reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

reklama
hej!

witam nowe mamusie!

nie wiem kiedy Was nadgonię! chyba już się nie wrócę do przeszłości :-(

także przepraszam Was, że nie wiem co się u Was dzieje od +/- 3/4 dni :zawstydzona/y:

my czekamy właśnie na położną, która nie określiła godz. i tak sobie będę siedzieć i czekać nie wiadomo ile...

młoda pierwszą noc w domu budziła się co pół godz. chyba i raz tylko przespała 2,5 ciągiem. ale wczoraj w ciągu dnia i dziś w nocy regularnie co 3 godz.

cyce mi odlatują. mam za dużo mleka na razie. sutki oczywiście w strupkach, ale już chwila i będzie wszystko w normie.

o porodzie nawet już nie wspominam, bo to jakiś żart był :-D:-D. nie spodziewałam się, że poród może być tak szybki, prawie bezbolesny, świadomy!, a samopoczucie PO takie rewelacyjne. jednak urodzenie pierwszego dziecka z wagą 4500 to dobra szkoła rodzenia :-D

młody w dzień powrotu był tak podjarany, że aż mi się płakać ze wzruszenia chciało. teraz póki co też jest ok. głaszcze po główce, bo za rączkę nie chce złapać. chyba się boi tych małych paluszków :-D

mam nadzieję, że teraz już będę regularnie.

no i oczywiście ze szpitala wróciłam chora! to było bardziej niż pewne! :wściekła/y:

miłego dnia!

Izuchna moja mama bardzo na czasie heh.
W końcu jeszcze 50tki nie ma :-D
Ja tam wszystkie części Greja pochłonęłam raz dwa :-D
Cała trylogia zajęła mi max 5 dni :-D

Kuźwa sąsiad naje.bany morde drze na żonę.
Tak mi szkoda tej kobitki.
Rok temu okazało się, że ma raka i to złośliwego, a ten potrafi do niej się wydrzeć "żebyś zdechła".
O właśnie zszedł do sąsiadki pode mną i tam mordę drze :-/

Ja to z moim temperamentem zaraz bym do niego również z morda za to skoczyła no ale też mój zawód takim eskapady sprzyja grrr

Sorka z telefonu ciężko się pisze

Ostatnio edytowane przez moderatora:
alecta, ja się wciąż łudzę, że może jeszcze kiedyś go wytresuję na dobrego męża :-p
A z karmieniem miałam tak samo z Tosią i teraz Młody też tak robi :wściekła/y:
U mnie po miesiącu walki skończyło się na mm :wściekła/y:

bada, kciuki za bratową!!!

sprite, ale fajny poród :-D

Pojechałam sobie na zakupy do second-handu i do Biedrony, nie było mnie 1,5 godziny i co?
MŁODY SPAŁ CAŁY CZAS!!! :wściekła/y:

Za to jak się dossał do cyca po powrocie to myślałam, że całego pożre :-D

Czekam, aż przyśnie i idziemy na spacerek :-D

Moj dzisiaj rano tez ladnie spal w otulaczu, chyba ze 3,5 godz jak nie dluzej :) toz to genialny wynalazek :D

LayDeek ciesz sie ze akurat w nocy spi tak a nie na odwrot!:)

Nulini no faceci to mają genialne pomysly czasami...

McPearl o no widzisz ja wczoraj tylko1/3 odc ogladnelam bo sie obudzil zarłok :)

Dziewczyny współczuję wam nocek, moj póki co tylko na jedzenie się budzi co 3-4 godz walnie kupę i spi.

Bada kciuki za bratowa!

Sprite super ze poród tak fajnie wspominasz! Az milo sie czyta :)

Pogoda dzisiaj boska to zaliczyliśmy rano juz spacerek :)

Nulini podziwiam i ja.. ja to jestem mega nerwus wiec gdyby moj G by mi takie teksty walil to chyba bysmy sie pobili..:-I powodzenia w wychowywaniu;-)

alecta szkoda tej twojej sasiadki:-( a co do karmienia to ja tak wlasnie mialam jak maly skonczyl 3tyg (a wczesniej butle mial tylko raz i to na poczatku) i teraz kiedy maly chce to je z cyca a jak nie to mm i w ten sposob 2-3 razy dziennie dokarmiam go.. mam nadzieje ze szybko nie odrzuci calkiem piersi...

Tez pochlonelam szybko wszystkie czesci Grey'a a teraz czekam az film bedzie w necie bo nie mam z kim zostawic malego:-( a bez meza nie chce mi sie isc...

Tak chwalilam moje dziecie ostatnio to owszem pospal w nocy od 22.30 do 3.30 ale pozniej juz koniec.. caly czas jadl albo gadal albo trzebabylo przebrac i w koncu o 7 poleglam i dalam mm...

Ale u nas piekna pogoda i mega cieplo jest takze spacerek zaliczony:-D

My właśnie spacerujemy, piękna pogoda.. Czyżby wiosna się zbliżała :) Dzisiaj mały był marudny bo coś kupki nie mógł zrobić, a jak go wsadziłem w kombinezon to cóż pielucha pewnie pełna ;)
Pręży się w miarę często ale w sumie bąki idą ładnie i z kupami też problemu nie mieliśmy to nic póki co nie daję..
Dziś mnie tak piersi bolały, że myślałam że nie wytrzymam, mleko odciągnęłam, w sumie z dwóch to jakieś niecałe 90 ml.. Nie wiem czy zupełnie z tego nie zrezygnuję, waham się cały czas :( Z jednej strony chciałabym karmić bo to wygodne i zdrowe a z drugiej mam dosyć tej męczarni..

reklama
Jenn ja co prawda nie sciagam pokarmu, ale ogolnie meczy mnie takie karmienie czesto z wrzaskami i do tego dlugo trwajace az w koncu konczace sie na mm.. a bardzo chcialbym choc troche karmic piersia a najlepiej w ogole kp i zeby spal choc 3h i zeby karmienie trwalo max 30min takie mam marzenia;-)
Ogolnie szkoda mi zrezygnowac calkiem z kp:-(

Do góry