reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Żelka Hahahahaha "jak ma siedzieć i nic nie robić to na kiblu" nie no padlam :-D :-D :-D genialne :-D :p

TASIA 7h snu :O o jak fajnie! :p

EWI ja szczepie normalnie 3 razy nie ufam tym szczepionka kilka w jednym :p

Doggi ulamac ząb na kaszce? :O nieźle współczuję :-/

Izuchna to cie ten pierwszy nastraszyl z bioderkami... Masakra :-/ dobrze ze poszłaś drugi raz i nie jest tak źle ;-)

U nas była położna mała już ma 2880 :-D :-) więc bardzo ładnie pepuszek sliczny i ogólnie wszystko super :-)

Ja wam powiem że jestem dużo bardziej zorganizowana z noworodkiem niż w ciąży :p sprzątam gotuje energii mam full nawet mi się chce umalowac :-D :-D oby tylko ten stan nie minął bo jak was czytam to tylko czekam az u mnie się zaczną problemy... :-/

reklama
jenn a ja podobnie jak Ty byłam z małym w szpitalu tydzień, bo brał antybiotyk i patrzyłam tam z zazdrością na babki które tak sobie po prostu karmiły piersią, mój nie chciał łapać cyca, więc jechał cały czas na sztucznym. Po powrocie do domu zaczął ssać lepiej. Tyle,że mój ssie aktywnie jakies 10-15 minut i kończy a Twój wisi długo prawda? Szczerze powiem takie wiszenie byłoby dla mnie trudne, bo jak D za długo ssie albo za często to sutki zaczynają boleć, stająsię strasznie tkliwe i jest mi ciężko, wtedy daję mm bo to najczęściej wieczorem...

Emilchen no niestety Piotruś ssie aktywnie z przerwami, które są chyba dłuższe od tego aktywnego ssania.. Podsypia w trakcie, zawiesza się, uśmiecha, wierci no i to wszystko powoduje, że karmienie trwa baaardzo długo. Sutki nie bolą bo ssie przez te nakładki, więc chociaż tyle. Dlatego w sumie przystawiam go rano, czasem jeszcze po południu, ale już po kąpieli daję tylko butlę no i w ciągu nocy też.

Nulini taaak mam to samo z tekstami o karmieniu... Ostatnio wnerw powoduje samo pytanie "karmisz" to odpowiadam "nie, głodze" nosz kurde masacra z tymi ludźmi. Ja max 3 miesiące będę dawać moje mleko stachowi i nara, Ola po 3tyg była na mm i zdrowa jak ryba więc krzywda jej się nie stała

Jenn musisz lewy cycek lewą ręką a prawy prawą, pomęcz trochę cycki i pójdzie

LayDeeK jeśli chcesz niema kłopotu i ci go kupię. Dla mnie to krótki spacerek do Niemiec tylko ;)

Femme ja zawsze łamie zęby na czymś miękkim :(

Ja dawałam espumisan przed 1 miesiącem. Dawałam do każdego karmienia po 20 kropelek, czyli dawka ciut mniejsza niż w sab simplexie.
Młody kupkuje na żółto, a czasem i zielona się zdarzy. Wodniste, wsiąkające, luz ;-)

Emilchen delicol gdy brakuje enzymu laktazy do trawienia laktozy z Twojego pokarmu lub z mm. Jak nabiał przeszkadza to po prostu odstaw ;) W sumie nie wiem, może doraźnie pomoże, nie wiem co tam dokładnie z mleka krowiego przenika do pokarmu ;p

O karmieniu to ja wolę milczeć, bo przy tych Waszych problemach i niechęciach to aż głupio,że u nas to bułka z masłem :sorry:
Przy pierwszym dziecku odciągałam chwilę ręcznie zanim kupiłam laktator... zdarłam sobie nabłonek z brodawek :-D :-(

Ostatnia edycja:
Ja mam dobry system :-D mam laktator reczny więc zasysam cycka tak go trzymam i a druga ręką gniote :-D i leci jak z fontanny :-D :-D :p ale dziwne jest to że ten sposób działa tylko przy lewym :p

Izuchna- to dobrze że poszlas do drugiego lekarza. Lekarze czasami straszą bez powodu.

Laydeek- ja podaje esputicon. Dwa razy dziennie po jednej kropelkę.

Dziewczyny kilka może zrobić się zielona w zetknięciu z...powietrzem. Utlenia się czy coś.

A ja pospalam chyba z dwie godziny, a Piotrek w tym czasie zajął się całą trójka, bo Franek nie śpi. Mówi że sobie męskie popołudnie zrobili ;)

A mnie znowu fryzjer korci :p

Megami- u mnie to karkoenie to też jak bułka z masłem. Pół Afryki moglabym wykarmic.

Ostatnia edycja:
Emilchen jakbyś opisała moją Dominikę. U nas z podnoszeniem główki był taki problem, że skończyło się rehabilitacją. No mówię, że to imię ma taką „moc”.

Też mnie na nagonka na karmienie piersią denerwuje. Każda mama inna i dziecko inne i to ich sprawa jak się karmią.

Co do Espumisanu: u nas Dominika dostawała od 1 tygodnia życia (w szpitalu byłyśmy) i to takie dawki, że te z ulotki mogą sie schować. Jak zaczęła etap zabawy na brzuszku, obroty itd. to kolki, ulewanie przeszło.

reklama
U mnie z karmieniem tez bez problemu od samego poczatku bylo ok, chociaz bylam po CC i dziecko dostałam dopiero po 8godzinach to odrazu pociagneło i mleko tryskalo, az bylam w szoku. Ale jak przyszedł nawał to była masakra cycki były wielkie i niekształtne jak dwa balony, zaczynały sie pod szyja i konczyly pod pacha. Masakra ale faktycznie 2dni i po problemie. A bardzo bałam sie karmic piersia bo zawsze suyki miałam tak wrazliwe ze maz ani ja sama nie moglam dotknac bo był ból i balam sie ze nie dam rady ale nic nie boli, nawet zadna mascia nie musze smarowac bo brodawki sliczniutkie.

Po całym dniu marudzenia mojego dziecka i po kolejny odłożeniu go do łóżeczka kiedy sie wybudziła włączyłam z youtuba suszarkr do włosów i stał się CUD sama zasneła w łóżeczku!!! Nie wierzyłam że to działa, co z tego że głowa mi już peka od tego dzwieku, najwazniejsze ze mala spi:-):-)

Do góry