reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

McPearl nie strasz :no: ja tam duphastonu nie biorę a też mnie mdli. No chyba, że dopochwowa luteina tez tak działa, w końcu to i to progesteron...

reklama
Bada ja biorę duphston juz miesiąc i do tego luteine i mam rozpiske na miesiąc, odstawiam juz stopniowo te leki. Jeśli krótko to raczej nie ma takiej miesięcznej procedury :-)

ja dziś zgodnie z usg zaczynam 2 trymestr i 13 tydzień allleluja :-)
i mam coraz mniej mdłości :-)takze kobitki glowa do gory :-) juz niedługo. Ale za to teraz mam mega wzdęcia, gazy no i zaparcia :-( i niestrawność wiec bardzo uważam na to co jem.

Ostatnia edycja:
Emilchen- ja biorę luteine ale mdłości już nie mam.

Mnie też czasami kluje, ciągnie i pobolewa, ale w każdej ciąży tak mam, więc to standard dopóki nie plamie.

maadlen, nic mi nie mów. Już mój mąż krzywo na mnie patrzy od tych wszystkich bąków. Co prawda jakoś szczególnych zaparć nie mam, bo staram sięo sporą ilość spożywanych warzyw i owoców, ale brzuch mnie boli właśnie tak, jakbym miała problemy...tego nie lubię. Liczę na to, że mdłości też mi niedługo przejdą. Misiek jakoś mi w ciąży odpuścił te mdłości, więc jednak podejrzewam leki o podnoszenie progesteronu do poziomu ich wywoływania. Wracam do poprawiania swojej magisterki :-( bo chłopaki u mamy i mam spokój

Emilchen mnie też kuje, łaskicze, rozciąga a to z lewej a to z prawej. ..staram się nie przypisywać tego czemuś złem mimo ostatnich przeżyć. Dopóki nie ma plamienia i krwawienia to jest ok :-)

jezyk rozumiem ze do końca ciąży można się tego spodziewać:-)? Czy głównie na początku?

McPearl tak re gazy są upierdliwe :-( co innego jak jesteś ze swoimi ale w towarzystwie lubw pracy to mmoże być mmało komfortowe. Ja Jeszcze na dodatek czuje ze a to z lewej a to z prawej normalnie odgłosy z brzucha i ruchy brzucha :-) hehe obrzydliwe

Ostatnia edycja:
Maadlen, wzdecia I gazy to ja mam od samego poczatku, wspolczuje mojemu malzonowi zapachow. Ostatnio biegam tylko z odswiezaczem piwietrza po domu zeby smrody zamaskowac :) zadnych zaparc za to nie mam, u mnie poszlo w druga strone. Dziewczyny, Was od tych bobow nie wzdyma?
Chcialabym juz byc w 2 trymestrze, mi dopiero dzisiaj10 tydzien minal, jak ten czas sie wlecze:(

W wogole to powinnam Was przeprosic, bo ciagle wale literowki, ale zazwyczaj pisze z tel I mi paluchy w litery nie trafiaja I do tego mam autokorekte ang, czesto wysle zanim sprawdze I potem takie rozne dziwne kiszki mi wychodza

Ostatnia edycja:
Czesc Dziewczyny
Mnie tez kluje i pobolewa i troche mnie uspokoilyscie ze nie tylko mnie i ze to normalne :-)
Mdlosci mam i odrzuca mnie niemal od wszystkiego ( poza owocami i slodyczami-niestety)
Co do golenia to ja bikini mam usuniete laserem- naprawde super sprawa,ja polecam Light Sheer
Indi niestety w PL jest zdecydowanie drozszy,nawet jak kupujesz pakiet :-(
Do reszty ciala od lat uzywam depilatora,wiec i bolu nie odczuwam :-)

Przeżyłam!
Za to dowiedziałam się dzisiaj w pracy od koleżanki, że mój genialny szef myśli, że ja do końca grudnia pracować będę.
No chyba go cycki pieką.
Koleś ma wizję, że ja dopiero tydzień przed porodem na zwolnienienie pójdę.
Debil.

Co do włosów to nie zauważyłam żeby jakoś szczególnie rosły.
A szkoda, bo zapuszczam i chciałabym w styczniu móc już kitke zrobić.
Gazy też niestety mam, ale mąż już przyzwyczajony hehe.
Za to mdłości już brak i to mnie cieszy najbardziej :)

Dziewczyny, a który to ten veet do miejsc intymnych, bo powiem szczerze, że już mam dość maszynki.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Kurcze jak wy już daleko zazdroszczę ja dopiero 8 tydzień dzisiaj skończyłam :dry: w poniedziałek wizyta <3 :-)

Byłyśmy sobie z mamą na zakupach juz dawno nigdzie razem nie lazilysmy ale 4h jednak trochę długo jakoś tak miałam wrażenie ze brzuch mi twardnial :sorry:

I znowu problem co zjeść :-( tak bardzo mi się nic nie chce a musze :-/

Indi a nic nie mów o bobie :-D myślałam że tyłka nie ogarnę hahaha

reklama
Alecta ja używam tego zielonego i podoba mi się to,że jest napisane 6 minut i rzeczywiście działa,bo te tańsze trzeba było przetrzymywać a to wiadomo podrażnia, ostatnio kupiłam w Biedrze za 10 z groszami,ale nie wiem czy jeszcze jest,

Do góry