reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Ja karmienia piersią NIENAWIDZĘ i nigdy nie polubię :no:
Teraz się zmuszam, bo Młody chory i chcę mieć poczucie, że robię wszystko, żeby mu pomóc.

A jak zewsząd słyszę "karmisz piersią, super, brawo, oby jak najdłużej" to mam ochotę zatłuc gołymi rękami, każdy na każdym kroku mi to powtarza :wściekła/y:
Odliczam dni do tych skończonych 6 miesięcy, chociaż naprawdę nie wiem, czy tak długo wytrzymam...

Chciałam karmić tak, jak Doggi - odciągać swoje i dawać z butli, ale na to jestem zbyt leniwa, nie chciałoby mi się walczyć z laktatorem kilka razy dziennie, żeby uzbierać zapasy.

Mnie ten laktator wkurza i bolą mnie piersi.. dlatego zniechęcam się. Chciałam karmić 3 może 4 miesiące, ale nic na to nie poradzę, że jest kiepsko. Jak małemu daje odciągnięte w butli to i tak muszę jeszcze dokarmiać mm, więc to chyba nie ma sensu mu tak ciągle mieszać. Jednak po takim mm jest po prostu najedzony, a po moim mleku zawsze mu czegoś brakuje, nawet jak wypije 90 albo 100 ml.

jenn, ja miałam z Tosią tak - miała niespełna 2 miesiące, jak zaczęły się cyrki, brała cycka, kilka łyków i WRZASK!
Wyrywała się, szarpała, nie chciała złapać cycka, musiałam ją karmić na śpiocha, żeby w ogóle cokolwiek zjadła.
W końcu zaczęłam po karmieniu dawać mm i olśnienie - dziecko najedzone, spokojne, spała pięknie.
Męczyłam się tak do 3 miesiąca i odpuściłam, przeszłam na samo mm.
Teraz od 2 dni Młody zachowuje się identycznie - w nocy je ładnie i spokojnie, a w dzień chwilę possie i już nerwy :no:

U nas akcja brzuszek. Zaczęłam masować i poszła taka rzadka kupa, ze uwalilo wszystko. Czy to sa kolki??? Wspomnę, ze każdy bak jest mokry i Pielucha do wymiany. Czyli ze 3 razu w ciagu godziny.

LayDeek u nas jest podobnie, brzuszek boli ale baki i kupy ida i tez rzadkie. Ja tak naprawde to nie wiem co to jest kolka nigdzie nie podaja takiej idealnej definicji...

Dziewczyny jeśli dziecko na piersi to kupy będą rzadkie i to tak ze wiekszość moze wsiąkać w pieluszkę. Ważny kolor (najlepiej żólta /musztardowa) wtedy wiadomo że jelitka pracują ok. Co do mokrych bąkaczów to też norma ;)

Kolki no cóż, to napewno nerwowe niespokojne dziecko, krzyczy, podkurca i prostuje nóżki. Placz cięzkui do utlulenia ... chce jesc ale jak zaczyna to krzyk itd

Lay sab simplex + bobotic w Polsce. tak slyszalam

Ostatnia edycja:
reklama
LayDeeK mogę ci w dojczach kupić ten sab simplex

Jenn ja juz o tym pisałam wcześniej ale napisze ponownie. U mnie laktator nawet 1/3 nie wyciągał z tego co jest w cyckach. Wuec laktator poszedł w odstawje i odciągam ręcznie :p tzn cycek w łapę i jechane po prostu doje się :p i nie dość że dużo więcej mleka (przy laktatorze pod koniec przez 45min wyciągając z obu ledwo 90ml a teraz 15min i 180ml a chwilę dłużej i mam 260ml i mięciutkie cycki :)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry