reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Egoistycznie myśląc, to tez bym juz chciała skończyć z kp. Ale wiem, ze to dla mojego dziecka jest najlepsze i dla niej "pomecze" sie jeszcze :-) chociaż tak do 3m.

reklama
Ja też mam już dość kp, ale jest za darmo, w nocy nie muszę wstawać robić mleka, Lila lubi się poprzytulać więc jeszcze trochę wytrzymam.
Mnie najbardziej wkurza to uwiązanie.
Czasami czuję się jak niewolnik, który nie może spokojnie nawet na kiblu posiedzieć.
Przy butli zawsze może nakarmić ktoś inny, a przy cycku już takiej możliwości nie ma, a ściągać specjalnie mi się nie chce.
Nikoli nie karmiłam wcale, Tymka 4 miesiące, a ciekawe ile uda mi się Lilke karmić

No ja tez jestem ciekawa ile tak uda mi sie karmic.. bo sama nie zrezygnuje tylko ciekawe czy maly nie zdecyduje sie tylko na butle...

Ale znalazlam za to sposob na wypadajacy smoczek przez ktory nie moglam odejsc ani na chwile :-) a juz taka glodna bylam:p

musze to jakos dopracowac i bedzie heh :-) nawet oboad udalo mi sie zrobic a maly sam zasnal:-D

Załączniki

• 1423837249275.jpg
    1423837249275.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 66
Haha czego to człowiek w potrzebie nie wymyśli :-D Spryciulo!

Mój właśnie śpi w kołysce na brzuchu :-) Twardy z niego przypadek, dźwięki suszarki, odkurzacza... Za pierwszym razem zadziałało, a potem już go nie rusza.... Smoczek raz zassie, raz żadną siłą nie zmusisz...

U nas niestety przez te jazdy brzuszkowe smoczek poszedł w ruch :wściekła/y:
Chociaż i tak jest bez porównania lepiej, niż z Młodą, bo ona bez smoczka nie mogła funkcjonować, a Ignaś podziamka chwilę i sam wypluwa ;-)

My dziś 6km spaceru w godzinę :) Młody spał jak zabity ale to akurat nic nowego. Wczoraj tylko dziad nie chciał usnąć i sobie gadał do 00:12 ale nie szkodzi bo mu też nie spaliśmy. A ja rzuciłam hasło "ok młody koniec tego dobrego idziemy spać" poszedł spać, T się śmieje ze już młody boi się terroru matki :p

Aob Hahaha super patent :))

Nulini ola przez 9 miesięcy bez smoczka się nie ruszala, i po 9miesiacach po prostu jej się odechciało smoka i.juz nie brała. Stachu potrzebuje do usunięcia smoka jsk tylko zasypia to go wypluwa i juz nie chce jak nie śpi tez jest bez smoka bo mu przeszkadza w gadaniu :p

Wasze dzieci też są takie gaduły? Mój leży e leżaczku i coś cały czas mruczy, albo gunga, lubię jego "auuuu auuuu" ale mistrz to jsk się wkurza i gada te dziecięce "ejo ejo" leje z tego

reklama
Nasz też robi to "auuuu" w różnych odcieniach emocji. Najlepsze jest jakby się dziwił. :)

Poza tym dziad dziś prawie nie śpi. Wszystko w biegu. Oszalał

Do góry