reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

LayDeek - gratki z powrotu do domku

Agulqa - musisz być cierpliwa,mleko się zwiększy. To że płacze nie oznacza że z głodu. Moja starsza wciąż ryczała, tylko na rękach nawet żeby iść do wc był problem. Jak tylko odłożyłam płakała i to jak głośno. Cyca nie chciała złapać i 2 miesiące ręcznym ściągałam. Jak ma się jedno dziecię to można tak funkcjonować. Uda Ci się. Ja przez rok dzieciom nie podawałam mm, bo zależało mi na tym żeby były tylko na cycu. Udało się. Rób tak jak czujesz.

Megami - Marek ładne imię, chyba teraz dość rzadko nadawane dzieciom.A dziewczynki jak mają na imię?

reklama
Megami no jest imie, gratki dla Mareczka:) Ja wciaz nie moge przyzwyczaic sie do Nikodema;p

Susel niby jak sie mega przyjrze to widac lekkiego siniaka. I jak palcem dotykam to w srodku boli. Ale od czego? Ach...jutro polozna bedzie sciągac szwy to spytam sie jej:) Dzieki!

Hey, dziewczyny mam pytanko. Czy Wasze dzieci tez maja chłodne rączki i nóżki? Zakładam skarpety, niedrapki, dobrze okrywam i ciągle ma chłodne.

Jeżyk wiesz co, ja jestem sklerotyk i powiem Ci, że duuużo pozapominałam. Nawet pierwsza kąpiel była masakrą bo latałam co chwile po coś. Normalnie skleroza... :))))

Agulqa a mały jak je cycka to sam go puszcza? Mój puszcza sam więc wiem, że jest najedzony. Na stękanie daję smoka bo dzieci lubią coś ciumkać. Jak juz ma dość ciumkania to smoczek sam wypluwa i śpi. Powiem Ci, że ja jestem zwolenniczką smoczka bo często się przydaje w różnych sytuacjach a po drugie maja koleżanka miała problem bo mała nie chciała smoczka a zamiast niego poszedł w ruch kciuk. Pamiętam jej słowa: smoczka w pewnym momencie zabierzesz a kciuka niestety nie. Córa do 6 lat potrafiła wsadzać kciuk do buzi. Wracając do pokarmu to jak dla mnie to dużo ściągasz, biorąc pod uwagę, że Robsonik jest mniejszy niż niejedno z naszych dzieci. Niestey do dzieci nie dają instrukcji a czasem by się przydała :))) Trzymam kciuki aby się wreszcie wszystko unormowało.

Kasiek mnie pod pępkiem nic nie boli ale bliznę czuję bo teraz mnie szeroko rozcięli. Powiedzieli, że przy miednicowym ułożeniu muszą szeroko aby pupę z nogami wyciągnąć. Bliznę mam chyba jeszcze raz taka jak miałam...

Megami gratuluję wyboru imienia :)) Teraz Marek mało spotykane :)

LayDeek super, że idziecie do domku :)

Ostatnia edycja:
Aza ale bywa ze nie wszystkie chca smoka. Moja byla anty. Wypluwala co probowalam wsadzic wiec nigdy nie miala. Kciuka nie ssala:) Mlody tez nie chce smoka wiec oddalam kolezance juz w szpitalu:) Moj tez ma zimne lapki:)

Megami dziki za info
No to witamy Mareczka :-)

Kasiek inke moge sprobowac piwa zadnego nie lubie wiec nie tkne :p

Aza moj ma ciagle zimne a reszta cialka cieplutka
Robson wpieprza sporo:p 80ml zje z butli i jeszcze cyca ciagnie
Karmie az sam pusci, ale czasem zasypia wiec wyciagam
Anawet jak wyciagam a zassie chociaz raz to mu zostawiam by pil dalej
Daje mu smoczka czasem, ale najczesciej go wypluwa. Dostawal canpol i dzis avent. No i nie chce zadnego. Czasemuda sie ze zassie ale to na kilka min doslo3nie. Jak mu wyleci to ryczy ake wziac znow nie chce

Bylam w gminie po info o becikowe
Baba jakas mawiedzona chyba
Kaze mi przywiezc ksero dowodow osobistych, ksero aktu urodzenia, zaswiadczenie od lekarza, zaswiadczenie z us, zusu o oplacanycn skladkach 9%, ł aktualna umowe o prace, zaswiadczenie o dochodach metto za grudzien z jego pracy i za firme, i wszystkie swiadectwa pracy za 2013 i 2014 r. Poje.bana jakas chyba

AZA, jak mała jest dobrze przykryta to i ręce i nogi ciepłe. Czasami miewa zimne rączki ale nóżki nie. Moja ma na nogach grube skarpetki, a niedrapek nie ma.
kasiekz, mnie też tak boli pod pępkiem, ale ja podejrzewam, że to po uszczypnięciu mojej gin na porodzie w celu wydalenia łożyska...

reklama
Do góry