reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Nieobecna dziekuje za powitanie. Wszystkim dziekuje, bo bardzo tu fajnie.

Daggi jeśli chcesz, możesz założyć taką tabelke na specjalnie utworzonym prywatnym koncie na Google docs. Wtedy kazda z nas mogłaby ja edytowac. Obcy nie mający linka, nie mieliby dostępu, a bylaby czytelna. Jeśli pomysł by się Wam spodobał chetnie pomoge w założeniu.

Agulqa_b współczuje koszarów. Ja tez jestem zestresowana. Leczyliśmy się bardzo długo. Przeszłam 3 nieudane In vitro i teraz traktujemy to dziecko jak nasz największy cud. Boje się każdego usg, czy będzie dobrze.

Femme fatal u mnie zakaz totalnyna dlugo (Az do porodu). Zreszta maz używał do woli 7 lat, wiec mala przerwa odświeży związek ;)

Yggam1 ja stosowalam w 6 tc. Lekarz mowil, ze spokojnie mogę brac. Dzwonilam, bo tez mnie ulotka wystraszyla.masc pomogla ekspresowo.

Perelka my staralismy sie tylko rok, mowie tylko choc dlanas to dlugo, ale wiem ze wiele z Was mialo dluzsza droge z wieloma niepowodzeniami. Mimo wszystko bobas jest upragniony i wyczekanymwiec kazda wizyta w wc to strach przed krwawieniem i w nocy tez potrafie sie budzic i sprawdzac przescieradlo czy nie zmienilo sie w czerwone. Staram sie mysle pozytywnie, czasem jedhak jest ciezko dlatego nie moge sie juz doczekac stycznia bo strasznie mi wie dluzy

Jeny dziewczyny a ja się przejmuje złym samopoczuciem :-/:zawstydzona: takie przejścia i problemy szok :-(
My jak się staraliśmy rok czasu to nic... Później zaszłam po odstawieniu tabletek i szybko poronilam nawet na usg nic jeszcze nie było gdyby nie test bym nie wiedziała nawet no i teraz wpadka... Z której się bardzo cieszę bo świadomie to bym się pewnie za szybko nie zdecydowała ;-)

My chcieliśmy trójke dzieci co 3 lata. Na poczatku szlo zgodnie z planem, a później jak krach na giełdzie... Jak tapnelo to mocno i nadlugie lata. Juz prawie stracilismy nadzieje. O pierwsze staralismy sie 10 mcy i wydawalo mi ie wtedy, ze to baaaardzo długo ;) Wogóle to myślalam, ze wystarczy uprawiac sex w dni plodne i zaraz jest sie w ciazy. Jak widac u mnie nie dzialalo ;)

Czesc Perelka! My sue staralismy prawie poltora roku, z testami owulacyjnymi w rece, pomiarami obserwacjami I dlugo dlugo czas nic, az wkoncu sie udalo. My juz rozwazalismy ivf I nawet surogatke, juz naprawde schizowalam :(
Dziewczyny, ja NP czesto po antybiotukach dostawalam grzybicy, ktora sobie lubila piwracan nawet jak antybiotykow nie bralam. Tutaj jest taki Lek Canesten ktory sklada sie z masci clotrimazol oraz takuej pigulki dopochwowej. Podczas staran z obawy, ze moze zaszlam w ciaze I zeby jak najmniej szkodzic dzidziusiowi, stosowalam tylko nasc zewn bez pigulki I zawsze pomagalo. Jak Apytalam lekarza to mi powiedzial ze ten Lek jest bezpieczny w ciazy.

A co do kiszmarow to ja nie mam, ale mam strasznie dziwne sny oraz dlugo nie moge zasbac bo mysle o dzidzi I tez za przy kazdej wizycie w toalecie sprawdxam czy nie krwawie :) zwladzcza w dni kiedy mnie pobolewa brzuch I mam takie ciagnaco-okresowe uczucie.

Ostatnia edycja:
Dzien dobry niedzielnie :-)

Ja tez czytalam ze z Clitrimazolem w ciazy trzeba ostroznie
Indi ja tez mam dziwne sny i o dziwo codziennie je pamietam

agulqa_b akurat nie miałam na myśli Ciebie tylko pary gdzie nie ma sprecyzowanych planów na przyszłość

Chyba się.przejdę do.lekarza z.tym moim pieczeniem. I tak będę dziś w lux med bo.mam gardło zawalone,z nosa.się.leje i doszła gorączka 38.3

A co do starań to ja nigdy nie zabezpieczalam się. Przez 6 lat w ciążę nie zaszłam. Potem robiłam testy owulacyjne i nic, Poszłam na badania. Wyszło lekkie zaburzenie hormonów j kazali się mężowi Przebadać. W sobotę miał jechać na badanie nasienia. Był bardzo zestresowany. A w piątek okazało się ze jestem w ciąży.:-)

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka

perelka sam sex w dni płodne wystarczy laskom, które nie chcą być mamami ;) wtedy od razu zaskakują ;) my jako te, które chcemy musimy mieć pod górkę niestety

indi my byliśmy na etapie, że jeśli przez dłuższy czas się nie uda to adopcja

mama blogerka
ja zaczęłam chodzić do lekarza na monitorowanie owulacji, zapisał mi przy okazji jakie badania hormonalne mam zrobić w kolejnym cyklu no i umówiliśmy od razu Ł na badanie nasienia dokładnie na 7maja. 2maja z testu wiedzieliśmy, że jestem w ciąży, 6 lekarz potwierdził. ja nie zdążyłam zrobić badań hormonalnych, a Ł badania nasienia.

dziewczyny jak dziś powitali Was Wasi mężczyźni? ja z rana leżąc w łóżku poprosiłam Ł by otworzył okno. wielkie było moje zdziwienie jak nie zauważył doniczki z kaktusem i spadła mi prosto na głowe. generalnie całe obie ręce i pół czoła miałam w kolcach od kaktusa. powitanie jak żadne inne...

reklama
cześć kochane mamusie oczywiście gratuluje nowej mamie Perełka szacun
Doggi to chyba ty pisałaś że masz wrażenie iż wyczuwasz ruchy ja wczoraj dałabym sobie rękę odciąć że czuje delikatne muśnięcia maluszka aż jutro zapytam lekarza czy to możliwe :-D
Życze udanej spokojnej niedzieli

Do góry