reklama
Indi a ja właśnie nie mogę znieść zapachu odświeżacza do powietrza, płynu do zmywarki (wszystkie naczynia mi śmierdzą), ajaxu do mycia podłogi itp. Wczoraj byli u nas rodzice i mama miała nowe perfumy, niby delikatne i siedziała dość daleko ode mnie ale o mało co bym jej nie wyprosiła hehe ;-)
co do rewolucji jelitowych to ja mam zaparcia niestety, chociaż piję dużo wody, jem owoce itp. Nigdy nie miałam z tym problemu, a może to przez jakiś lek... podobno żelazo tak działa a ja biorę...
co do rewolucji jelitowych to ja mam zaparcia niestety, chociaż piję dużo wody, jem owoce itp. Nigdy nie miałam z tym problemu, a może to przez jakiś lek... podobno żelazo tak działa a ja biorę...
Maadlen- może tak być że przez całą ciążę będzie pobolewalo, ja tak mam, a do tego jeszcze bóle w krzyżu.
Mdłości też mogą się utrzymywać całą ciążę niestety.
Wzdęcia i gazy tez mam.
Dziewczyny a ten veet to nie piecze was tam potem?bo przyznam, że mam dość golenia i spróbowałabym tego kremu.
A ja zaliczylam 10 tydzień
Mdłości też mogą się utrzymywać całą ciążę niestety.
Wzdęcia i gazy tez mam.
Dziewczyny a ten veet to nie piecze was tam potem?bo przyznam, że mam dość golenia i spróbowałabym tego kremu.
A ja zaliczylam 10 tydzień
Przepraszam ze nie edytuje, ale jeszcze nie umiem na telefonie.
Emilchen- jakbys miała naprawdę mocne i długotrwałe zaparcia to popros gina o syrop. Ja w pierwszej ciąży meczylam się strasznie i dopiero lekarz mi pomógł i ochrzanila mnie że tak długo się meczylam.
Alecta- a ten twój szef to nie ma dzieci? Że takie głupie wizje roztacza?
Emilchen- jakbys miała naprawdę mocne i długotrwałe zaparcia to popros gina o syrop. Ja w pierwszej ciąży meczylam się strasznie i dopiero lekarz mi pomógł i ochrzanila mnie że tak długo się meczylam.
Alecta- a ten twój szef to nie ma dzieci? Że takie głupie wizje roztacza?
McPearl
Fanka BB :)
emilchen, tak żelazo ma niestety działanie silnie zapierające. Jak w poprzedniej ciąży brałam żelazo to już była kompletna katastrofa...
bada m.
Jezyk nie ,nie piecze,a golić się w tamtym miejscu to już widzę jak bym się pocieła
Ja za to bekam ,co chwilę mi się odbija i to całkiem głośno
Ja za to bekam ,co chwilę mi się odbija i to całkiem głośno
agulqa_b
Dziewczyny, a który to ten veet do miejsc intymnych, bo powiem szczerze, że już mam dość maszynki.
ja uzywam niebieskiego, on chyba do skory wrazliwej czy jakos tak
Emilchen mnie też kuje, łaskicze, rozciąga a to z lewej a to z prawej. ..staram się nie przypisywać tego czemuś złem mimo ostatnich przeżyć. Dopóki nie ma plamienia i krwawienia to jest ok
pytalam mojego gina, mowi ze jesli nie jest ostry bol, tylko taki hmm do przezycia i ze czujesz ze cie od srodka rozpycha to norma. macica rosnie
ja dziś zgodnie z usg zaczynam 2 trymestr i 13 tydzień allleluja
i mam coraz mniej mdłości takze kobitki glowa do gory juz niedługo. Ale za to teraz mam mega wzdęcia, gazy no i zaparcia :-( i niestrawność wiec bardzo uważam na to co jem.
ja zaczynam juz w srode a gazy i zaparcia mam od samego poczatku :/
Mdłości na szczęście już nie mam, ale jestem okropnie słaba. Może to też elekt ciśnienia, bo chyba mamy niż i jest okropnie niskie
mam to samo, ale mysle ze u mnie tez brak ruchu robi swoje. ciagle lezenie, miesnie nie pracuja to jak wstaje nogi mam jak z waty
mdłości z tego co wiem to też jest sprawa indywidualna.
dokladnie, ja na szczescie nie mam mega silnych, czasem jednak sa takie ze caly dzien do d...
Jezyk ma dwójkę dzieci i w dodatku jego żona jest położną.
To jest typ człowieka, który tylko w swoją kieszeń patrzy i najlepiej jakby się pracowało na pół etatu po 8h dziennie i bez urlopu.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
To jest typ człowieka, który tylko w swoją kieszeń patrzy i najlepiej jakby się pracowało na pół etatu po 8h dziennie i bez urlopu.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
agulqa_b
nie lekcewaz tego. czytalam na necie i w szpitalu mowili ze od zaparc moga powstac krwiaki. jakby nie bylo meczysz sie w wc i silujesz... ja teraz sie nie zmuszam. wole dluzej posiedziec, zjesc jablko pokombinowac byle zadna krwinka nie pekla
reklama
jezyk a jaki to syrop? gin mi poleciła takie specjalne czopki , nienawidzę czopków ale czego się nie robi...czopki EvaQu czy coś w tym rodzaju, trzeba z nim pochodzić tak z 20 minut i wtedy jest łatwiej pozbyć się balastu.
agulqa no staram się nie na siłę, biorę te czopki, bo też dostałam zakaz jakiegokolwiek parcia - moja lekarka jest jak wspominałam trochę nadgorliwa ;-) ale akurat tu ma pewnie rację
A dłuższe posiedzenie mi nic nie daje... jem śliwki suszone, czasem jabłko, piję wodę... ale powiem szczerze, że wydaje mi się, że bez czopka nie dałabym rady...
agulqa no staram się nie na siłę, biorę te czopki, bo też dostałam zakaz jakiegokolwiek parcia - moja lekarka jest jak wspominałam trochę nadgorliwa ;-) ale akurat tu ma pewnie rację
A dłuższe posiedzenie mi nic nie daje... jem śliwki suszone, czasem jabłko, piję wodę... ale powiem szczerze, że wydaje mi się, że bez czopka nie dałabym rady...
Ostatnia edycja: