reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Młody śpi i ja zaraz się kładę by kręgosłup odpoczął :confused:

Emilchen co do nabiału to kilka dni i się okaże. Ze skóry reakcje alergiczne/nietolerancyjne schodzą powoli nawet kilka tygodni, ale brzuszkowe problemy powinny szybko przejść. Jakby nie pomogło to bym się nie katowała i jadła dalej :-)

Też musimy się do kardiologa zapisać...

McPearl, pamiętam jak mi mąż raz przyniósł córkę pod prysznic do nakarmienia bo nie mógł jej uspokoić. Wzięłam do kabiny, nakarmiłam i kąpałam się dalej heh, dobrze, że na kibelku siedząc nie musiałam :-D

Ostatnia edycja:
reklama
jenn czasem pije ale nie codziennie. Pije wode - duzo kolo 2 litrow dziennie. Na poczatku dokarmialam butla bo mala slabo przybierala, potem cycek i butla. cycek z nakladkami i co sie okazalo ze przed nakladki nic nie zjada. Probowalam bez nakladek i potrafila plakac przez 10-15 minut bo nie umiala zlapac. Ja jej cycka zabieralam po 20 minutach bo dziecko pije na poczatku a potem tylko cycka

Megami, karmiłam młodego nago pędząc z kąpieli, ale pod prysznicem jeszcze nie :-D

emilchen,
macam zawsze małej jak tam warga i zawsze biorę i jej tą wargę ciągnę w dół by się wywinęła. Odsuwam też cyca by sprawdzić jak tam warga, ale najczęściej czuję, że boli i trzeba poprawić.

Mój dzieć dzisiaj praktycznie cały dzień śpi. Teraz też po kąpieli poszła spać. Ciekawe jaka będzie nocka.

Mały nie chce zasnąć.. po kąpieli była butla, potem jeszcze butla z odciągniętym mlekiem i znowu mm tylko tym razem 30 ml. Mam nadzieję, że zaśnie wreszcie. :-(

U nas bida Ala mi w ząb spać nie chce. Mam łóżko z kołyską i tak bujam i wpycham smoka na zmianę, zaśnie na chwilkę i znowu smok wypadnie to znowu bujam wpycham smoka itd...

A u mnie pierwsza noc od porodu gdzie dzieciory spały od 21 do 4 :) szok, teraz czekam aż oba znowu zasną jedna spi a druga jeszcze resztka sił stęka, dzisiaj pierwsza noc obie spały w otulaczu :) ze nie kupiłam tego wcześniej

reklama
Cud! Po raz pierwszy po karmieniu z butli nie musiałam usypiać dziecka! Ona zasnęła juz jak ja spioniziwalam do odbicia. Szok! No i coraz dłużej spi. Po 4-4,5h :-) oczywiście tylko w nocy. W dzien mały pieron nie chce w ogole spać.
Stokrotka, Ty to jestes niesamowita!

Do góry