reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

agus globulki Pimafucin (6 dni), krem Pimafucort i wspomagająco globulki z kwasem mlekowym i hialuronowym Hexagyn Duo. Teraz już czuję poprawę, ale tak do razu nie ustępowało...

reklama
Ste witaj :))))

Dzieki za odpowiedzi z upławami, czyli to normalne :)

Agulqa czop to jak napisała Nulini taka galareta lekko zabarwiona krwią. Mi odszedł przy siusianiu. Jednak nie ma nic wspólnego z wodami bo one mogą się sączyć nawet jak jest czop. Czop może też wcale nie odejść a dopiero przy samym porodzie. Jego zadaniem jest zabezpieczenie dziecka przed bakteriami. Jeżeli pęknie Ci pęcherz płodowy to usłyszysz takie pyknięcie i wody polecą.

Ostatnia edycja:
Tak mi czop odszedł dwa tygodnie przed porodem i wyglądał tak jak piszą dziewczyny,galaretka z krwią.
Obiadem się robi, pogoda jest to trzeba potem trochę z dziećmi iść bo nie wiadomo jak długo potrwa to ciepło.

Miłeg babeczki
Witam nowe mamusie
Świadectwa odebrane,teraz jesteśmy w McD a później kino
Aza upławy mam najczęściej białe,a czop mi otdszedł i za 20 minut wody chlusneły

Bada no widzisz, jednym zaraz chlusną a innym dopiero na porodówce przebijają nawet po odejściu czopu. Widzę, że poród zaczęłaś tak jak ja, z pompą :)))) Na co idziecie do kina? My za tydzień chcemy iść na Transformersów :)

Dzięki za miłe przywitanie:)

Mi czop odszedł po południu, a rano zaczęły wody chlustać;) Maż próbował mi wmówić, że nie trzymam moczu bo na poród przecież za wcześnie;) A i czop u mnie to nie była galaretka z krwią, tylko wyglądało jak mocne mleczne upławy podbarwione brązową krwią, więc byłam pewna, że to nie to.

Ja do kina z córą planuję się wybrać na "jak wytresować smoka 2" w 3d. Mogą być fajne efekty;)

Ste a Twoja córa usiedzi w okularach ? Mój jest młodszy od Twojej o 2 miesiące i w zimie jak poszłam z nim na krótki film 4D to on zdjął okulary i siedział bez.

reklama
Pierwszy raz na filmie 3d byliśmy jak miała 2,5 roku. Wtedy wytrzymała do połowy filmu a drugą połowę bez okularów oglądała;) Drugi raz bylismy rok temu w wakacje i wytrzymala prawie cały film, dopiero jakiej 15 min przed końcem zdjęła. Może teraz się uda cały seans..Tylko ona zawsze była wytrwała w kinie/teatrze;) Na teatrzyk dla dzieci wzięłam ją jak miała równo dwa latka i jak się skończył spektakl to nie chciała wyjść i wolała "jesce raz jesce!":)

Do góry