reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Agulqa ja tak miałam przy pierwszej córce, w ogóle nie spała, ciągle ryczała, nawet całe dnie( a ja z nią) i ciągle by wisiała na cycu. Bardzo długo walczyłam, aż w końcu dałam mm. Pomogło a laktacje udalo się unormować w 3 miesiącu i wtedy tylko karmienie piersią i byli już elegancko. Wiem że to kiepskie rady dla kogoś kto chce karmić,ale może warto sprawdzić czy pomoże.

Sylwie dzis jade kupic te herbatki na laktacje, moze cos dadza, poki co mecz cycki i oprozniam je chyba do konca
Co mlody nie doja ja odciagam i tak w kolko
Moze sie zwiekszy ilosc pokarmu. Zobaczymy

Laski pytanko mam. Blizny po cc nie czuje w ogole. Ale boli mnie pod samym pepkiem jak dotkne. Juz nie pamietam jak to z cora bylo;p I sie zastanawiam czemu i co mnie boli tylko pod pepkiem?

Agulqa pij tez duzo inki i piwko bezalkoholowe;) Ja mialam tylko mniej pokarmu miedzy 2 a 3 tygodniem i polozna mowila ze tak moze sie byc,potem znow obficie wrocila;)

Kasiek, może po prostu masz tam jakiegoś siniaka, generalnie cały obszar między pępkiem a blizną był opuchnięty. Ja w niektórych miejscach np. tuż pod blizną mam niewielkie siniaki. W ogóle mam wrażenie że bardzo ładnie mnie zszyli na szczęście, opuchlizna też już zeszła.

reklama
Kryzys laktacyjny pojawia się z reguły w 3 i 6 tygodniu życia dziecka oraz 6 i 9 miesiącu życia. Piersi są miękkie, a dziecko może wydawać się niedostatecznie najedzone. Kryzys laktacyjny jest naturalnym zjawiskiem - może być związany ze zmianami hormonalnymi w organizmie mamy, zmęczeniem, stresem, a także z dostosowywaniem się pokarmu do kolenych etapów rozwojowych dziecka.

By się zgadzało ;-) Więc babeczki cyce w ruch i luz :-)

Hmm jak tu odłożyć młodego, żeby się nie obudził...
A tak przy okazji, to młody został Markiem :-) mężu chciał to się zgodziłam, ale muszę się przyzwyczaić :-D

Do góry