reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Agulqa byłam dziś odebrać nowy dowód i też weszłam do mopr bo te dokumenty do becikowego i u mnie to samo. Po****ło ich, aż się odechciewa prosić o te 1000zł...

reklama
To u nas sobie wołają zaświadczenie z zus i z US, zaświadczenie od lekarza i Ł musi mieć zaświadczenie z wlc, że tam nie ubiega się o becikowe, a z tym więcej zachodu niż z całą resztą :-/

Laydeek- super, że idziecie do domu.

Megami- czyli macie imię :)

Każde dziecko inne. Moi chłopcy ani smoka nie brali ani nigdy nie pchali kciuka do buzi, więc na to nie ma reguły.

Unas też mnóstwo tych zaświadczeń i generalnie odpuszczam temat.rączki często zimne zwłaszcza jak się odkopie z pieluchy i kocyka,nózki ciepłe.ze smoczkiem pewnie spróbuję jak bedzie za dużo wrzeszczeć.

Megami no ja też myślałam, że samo takie oświadczenie wystarczy, ale okazało się, że nie i teraz Ł musiał napisać pismo żeby jemu coś takiego wysłali na nasz adres.
Napisaliśmy teściowej upoważnienie żeby to załatwia, ale okazało się, że tak jak w skarbowce czy zus nie ma.problemu z załatwieniem czegokolwiek to w mopsie nawet z upoważnieniem nie da rady :-/

Niedrapek tez nigdy nie posiadalam:)

Jezyk jak u mnie...antysmoki i juz:)

Do becikowego zaswiadczenie z zus? Kiedys nie trzeba bylo! Tylko utrudniają zeby mniej ludzi staralo sie...

Ja dzis caly dzien sama z dwojką i poki co synchronizują sie na drzemki wiec posprzątane i obiad zrobiony:)

My jesteśmy po wizycie położnej, one to kurcze mają wprawę, kąpanie i wszystko idzie im tak sprawnie.. Ona twierdzi, że powinno się dziecko przystawiać na 15 minut aktywnego ssania, ewentualnie drugie 15 minut jeśli się nie najadł..Ale Piotruś to w trakcie robi sobie przystanki.. to nam te 15 minut nie wychodzi.

Jeżyk co prawda to prawda. Niestety każde dziecko inne i nie ma złotego środka...

Agulqa powaliło ich... My będziemy się starać po wakacjach bo z rozliczenia za 2013 ciut przekraczamy bo wtedy ja miałam pełno nadgodzin i pracujących weekendów.

Robię dziś po raz pierwszy w życiu potrawkę z kurczaka, ciekawe co wyjdzie...

reklama
Meldujemy się z domku!!!
Pokarm sie pojawił! Jeszcze w znikomych ilościach, ale zacznę mała dostawiać.
Do tego stwierdzam, ze jestem jeszcze bardziej opuchnięta niż w ciazy. A na wadze ubyło zaledwie 5 kg :(
I co najśmieszniejsze! Przy wypisie okazało sie, ze mała mierzy 55 cm a nie 49 jak to nam powiedzieli po porodzie. Az sama sobie ja zmierzę!

Do góry