reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Nocka troche słabsza niż zazwyczaj,budziła sie 2 razy o 23.30 i o 3.15.i po tym pierwszym budzeniu nie chciała zasnąć,w ogóle była strasznie pobudzona i dopiero M ją ululał.chyba za szybko zasneła i za mało sie najadła.teraz cycolimy znowu.płacze przy bąkach wiec coś jej zaszkodziło ale nie bardzo wiem co...dzisiaj znowu przychodzi położna z ośrodka zdrowia w sumie nie wiem po co.potem zaliczymy pewnie spacer bo pogoda ma być ładna.

reklama
U nas pobudka o 2 i potem o 6, na chwilę zasną ale teraz coś się wybudził i kombinuje. Mamy dzisiaj szczepienie, trochę się boję..

Dzień dobry ;-)
U nas pobudki o 12-2-4-7 dzisiaj
I znalazłam chyba powód ulewan, teraz za każdym razem odciagam trochę tej pierwszej fontanny której Alicja nie ogarnia i dopiero jej daje i od dwóch dni ani razu nie ulala :-)

Nina już oddelegowana do szkoły a malutka śpi ;-)

Aza odważnie :p pokaż się koniecznie :-)

JENN powodzenia na szczepieniu!

Mcpearl super ze z ulewaniem postęp :-)

Często u was te położne u mnie była dwa razy i tyle :p teraz jest w razie czego pod telefonem i może przyjść jakbym chciała ale bez potrzeby nie biega :p

U nas nocka standard - od 3 do 6 Potwór nie spał, tylko kwękał, jestem WYKOŃCZONA.

Teraz leży i się drze (ale to dosłownie DRZE WNIEBOGŁOSY), a ja olewam, bo nażarty i przewinięty, niech się drze.

Tyle dobrego, że mój tata ma wolne i zaprowadził Młodą do przedszkola, nie musiałam organizować wyprawy :-D

AZA pokaż się! Ja znów weszłam w etap zapyszczania :p ale znając mnie za jakieś 2 miechy znów zatesknie za krótkimi :p

Suseł mój prawie Zawał się wkurza przy bąkach i bekaniu bo nie lubi tego :p

Femme u mnie była 3 razy i we wtorek ostatni raz

A ja mam lenia dziś. Nie chce mi się z wyra ruszać. Poza tym miałam taki sen że jsk tylko T wróci to go zabije za ten sen :p

Nocka kiepska chyba wcześniej przechwalilam że spi ładnie w nocy to postanowiła mi udowodnić że nie jest tak słodko. I to cholerne ulewaniem już już zasypia i się jej odbije i dupa historia się powtarza i ryk a z tygodnia na tydzień miało być coraz łatwiej ktoś powiedział ;-)

Nulini ja już do wypraw jestem przyzwyczajona.
Codziennie rano 3 ogarniam i do przedszkola jedziemy :)

U nas dzisiaj pierwsza pobudka była nie wiem o której, a później po 4 i ta już była ze stękaniem godzinnym.
Później młoda spała, a ja zaczęłam się ogarniać.
Ofkoz w międzyczasie się obudziła i zaczęła drzeć, ale Nikson stanęła na wysokości zadania i dawała młodej smoczek :-)
Zawiozłam dziecioki do przedszkola, udało mi się zjeść śniadanie, bo młoda zasnęła na leżaczku i zaraz sobie chyba drugą kawę strzelę.

W ogóle w sobotę przyjeżdża Doris z moją siostrą!
Muszę się w melise zaopatrzyć:-D

Zazdroszcze postepu z ulewaniem

U mnie noc tragedia
Zasnal,o 23, pobudka o 1 i 3 a od 4 do 6 sie darl...
No i dzis powtorka, zalaczyl sie wyjec.
Nulinii rozumiem Cie doskonale

W ogole u mnie juz sie sprawdza male dziecko maly problem duze dziecko duzy problem ;-)
Robson im starszy tym trudniejszy ;-)

Ł wczoraj powiedzial, ze od 2 marca idzie na ojcowski
A ten palant menadzer mu powiedzial, ze jak pojdzie to raczej nie bedzie mial gdzie wrocic

hej!

agulqa, to średnio :no:. zresztą jak może coś takiemu powiedzieć skoro Ł ma prawo do tego urlopu! :wściekła/y::wściekła/y:

izuchna, wiesz co, samo ulewanie itp. trudno. ale najgorsze, jak uda się odłożyć do spania, a nagle w łóżeczku się uleje i od razu czkawka. a czkawka = wybudzenie. i znowu cała procedura od nowa :confused2:

Nulini, ja tak nie potrafię. z młodym też nie. wkurwiałam się w środku na maksa, ale mimo to nie potrafiłam go zostawić takiego wyjącego. w każdym razie rozumiem irytację, bo na mnie płacz niemowlaka też działa jak płachta na byka. ale takie prawo naszych dzieci ;-). niestety ostoją spokoju nie jestem :zawstydzona/y:
a cycka nie sprawdzam , czy pusty. nawet z flaka mleko leci, bo ono jest nieskończone. tyle, że wolniej i w sumie boleśniej dla mnie, bo czuję jak młoda ciągnie. dlatego jak już mam taki dyskomfort to zmieniam pierś na drugą.

femme, u mnie na ulewanie nie pomaga początkowe odciąganie :-(

położna u nas też była 2 razy. teraz pewnie gdybym zadzwoniła, to by przyszła, ale sama od siebie nie. tym bardziej, że jak to stwierdziła - już dawno nie miała tak szybkiej wizyty patronażowej, jak u nas :-D

idzie ta wiosna? :-p:-p

miłego dnia ;-)

reklama
Agulqa tacy palanci najgorsi są :-/
A na ojcowski nie może mu zabronić iść przecież.

Ł ma jeszcze ojcowski do wykorzystania, ale.to chyba na święta sobie weźmie, bo do Włocławka chcemy jechać.
Z resztą jeszcze zobaczymy, bo jak od kwietnia na szkołę by szedł to wypoczynkowego nie wykorzysta więc ogólnie trochę tego urlopu będzie miał.

Właśnie dzwonili z przychodni i 4 marca mamy szczepienie.
Już mnie boli wszystko na myśl o tych wkłuciach...

Kurde miałam telefon na allegro wystawić i coś się zebrać nie mogę :-/

O Księżna się budzi trzeba cycka wystawić :-D

Do góry