reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

reklama
Ja karmienia piersią NIENAWIDZĘ i nigdy nie polubię :no:
Teraz się zmuszam, bo Młody chory i chcę mieć poczucie, że robię wszystko, żeby mu pomóc.

A jak zewsząd słyszę "karmisz piersią, super, brawo, oby jak najdłużej" to mam ochotę zatłuc gołymi rękami, każdy na każdym kroku mi to powtarza :wściekła/y:
Odliczam dni do tych skończonych 6 miesięcy, chociaż naprawdę nie wiem, czy tak długo wytrzymam...

Chciałam karmić tak, jak Doggi - odciągać swoje i dawać z butli, ale na to jestem zbyt leniwa, nie chciałoby mi się walczyć z laktatorem kilka razy dziennie, żeby uzbierać zapasy.

Mnie ten laktator wkurza i bolą mnie piersi.. dlatego zniechęcam się. Chciałam karmić 3 może 4 miesiące, ale nic na to nie poradzę, że jest kiepsko. Jak małemu daje odciągnięte w butli to i tak muszę jeszcze dokarmiać mm, więc to chyba nie ma sensu mu tak ciągle mieszać. Jednak po takim mm jest po prostu najedzony, a po moim mleku zawsze mu czegoś brakuje, nawet jak wypije 90 albo 100 ml.

jenn, ja miałam z Tosią tak - miała niespełna 2 miesiące, jak zaczęły się cyrki, brała cycka, kilka łyków i WRZASK!
Wyrywała się, szarpała, nie chciała złapać cycka, musiałam ją karmić na śpiocha, żeby w ogóle cokolwiek zjadła.
W końcu zaczęłam po karmieniu dawać mm i olśnienie - dziecko najedzone, spokojne, spała pięknie.
Męczyłam się tak do 3 miesiąca i odpuściłam, przeszłam na samo mm.
Teraz od 2 dni Młody zachowuje się identycznie - w nocy je ładnie i spokojnie, a w dzień chwilę possie i już nerwy :no:

U nas akcja brzuszek. Zaczęłam masować i poszła taka rzadka kupa, ze uwalilo wszystko. Czy to sa kolki??? Wspomnę, ze każdy bak jest mokry i Pielucha do wymiany. Czyli ze 3 razu w ciagu godziny.

LayDeek u nas jest podobnie, brzuszek boli ale baki i kupy ida i tez rzadkie. Ja tak naprawde to nie wiem co to jest kolka nigdzie nie podaja takiej idealnej definicji...

Dziewczyny jeśli dziecko na piersi to kupy będą rzadkie i to tak ze wiekszość moze wsiąkać w pieluszkę. Ważny kolor (najlepiej żólta /musztardowa) wtedy wiadomo że jelitka pracują ok. Co do mokrych bąkaczów to też norma ;)

Kolki no cóż, to napewno nerwowe niespokojne dziecko, krzyczy, podkurca i prostuje nóżki. Placz cięzkui do utlulenia ... chce jesc ale jak zaczyna to krzyk itd

Lay sab simplex + bobotic w Polsce. tak slyszalam

Ostatnia edycja:
reklama
LayDeeK mogę ci w dojczach kupić ten sab simplex

Jenn ja juz o tym pisałam wcześniej ale napisze ponownie. U mnie laktator nawet 1/3 nie wyciągał z tego co jest w cyckach. Wuec laktator poszedł w odstawje i odciągam ręcznie :p tzn cycek w łapę i jechane po prostu doje się :p i nie dość że dużo więcej mleka (przy laktatorze pod koniec przez 45min wyciągając z obu ledwo 90ml a teraz 15min i 180ml a chwilę dłużej i mam 260ml i mięciutkie cycki :)

Do góry