reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2015

Mama Blogerka, zdrówka dla Domi!!!

Ingi, ja po 2 godzinach od posiłku mam takie ssanie i burczenie, że masakra! :szok: Wczoraj o 20 zjadłam 2 kanapki na kolację i myślę sobie "obżarłam się jak świnia", a o 22 już mnie skręcało :baffled:

Ja w niedzielę miałam +2,8kg, ale dziś już widać skutki jazdy na rowerze i ćwiczeń, na dobry początek -0,3kg, cieszy mnie to bardzo, bo apetyt mam POTWORNY!!!
Mogłabym tylko jeść, jeść i jeść... WSZYSTKO...

reklama
Hej wam

Wczoraj wpadli znajomi powiedzieliśmy dłuuuugo i dziś chodzę jsk zombie na pół śpię a od 11 obiad robię tak mi żwawo idzie robota :D

Co do wagi u mnie prawie 1kg mniej i apetyt mam do 17 jem jem i jem a potem już tylko mam ochotę na jakieś jabłka, pomarańcze ogólnie owoce i warzywa na surowo

Dziewczyny z kłopotem z,Aparciami, sokowirówka i z rana na czczo taki soczek walnąć z marchewki i jabłka ja pół szklanki wypiłam i juz leciałam do łazienki!!!!! A smak nie zatem ziemi (mąż mi taki ładny urodzinowy prezent zrobił i kupił mi sokowirówkę :) )

Ojj Nulini, to ja będę rekordzistką jeśli chodzi o ilość kilogramów na plusie a Ty zajmiesz drugie miejsce :D Bo ja to się w ogóle nie ruszam :/ Skoro w pierwszej ciązy mimo pracy i dużej ilości ruchu aż do 7 miesiąca przybyło mi 18 kilo, to teraz ze 25 jak nic. No ale jak tu nie jeść jak żołądek sam woła? Aż się boję wejść na wagę. ;) Pocieszam się, że na twarzy mam tyle wulkanów, jakbym ospę miała, że one chyba ze 3 kilo ważą ;)

dziewczyny
przeglądam tematy w wątku mam styczniowych i tak się zastanawiam czy nie założyć osobnego tematu odnośnie naszego samopoczucia...
zachcianek i lęków
w każdym temacie czytam że są dziewczyny które a to są bardzo głodne a to z kolei nie mają apetytu jedne są spokojne i cierpliwe innym zaczyna tej cierpliwości brakować... wiadomo hormony
taki temacik w którym mogły byśmy sobie ponarzekać i pocieszać się wzajemnie;-)
jak myślicie?

Werm - to o czym będziemy pisać na głównym jak wszystko podzielimy? ;) Jak dla mnie jest to zbędne, za dużo tych tematów będzie a pewnie potem jeszcze inne dojdą.

Doggi - soczek z rana jest super. A najlepiej jeszcze dodać kawałek selera - super działa oczyszczająco i wycieczka do wc gwarantowana. ;)

Doggi - soczek z rana jest super. A najlepiej jeszcze dodać kawałek selera - super działa oczyszczająco i wycieczka do wc gwarantowana. ;)

nie próbowałam, ale brzmi ciekawie :D

Dziewczyny z kłopotem z,Aparciami, sokowirówka i z rana na czczo taki soczek walnąć z marchewki i jabłka ja pół szklanki wypiłam i juz leciałam do łazienki!!!!! A smak nie zatem ziemi (mąż mi taki ładny urodzinowy prezent zrobił i kupił mi sokowirówkę :) )

ja chyba właśnie takimi sokami wszystko sobie wyregulowałam. jak dowiedziałam się o ciązy to piłam min raz dziennie. bardzo dobry też pomarańczowy. później jakoś przestałam jak do łóżka się położyłam. na zakupy nie chodzę a moi średnio owoce kupują :/ w każdym razie polecam

Ingi, ja po 2 godzinach od posiłku mam takie ssanie i burczenie, że masakra! :szok: Wczoraj o 20 zjadłam 2 kanapki na kolację i myślę sobie "obżarłam się jak świnia", a o 22 już mnie skręcało :baffled:

mam tak samo. 2kolacje to minimum ;) niestety ja nie mam wagi :(

agulpa prostowanie miałam robione jakiś czas temu, raz na miesiąc czy dwa chodziłam na takie maski z kreatyną i po tym się prostowało ale to co innego bo krócej i dużo taniej itd. Chyba odpuszczę, będę miała trochę siana haha. Ja 2 kwietnia miałam malowane a chodzę średnio co 3 miesiące i już z przyzwyczajenia nie lubię dużych odrostów. Tym bardziej że mam swoje dużo ciemniejsze niż malowane.

duzo taniej tzn? ile płaciłaś jeśli mogę spytać? ja swoje też mam ciemniejsze i taki mysi blond. ale jakoś daję rade. nigdzie nie chodzę więc przed lustrem często nie staje ;p

Ewi super masz włoski! kolor śliczny (ja też w blond idę ale ze względu na kasę farbuje sama więc wszystkie tak samo). ja też słyszałam, że keratyny w ciąży nie można, za dużo chemii zapachów szkodzących itp. w ogóle Wy wszystkie macie takie śliczne długie włosy. eh.. marzenia :(

nieobecna nie będziesz sama ( z tyciem) ja już ze 4 kg przytyłam i wolę się nie ważyć,ale cóż zrobić :-D
też chodziłam na baleyage do fryzjera taki w blond odcieniach,ale przestałam, bo za moje włosy do połowy pleców już płaciłam 180 zł ,a włosy rosną mi szybko i musiałabym chodzić co 2 miechy,więc teraz zmieniłam kolor na czekoladowy brąz i sama farbuje za 25 zł co miesiąc :happy2:

nieobecna, no właśnie ja po ciuchach nie widzę tych +2,5kg, ale cycki MELOOONY :baffled: Ja w pierwszej +19kg, przy kompletnym braku ruchu, strasznie się boję powtórki :-( Jeszcze z moją tendencją do tycia :-(

agulqa, ciesz się, że nie masz wagi! Ja mam i codziennie się dołuję...

bada.m wyobraź sobie jsk mi szybko włosy rosną, ja do fryzjera co miesiąc i to juz jest tak ze juz odrost 4-5 cm na oko to jest masakra :/

reklama
Do góry