reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Gochson super wieści. Też pamiętam, że brzuch boli na początku karmienia. Ale to dobrze, bo szybciej zejdzie :-) ja piersi kupiłam sobie osłonki bo młody mi je początkowo pokaleczył. Podobno dobrze jest posmarować mlekiem swoim, maścią na suty i wietrzyć. Może pomoże.

U mnie też słońce dzisiaj :-D

Byłam u położnej dzisiaj i rzeczywiście powiedziała, że już dawno powinnam się zgłosić. Ale spoko, opr był ale nie taki negatywny. Do tego moją położną jest mama mojej kumpeli liceum tak jak przy M i to spoko babka. Dostałam kilka ulotek, kalendarz maluszka na 1 rok i wpisała wszystkie nasze dane na listę. Dobrze, że poszłam bo jakbym już urodziła to najpierw musiałąbym do nich iść, a dopiero później położna mogłaby przyjść do mnie na wizytę. Chory system! Pocieszyła mnie jak pytałam o szpital, że opoeka noworodkowa masakra. Ale to już sama wiedziałam. Ogólnie chyba jednak mi przyjdzie umawiać się z moją na poród bo przy innym lekarzu to opieka może być kiepska.

Nasz szpital ma I stopień referencyjności. W razie czego, odpukać, wiozą na Poznań.

reklama
Gochson- jeszcze trochę i na pewno dowiesz się czegoś nowego i być może do świat już naprawdę będziecie w domu. Ale Emilka sama oddycha prawda? Tam się tylko dogrzewa?

hello!

agulqa, ja znam zajęcia dla bobasów od podszewki... fajnie, bo kolorowo, ciekawie, wśród innych dzieci, ale szczerze te ćwiczenia jesteś w stanie sama wykonywać z maluchem. u mnie kurs 10 spotkań kosztuje 350 zł (35 zł/zajęcia), ale musisz wykupić całość. uczestniczyłam w tych zajęciach i ciekawsze są te dla starszych bobasów, bo niemowlaki te od 4 miesiąca prawie mało co mogą. i pewnie dużo zależy od szkoły. ja mogę ręczyć tylko za moją. jak jest w innych - tego nie wiem.

u mnie słońce na całego. aż śmiesznie choinka śmiesznie wygląda :-D

Gochson, kciuki za Was! :tak:

miłego dnia Laski!

A ja jestem happy bo jeszcze nie urodzilam a dzis juz znow 1kg mniej niz wczoraj :p
Podob MI sie ta kocowka ciazy gdyby mie ciagnace podbrzusze :p

Gochson ja mysle ze najgorsze za Wami
Teraz troche czasu i cierpliwosci i wszystko bedzie ok ;-)

Alecta haha no faktycznie nie dobra ta Twoja Lilka :p

Ja dzis leżę cały dzień i się nie ruszam, mam gdzieś ciasto w lodówce a obiad T niech robi, od samego rana rzy.gam jak kot i nie mam zamiaru ruszyć się z góry.

reklama
Jenn ja miałam czasami okres co 2-3 miesiące, najdłużej nie miałam pół roku :szok: Oj źle by się to dla mnie skończyło....

Mnie dzisiaj najpierw "duże dziecko" obudziło bo się kręcił w nocy, chyrchlał i wogóle, nawet psa obudził i ta się burzła na niego :-D Trzyma ze mną a co! Później jak już usnełam to mały mnie budził co chwilę ja mam ogólnie najpierw bardzo lekki sen i ciężko mi usnąć (sprzed ciąży tak mam jeszcze) ale jak już usnę to ciężko mnie obudzić.

Doggi to ja miałam taką swoją pierwsza wizytę u gina zajebistą.... Już od dziciaka miałam problem z miesiączkami i potwornie mnie brzuch bolał , do dziś nie zapomnę jak pediatra pytała się mi czy na pewno w ciąży nie jestem (nosz qrwa z 13 lat wtedy miałam :wściekła/y:) a ja że nie no to do gina kazała matce ze mną iść a ta wzięła mnie do starek kur.... o której kiedyś tutaj też pisałam i jak mnie przebadała to z płaczem do domu szłam - do dziś "dziękuję" mamie za to.... Bo to przecież wstyd był żebym do gina mężczyzny szła w tym wieku! Pewnie... Ani usg mi nie zrobiła ani nic, może wtedy już byłoby wiadomo dlaczego mam takie problemy (torbiele) ale po co.... :angry:

Gochson kciuki za was :)

Ja śniadanie robię i wyruszyć muszę , jak mi się nie chce,....

Do góry