reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Pyscek witaj!!!:) taka piekna pogoda taki gorac a ja sil nie mam nawet na spacer ale moze wyjde na osiedlowy plac zabaw ,czekalam na taka pogode zeby wyjsc na rolki a tu klapa lepiej nie ryzykowac..ja dzis znow sie zakupowalam u nas jak wsponialam sa takie cos jak pchli targ i bywaja w soboty i niedziele jak jest piekna pogoda ..

reklama
Maya31 gorąco, piękna pogoda? Ja już zapomniałam co to znaczy :/ u nas dosłownie od rana, bez przerwy leje :/ jestem wykończona tym siedzeniem w domu :/

Pyscek witaj;) Ja mama jeden dzień mniej na suwaczku, a mi lekarz wyliczył termin porodu na 6 stycznia. A według internetowych kalkulatorów wychodzi różnie od 2 do 6 stycznia. Także ja już nie wiem.

Ja właśnie wróciłam od teściów. Zawsze mi muszą ciśnienie podnieść;)

U nas zimno strasznie. Grzanie zarzucili już chyba dwa tygodnie temu i teraz blok jest wyziębiony. Jak ja zawsze w koszulce po domu chodzę, tak teraz w swetrze i skarpetach, a dalej zimno. Nie wspomnę już o Filipie, który z gilami do pasa lata.

A u mnie pogoda się ładna zrobiła, ale co z tego jak ja i dzieciaki chorzy jesteśmy :( Możemy jedynie na balkonie chwilkę słonka poużywać.
A jeszcze co do kalkulatorów to mu tydzień ciąży niby wylicza prawidłowo, ale termin porodu już różnie.
W jednym wychodzi 17.01, a w drugim 20.01.
Jednak idąc starą metodą wyliczania (data OM + 7 dni - 3 miesiące) wychodzi właśnie 20.01 :)

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Licząc tą metodą co Alecta, wychodzi właśnie 6 styczeń. Według USG wychodzi, że dzieciaczek jest o trzy dni starszy i tak by się pokrywało z owulacją, ale lekarz zostaje jednak przy terminie ostatniej miesiączki. A tak naprawdę wszystko okaże się w styczniu;)

Filipiamama to Ty kochana możesz urodzić równie dobrze w grudniu,czego Ci nie życzę ,ale to dziecko zadecyduje :tak:

U mnie tak lekarze wyliczają ptp jak pisze Alecta

Witam nowe mamusie :)
U mnie problem obiadu też się rozwiązał, mąż w pracy na 24h, chłopaki lubią hamburgery domowej roboty, teściowa przywiozła pierogi, a ja jeszcze sałatkę machnęłam szybko: z tuńczyka, ogórka i makaronu.
Zrobiłam dzis drugi test, tak dla pewności, i wyszła wielka, gruba krecha, taka jak ta kontrolna.
Coraz więcej nas chorujących:-:)-( Ja zdycham, nie wiem już, co mam robić, jak się leczyć.

Mcperal jak się czujesz?? odezwij się??
maksik a co u Ciebie??

reklama
Wiecie co? Teraz sobie tak przeanalizowałam, że licząc tak jak podaje Alecta, to może i wychodzi 6 stycznia, ale w odejmowaniu trzech miesięcy nie uwzględniliśmy lutego, który ma 28 dni;) No i wychodzi 3 styczeń;) Chyba przy następnej wizycie zwrócę na to uwagę panu doktorowi;)

Do góry