reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Młody śpi i ja zaraz się kładę by kręgosłup odpoczął :confused:

Emilchen co do nabiału to kilka dni i się okaże. Ze skóry reakcje alergiczne/nietolerancyjne schodzą powoli nawet kilka tygodni, ale brzuszkowe problemy powinny szybko przejść. Jakby nie pomogło to bym się nie katowała i jadła dalej :-)

Też musimy się do kardiologa zapisać...

McPearl, pamiętam jak mi mąż raz przyniósł córkę pod prysznic do nakarmienia bo nie mógł jej uspokoić. Wzięłam do kabiny, nakarmiłam i kąpałam się dalej heh, dobrze, że na kibelku siedząc nie musiałam :-D

Ostatnia edycja:
reklama
jenn czasem pije ale nie codziennie. Pije wode - duzo kolo 2 litrow dziennie. Na poczatku dokarmialam butla bo mala slabo przybierala, potem cycek i butla. cycek z nakladkami i co sie okazalo ze przed nakladki nic nie zjada. Probowalam bez nakladek i potrafila plakac przez 10-15 minut bo nie umiala zlapac. Ja jej cycka zabieralam po 20 minutach bo dziecko pije na poczatku a potem tylko cycka

Megami, karmiłam młodego nago pędząc z kąpieli, ale pod prysznicem jeszcze nie :-D

emilchen,
macam zawsze małej jak tam warga i zawsze biorę i jej tą wargę ciągnę w dół by się wywinęła. Odsuwam też cyca by sprawdzić jak tam warga, ale najczęściej czuję, że boli i trzeba poprawić.

Mój dzieć dzisiaj praktycznie cały dzień śpi. Teraz też po kąpieli poszła spać. Ciekawe jaka będzie nocka.

Mały nie chce zasnąć.. po kąpieli była butla, potem jeszcze butla z odciągniętym mlekiem i znowu mm tylko tym razem 30 ml. Mam nadzieję, że zaśnie wreszcie. :-(

U nas bida Ala mi w ząb spać nie chce. Mam łóżko z kołyską i tak bujam i wpycham smoka na zmianę, zaśnie na chwilkę i znowu smok wypadnie to znowu bujam wpycham smoka itd...

A u mnie pierwsza noc od porodu gdzie dzieciory spały od 21 do 4 :) szok, teraz czekam aż oba znowu zasną jedna spi a druga jeszcze resztka sił stęka, dzisiaj pierwsza noc obie spały w otulaczu :) ze nie kupiłam tego wcześniej

reklama
Cud! Po raz pierwszy po karmieniu z butli nie musiałam usypiać dziecka! Ona zasnęła juz jak ja spioniziwalam do odbicia. Szok! No i coraz dłużej spi. Po 4-4,5h :-) oczywiście tylko w nocy. W dzien mały pieron nie chce w ogole spać.
Stokrotka, Ty to jestes niesamowita!

Do góry