reklama
McPearl
Fanka BB :)
Żelka, mega to też nie był ;-) przytyłam raptem 9 kg. Ale do końca dawałam radę sama zakładać sobie buty i się w łazience oporządzać ;-)
Ja w tej ciąży też wyjątkowo na owoce jestem. Z Mikołajem to najczęściej słodycze szły w ruch...ale mnie dizsiaj lewa pachwina ciągnie. Położyłam się na godzinkę ale coś nie pomaga
Ja w tej ciąży też wyjątkowo na owoce jestem. Z Mikołajem to najczęściej słodycze szły w ruch...ale mnie dizsiaj lewa pachwina ciągnie. Położyłam się na godzinkę ale coś nie pomaga
nieobecna87
Aaaaaale fatalny dzisiaj dzień mam. Od rana chce mi się ryczeć (i co jakiś czas sobie wyję), czepiam się Męża bez powodu. Nie wiem czy to ta pogoda czy hormony.
A dziś na obiad racuchy drożdżowe z jabłkami. Jedyny plus tego dnia
Spokojnego popołudnia laski!
A dziś na obiad racuchy drożdżowe z jabłkami. Jedyny plus tego dnia
Spokojnego popołudnia laski!
Hej, witam się i ja.
U mnie dziś na obiad naleśniki na słodko i do tego bób - super dobrany zestaw
A mdłości to mnie nie opuściły od 5 tygodni nawet na jeden cały dzień ech :-( w ostatnim czasie mam tak, że z rana spoko, nawet tak do obiadu, ale już po obiedzie do samego pójścia spać mnie męczą...
McPearl takie ciągnięcie to chyba nic takiego, wszystko się powiększa dla dzidzi. Ja mam zawsze problem z interpretacją jak mnie kłuje podbrzusze - nie boli i nie ciągnie tylko kłuje, zawsze się zastanawiam, czy to coś niepokojącego czy norma?? Ma tak któraś?
U mnie dziś na obiad naleśniki na słodko i do tego bób - super dobrany zestaw
A mdłości to mnie nie opuściły od 5 tygodni nawet na jeden cały dzień ech :-( w ostatnim czasie mam tak, że z rana spoko, nawet tak do obiadu, ale już po obiedzie do samego pójścia spać mnie męczą...
McPearl takie ciągnięcie to chyba nic takiego, wszystko się powiększa dla dzidzi. Ja mam zawsze problem z interpretacją jak mnie kłuje podbrzusze - nie boli i nie ciągnie tylko kłuje, zawsze się zastanawiam, czy to coś niepokojącego czy norma?? Ma tak któraś?
Ostatnia edycja:
Megami
Bóg jest szaleńcem ;)
Mnie od kilku dni także często kłuje. Myślę, że to norma :-)
Mdłości na szczęście już nie mam, ale jestem okropnie słaba. Może to też elekt ciśnienia, bo chyba mamy niż i jest okropnie niskie U nas dziś pomidorowa i zaraz ziemniaczki i ryba ;-)
Mdłości na szczęście już nie mam, ale jestem okropnie słaba. Może to też elekt ciśnienia, bo chyba mamy niż i jest okropnie niskie U nas dziś pomidorowa i zaraz ziemniaczki i ryba ;-)
Emilchen, mnie co jakis czas cos pobolewa, kluje albo ciagnie. Lekarz mi powiedzial, ze w zaleznosci od kobiety kazda odczuwa to inaczej, nie ktore sie przyxwyczajaja, innym bole fokuczaja do samego konca. Pomysl sobie, ze twoja macica z czegos wuelkosci sliwki musi sie rozciagnac do tego stopnia, by pomiscic dzidzie wielkisci arbuza na Sam koniec, wiec musi bolec jesli nie krwawisz to raczej wszystko powinno byc OK. Mi zawsze kapiel pomaga, taka z relaksujacym plynem I duza iloscia piany, bardzo wszystko rozluznua
Czyli to nic takiego, to dobrze :-) nie mam żadnych plamień ani krwawień.
Dziś weszłam w 12 tydzień i mam nadziej,ę,że niedługo może i mnie mdłości opuszczą...
Tymczasem próbuję uczyć się do egzaminu, jeszcze nie wyznaczyli terminu, ale to będzie w pierwszej połowie lipca... niby nic strasznego, ale ja zawsze stresowałam się przed ustnymi ;-)
Dziś weszłam w 12 tydzień i mam nadziej,ę,że niedługo może i mnie mdłości opuszczą...
Tymczasem próbuję uczyć się do egzaminu, jeszcze nie wyznaczyli terminu, ale to będzie w pierwszej połowie lipca... niby nic strasznego, ale ja zawsze stresowałam się przed ustnymi ;-)
Emilchen, nie mam doswiadczenia, ale w ponoc od 2 trymestru jest lepuej, mdlisci ustepuja I zaczynam sie szybciej przybierac na wadze. Chociaz to jest kwestia indywidualna, pamuetam jak moja kolezanka byla w ciazy, ROK temu dokladnie byly takie upaly, a ona w 5 miesiacu sue z wymiotami meczyla. Az mi jej szkoda bylo
reklama
McPearl
Ja to normalnie ten duphaston wywaliłabym przez okno...jak go normalnie biorę to tak mnie mdli, że to nieporozumienie...mdłości z tego co wiem to też jest sprawa indywidualna. Moja sąsiadka wymiotowała przez całą ciążę, bratowa też dość długo. Mówiła mi tylko, że lody mogła jeść. Po nich nic jej nie było.