze kupiłam ostatnio fajną puszkę za 6 zł info niej przesypałam mleko :p
Taniej wyszło hihi

My jutro na szczepienie. Oboje na 6w1 więc 480zł nie moje:/ Chociaż nie wiem czy mi Olge zaszczepia bo jeszcze nie ma 6 tygodni skończonych. No ale Antek powinien mieć w wieku 18 miesięcy a ma już 22 - ale cały czas ma kaszel. :/ o lekarzach mi nie mówcie... my 3.03 jedziemy do szpitala na operację Młodego:( mam tylko nadzieję, że uda się bez przeszczepu nerwów bo wtedy nie wiem ile będziemy leżeli... a na samą myśl zaczynam ryczec. :(

miłego "wiosennego" dzionka :happy: gratki dobrych wieści od lekarzy
my dziś mieliśmy szczepienia o 11.30 i Gniewko do tej pory śpi,wyjęty z fotelika,włożony do wózka odbył spacer i teraz na kanapie w domu śpi nadal :-paż myślę czy by częściej nie chodzić :-D:szok:;-)waży równo 5 kg,następne szczepienia 2 kwietnia
G wcina czasami Nan pro,jesteśmy wierni tej marce

Aza rozumiem Cię doskonale,mój ogląda już 3 miesiące:-pale podjeliśmy właśnie decyzję,że czekamy do wiosny (kwiecień,maj)z zakupem,bo w sumie teraz głównie wózkiem podróżujemy,a nasze auto nadal sprawne po prostu szukamy 7 osobowego,bo nam ciasno

reklama
a moja właśnie będzie się budzić ;-)

też mnie niedługo czeka maraton po lekarzach. z młodą patronażowe. pierwsza 25.02. potem szczepienia, bioderka, nereczki. z młodym w kwietniu do ortopedy, w maju do chirurga (kontrola siusiaka) :confused2:

jak mnie słabi czekanie na kogoś. między 12-16 a miał byc koleś od nowego dostawcy neta. umówiony na montaż. i co? jest 15 i dalej go nie ma. po co oni podają takie duże ramy czasowe? wrrrrrrr

Do góry