reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2015

demolka2 tylko jak 2 razem poroniłam, to powiedział, że to się zdarza. Młoda jestem, pewnie stres itp.
Dlatego wolę zapytać was co o tym myślicie i czy zmienić gina. Bo jak wcześniej miał takie podejście to teraz nie wiadomo jak mnie przyjmie tym razem.
Powie,że jeszcze mogę okresu dostać, że może za szybko przyszłam ;/:wściekła/y:
A ja tak bardzo czekam na tego maluszka :happy:

reklama
karowita mi też lekarz powiedział,że tak się zdarza,ale gdyby to się powtórzyło jak u Ciebie po raz drugi,to też bałabym się,ja po 1 poronieniu i to wczesnym i mam stracha,więc idź do gina i może rzeczywiście do innego.

Karowit witaj.
U mnie było tak. Pierwszą ciążę poroniłam, w drugiej od samego początku duphaston i urodził się Filip. Teraz na początku lekarz nic nie dał, zaczęłam plamić i zapisał luteinę, tłumacząc, że efekty te same. No ale plamienia minęły.

Karowit 76 my staraliśmy się 4 lata o dzidzie po stracie pierwszej lekarz nawet się nie zastanawiał tylko od razu dał mi receptę. Leki nie zaszkodzą a wręcz przeciwnie dają większe szanse na pozostanie maleństwa z Tobą a widzę że już się martwisz tak jak ja, więc nie ma nad czym się zastanawiać tylko dzwoń do gina,będziesz spokojniejsza

Dzięki dziewczyny za wsparcie :*
Tak jak mówicie, umówię sie jutro do gina i poproszę o tabletki.
3 strata by mnie chyba dobiła ;/ tym bardziej,że jak widzę mamusie z brzuszkami lub wózkami to mi smutno i nie mogę się doczekać swojego maleństwa.

Dziewczyny, kiedy Wy to piszecie???
karowit zawsze to lepiej iść do ginka, psychicznie będziesz czuła się lepiej i nie zamartwiała się cały czas, a przecież nas spokój jest również ważny dla maluchów.

U mnie pojawiały się zachcianki, ale myślałam, że to przed okresem:baffled::zawstydzona/y: Czegoś mi się chce, za chwilę mija, jedyny co chciałabym non stop to Mirinda, no ale bez przesady, wartości odżywczych to nie ma żadnych no i tyłek rośnie

heja.

padam na sam ryjek. 2 spotkanie przedkomunijne za nami. Myslalm ze rozerwe syna swojego. Booooziu ja cierpliwosci nie mam. Na komunii to ja wyjde z siebie. Dzieci nie bedą siedzialy z rodzicami i to mnie przeraza.. bo ja musze być blisko F. tym bardziej ze on ma moment ze zapomina sie ze w kosciele walczyc np nie mozna.

no ale dziś luuuz. ksiadz sie nie obrazil i nie wyszedl wczesniej ze spotkania :)

Dziewczyny, ja tez jestem po poronieniu ale zadnego dupghastonu teraz nie dostalam. sama z siebie biore tylko nospe na te skurcze. zresztą lekarka nawet nie pytala ktora ciąza, czy coś takiego. kazala przyjsc za 2 tyg. na sprawdzenie.

i u mnie zachcianka sie pojawila. gazowana woda. non stop moge pić :)

Renata Ty już będziesz spokojna po Komunii, a ja dopiero będę się stresować :) Od przyszłego tygodnia czekają mnie spotkania, no ale akurat jeśli chodzi o starszego syna, to jestem mega spokojna. Grzeczny, opanowany, ambitny (jakby od innej matki;-)), za to młodszy, to dopiero tornado, wszędzie go pełno, niczego się nie boi i najważniejsze jest jego zdanie, wszystko jest ok dopóki każdy uważa tak jak on. Aż się boję pomyśleć, co może wykluć się w trzecim dziecku.

Ja też nie biorę żadnych leków, jedynie folik sobie wczoraj kupiłam. I czekam... czekam, oswajam się z myślą :)

Witam się dobrymi wieściami. Wczoraj na usg widziałam swoje berbeciątko, małe to takie :) Kolejna wizyta 9 czerwca. 12 jadę do Wrocławia na badania prenatalne więc kciuki się przydadzą za dobre wyniki :)
Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze.

Któraś tu pisała o smakach na mirinde? Któraś na gazowane? (Przepraszam, to już demencja:p ) Ja za to na coca-colę co wcześniej piłam tylko do drinków a tak to nie bardzo za nią przepadałam. Ojjjj i cały czas mogłabym jeść kabanosy :p

reklama
Jezyk- dlatego umówię się jutro i będę spokojniejsza :)
Ja przed staraniami o tą ciąże brałamjuż 3 miesiące wcześniej kwas foliowy więc może pomoże. 3 majcie kciuki :)
Co do zachcianek to słyszałam, że są najróżniejsze :)
Mój mężczyzna się śmieje, że ja i bez ciąży miałam zachcianki ;p:happy:

Do góry