reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Doggi, a mogłabys???
W jaki sposób odciągasz ręcznie? Mnie to by zaraz bolało.
To prawda, ze laktator nie wyciągnie wszystkiego. Wiem po sobie jak mnie wczoraj cyce bolały, ze dotknąć sie nie mogłam. Dopiero jak przystawilam Weronikę do cyca, ulga nie z tej ziemi.
Czy któraś stosowała espumisan w kroplach dla dzieci? W ulotce jest napisane, zeby nie stosować u dzieci poniżej 1 miesiąca, ale ja Podałam małej. Mam nadzieje, ze przyniosą ulgę. Sama juz nie wiem czy to kolki czy nie. Kupa jest ładna żółta, jak żółtko w jajku. Wiec nie wiem sama...

Wróciłam właśnie z drugiego usg bioderek. Nie jest wprawdzie idealnie, ale na granicy normy, więc jestem już spokojniejsza bo tamten to roztaczał mi przyszłość na skraju kalectwa, że mało mu na podłogę nie zwymiotowałam z przejęcia. Muszę pieluchować, a ten pancerz czy tam szelki zwróciłam już z powrotem. :)

Alicja zrobiła mi właśnie zieloną kupę ima kolki, a wczoraj jadłam z nowości tylko serek wiejski więc zaczynam podawać jej ten delicol i już.

Natomiast moje starsze dziecię straszliwie mnie wkurza zrobił się taki niegrzeczny, że masakra to chyba reakcja na siostrzyczkę i efekt 6-letniego rozpieszczania, dopiero teraz widzę na jakwiele mu pozwalałam wrrr :/

Laydeek - tak ja stosowałam espumisan i pediatra powiedziała mi, że można tylko na początku w mniejszych dawkach.

Ja daje espumisan ogolnie dwa razy dziennie po 10 kropelek a jak jest jakis kryzysowy dzien to ziewkszam jeszcze o 10-15kropel w ciagu dnia. Moja go bardzo lubi bo ma smak bananowy i nawet na najwiekszy wrzask pomaga ten smak.

Izuchna całe szczescie ze drugie usg juz wyszło lepiej.

A moje dziecie przytyło od wyjscia ze szpitala czyli w 16dni ok.kilograma a jest tylko na piersi.

LayDeeK, Bziumelka, u mnie identiko, każdy bąk to trochę kupy, same kupy rzadkie i z łatwością "wychodzą", dzisiaj bez większych problemów z bączeniem i kupkaniem, a mimo to wrzaski...

LayDeeK, nie kupuj SabSilmplex, tylko kup Bobotic Forte i dawaj go 2 razy więcej, niż zalecają w ulotce - wtedy uzyskasz ten sam efekt.
Tu masz idealnie opisane - Tatowym Okiem: sab simplex kontra Espumisan, Bobotic, Infacol, Gastrosil, Lefax - obalam mity

Ja dzisiaj zamówiłam BioGaia, niby 30zł za 5ml to w ciul dużo, ale a nóż pomoże...

Ech dziewczyny to karmienie piersią faktycznie problematyczne, człowiek musi uważać na to co je, no ale ze względu na te wszystkie korzyści, przeciwciała itd. chciałabym karmić do pół roku... zobaczymy jak będzie.

Ten Delicol bierze się kiedy? Bo mój mały ma chyba dyskomfort po mleku, twarogu itd., ma wtedy wzdęcia i chyba zielona kupa była po nabiale. To dać mu delicol??

Tasia Dominik nienawidzi na brzuchu :-(ryczy jakbyśmy mu krzywdę robili. A głowę podnosi z takim trudem, jakby była przyklejona do podłoża...

Megami u nas tez jak ciagnie sutka to chce sie odbic

jenn ja zaczelam karmic piersia dopiero po miesiacu od urodzenia i udalo sie

My wczoraj bylismy na szzepieniu i dzis mala caly dzien spi

reklama
Do góry