reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

femme fatal my póki co wstępnie na kwiecień przyszłego roku, ale, że zaręczyn jeszcze nie było to kto wie :D różnie może być ;)

ja dziś na obiadek gołąbeczki a po obiadku sok z pomarańczy świeżo wyciskany w domku :) mniami

reklama
Dla mnie nie było opcji żeby moje dziecko miało inne nazwisko niż ja ;-)

A dla mnie nie było opcji, żeby dziecko miało inne nazwisko, niż ojciec, bo później ono się będzie musiało tłumaczyć, czemu tak jest... Z resztą przy ślubie nawet chwili się nie zastanawiałam, machinalnie w papierach wpisywałam, że i ja i dziecko będzie miało nazwisko męża :-D
Ja się nie spotkałam z zakazem seksu :-D

W Lidlu kupiłam bluzeczki, ale wzięłam S, bo Mki były jakieś takie strasznie wielgachne :szok:
I kupiłam na spróbowanie ich krem przeciwzmarszczkowy, wygrał jakiś tam ranking kremów, ponoć lepszy od Loreala i innych drogich, reklamowanych mazideł :tak:

A z innego niż matka by nie musiała się tłumaczyć? :p tym bardziej ze to ja z nią zawsze byłam tatuś nie koniecznie ;-) ale nie chce mi się zagłębiać w przeszłość bo była dość burzliwa ;-)

U was też taka leniwa sobota? Ja z łóżka to tylko na siku wychodzę nic mi się nie chce

Ja też nie myślałam nawet nad tym by dzieci miały inne nazwisko. Ja mam dwuczlonowe a dzieci tylko męża.

Natomiast uważam ze jak kobieta jest panna dziecko powinno mieć nazwisko matki. Różnie bywa. Mam dwie koleżanki które chcą uzyskać sądowa zgodę na zmianę nazwiska dzieciom na ich.

Mam intymne pytanie. Odczuwacie może jakieś pieczenie,napięcie przy korzystaniu z toalety?

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka

mama blogerka ja z kolei uważam, że to każdego prywatna sprawa :) tak jak mówiłam planujemy chrzest i ślub razem, więc długo nie będę nosić innego nazwiska niż dzidzia. jeśli chodzi o toaletę ja nie mam żadnych niemiłych odczuć. ponoć tantum rosa jest dobra w tych tematach, nie wiem tylko jak to w ciąży, pewnie warto skonsultować z lekarzem, być może jakaś drobna infekcja się wdarła

femme fatal, przepraszam, dopiero później doczytałam, że nie byłaś swojego faceta pewna :zawstydzona/y: W takiej sytuacji to jasne, że też bym dziecku nie dała nazwiska po ojcu nie wiedząc, czy za pół roku w ogóle będzie w moim życiu :tak:

Mama Blogerka, nie, nic takiego u siebie nie czuję... Masz rację, panna powinna dać po sobie nazwisko, chyba, że ślub lada moment albo w bliskich planach, wtedy szkoda się motać po kilku miesiącach ;-)

Nic tylko lezec i jesc ;-)

Całe dnie nie robię nic innego :-:)-:)-(

Tak clotrimazol jest super na wszystkie te piekące sprawy.
Ale właśnie mam ulotkę pod ręką i jest tu napisane, że w ciąży może być stosowany tylko, gdy w opinii lekarza jest to zdecydowanie konieczne.
Więc nie wiem ...

reklama
Ja też nie odczuwam żadnych pieczeń itp... Koniecznie do lekarza to pewnie jakaś infekcja w ciąży często się zdążają z Niną tez miałam ;-)

Nulini nie ma za co ;-)

Jeny laski leżące współczuję :-/ ja juz po jednym dniu mam dosyć

Do góry