reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

demolka2 tylko jak 2 razem poroniłam, to powiedział, że to się zdarza. Młoda jestem, pewnie stres itp.
Dlatego wolę zapytać was co o tym myślicie i czy zmienić gina. Bo jak wcześniej miał takie podejście to teraz nie wiadomo jak mnie przyjmie tym razem.
Powie,że jeszcze mogę okresu dostać, że może za szybko przyszłam ;/:wściekła/y:
A ja tak bardzo czekam na tego maluszka :happy:

reklama
karowita mi też lekarz powiedział,że tak się zdarza,ale gdyby to się powtórzyło jak u Ciebie po raz drugi,to też bałabym się,ja po 1 poronieniu i to wczesnym i mam stracha,więc idź do gina i może rzeczywiście do innego.

Karowit witaj.
U mnie było tak. Pierwszą ciążę poroniłam, w drugiej od samego początku duphaston i urodził się Filip. Teraz na początku lekarz nic nie dał, zaczęłam plamić i zapisał luteinę, tłumacząc, że efekty te same. No ale plamienia minęły.

Karowit 76 my staraliśmy się 4 lata o dzidzie po stracie pierwszej lekarz nawet się nie zastanawiał tylko od razu dał mi receptę. Leki nie zaszkodzą a wręcz przeciwnie dają większe szanse na pozostanie maleństwa z Tobą a widzę że już się martwisz tak jak ja, więc nie ma nad czym się zastanawiać tylko dzwoń do gina,będziesz spokojniejsza

Dzięki dziewczyny za wsparcie :*
Tak jak mówicie, umówię sie jutro do gina i poproszę o tabletki.
3 strata by mnie chyba dobiła ;/ tym bardziej,że jak widzę mamusie z brzuszkami lub wózkami to mi smutno i nie mogę się doczekać swojego maleństwa.

Dziewczyny, kiedy Wy to piszecie???
karowit zawsze to lepiej iść do ginka, psychicznie będziesz czuła się lepiej i nie zamartwiała się cały czas, a przecież nas spokój jest również ważny dla maluchów.

U mnie pojawiały się zachcianki, ale myślałam, że to przed okresem:baffled::zawstydzona/y: Czegoś mi się chce, za chwilę mija, jedyny co chciałabym non stop to Mirinda, no ale bez przesady, wartości odżywczych to nie ma żadnych no i tyłek rośnie

heja.

padam na sam ryjek. 2 spotkanie przedkomunijne za nami. Myslalm ze rozerwe syna swojego. Booooziu ja cierpliwosci nie mam. Na komunii to ja wyjde z siebie. Dzieci nie bedą siedzialy z rodzicami i to mnie przeraza.. bo ja musze być blisko F. tym bardziej ze on ma moment ze zapomina sie ze w kosciele walczyc np nie mozna.

no ale dziś luuuz. ksiadz sie nie obrazil i nie wyszedl wczesniej ze spotkania :)

Dziewczyny, ja tez jestem po poronieniu ale zadnego dupghastonu teraz nie dostalam. sama z siebie biore tylko nospe na te skurcze. zresztą lekarka nawet nie pytala ktora ciąza, czy coś takiego. kazala przyjsc za 2 tyg. na sprawdzenie.

i u mnie zachcianka sie pojawila. gazowana woda. non stop moge pić :)

Renata Ty już będziesz spokojna po Komunii, a ja dopiero będę się stresować :) Od przyszłego tygodnia czekają mnie spotkania, no ale akurat jeśli chodzi o starszego syna, to jestem mega spokojna. Grzeczny, opanowany, ambitny (jakby od innej matki;-)), za to młodszy, to dopiero tornado, wszędzie go pełno, niczego się nie boi i najważniejsze jest jego zdanie, wszystko jest ok dopóki każdy uważa tak jak on. Aż się boję pomyśleć, co może wykluć się w trzecim dziecku.

Ja też nie biorę żadnych leków, jedynie folik sobie wczoraj kupiłam. I czekam... czekam, oswajam się z myślą :)

Witam się dobrymi wieściami. Wczoraj na usg widziałam swoje berbeciątko, małe to takie :) Kolejna wizyta 9 czerwca. 12 jadę do Wrocławia na badania prenatalne więc kciuki się przydadzą za dobre wyniki :)
Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze.

Któraś tu pisała o smakach na mirinde? Któraś na gazowane? (Przepraszam, to już demencja:p ) Ja za to na coca-colę co wcześniej piłam tylko do drinków a tak to nie bardzo za nią przepadałam. Ojjjj i cały czas mogłabym jeść kabanosy :p

reklama
Jezyk- dlatego umówię się jutro i będę spokojniejsza :)
Ja przed staraniami o tą ciąże brałamjuż 3 miesiące wcześniej kwas foliowy więc może pomoże. 3 majcie kciuki :)
Co do zachcianek to słyszałam, że są najróżniejsze :)
Mój mężczyzna się śmieje, że ja i bez ciąży miałam zachcianki ;p:happy:

Do góry